Κυριακή, Αυγούστου 19

Νίκος Κακλαμανάκης : ''Ο Τσοχατζόπουλος με έλιωσε σαν μυρμήγκι''


Αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο από τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα, όπως το έζησε ο ίδιος.
Νίκος Κακλαμανάκης : ''Ο Τσοχατζόπουλος με έλιωσε σαν μυρμήγκι''
   Το άγνωστο παρασκήνιο από τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα όπως το έζησε ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο Νίκος Κακλαμανάκης λέγοντας μάλιστα ότι δέχτηκε μέχρι και απειλές για τη ζωή του προκειμένου να μη συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 κατηγορώντας ευθέως τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
"Το '88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο.
Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι.

Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα.
Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη.
Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 "δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου.
Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη" είπε χαρακτηριστικά.
Για την ιστορία πάντως ο αντικαταστάτης του τερμάτισε 36ος στους 36.
Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωτο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας.
"Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμαφνίστηκε ένας τύπος και μου είπε:
"Εχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς". 
Πηγή:radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου