Τρίτη, Αυγούστου 28

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

Aλαλούμ και αντιφάσεις στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής
Aλαλούμ και αντιφάσεις στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής
Της Βικτωρίας Μποναρέβα
Και ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής Ελλάδος σκαρφαλώνει ολοένα και ψηλότερα, πάντα σύμφωνα με την αξιολόγηση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και για πρώτη φορά στην ιστορία πέρασε τη Βραζιλία, η οποία έπεσε άλλες δύο θέσεις και βρίσκετε στην 13η θέση κάτω ακριβώς από την Ελλάδα. 

Οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν να πράττουνε σφάλματα μη επιτρέποντας έτσι την ουσιαστική ανάδειξη της πραγματικής άξιας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα περισσότερα σφάλματα γίνονται στις μικρότερες κατηγόριες και ο κάθε εμπλεκόμενος που θα τα αντιληφθεί, ερμηνεύει τα πεπραγμένα με τον τρόπο του.
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και φέτος στην Δ’ Εθνική, το πρωτάθλημα δείχνει υπό διάλυση πριν ακόμα ξεκινήσει και τα περσινά λάθη απ’ ότι φαίνεται δεν έχουνε γίνει δίδαγμα στους αρμοδίους .
Για άλλη μια φορά η προκήρυξη του πρωταθλήματος Δ’ κατηγορίας περιέχει ασάφειες που δημιουργούνε υπόνοιες για τις προθέσεις της ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
Αρχικά έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στην προκήρυξη δεν περιλαμβάνονται τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά η μεγάλη σύγχυση δημιουργείται με το άρθρο 5 παρ. ε’ με τίτλο «Ποδοσφαιριστές» και στην οποία ρητά αναφέρει ότι βάσει του άρθρου 19 παρ. 9 εδ. α, β, γ, δ του Κ.Α.Π. είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών. Στην συνέχεια αναγράφει ότι για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εντάσσονται στην κατηγορία αυτή, οι γεννηθέντες από 1-1-1992 και εντεύθεν και οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως το τέλος του πρωταθλήματος. Και σκέπτεται ο κάθε εμπλεκόμενος τι θα ισχύσει, το άρθρο του Κ.Α.Π. ή το άρθρο της προκήρυξης, αν και στο τέλος φανταζόμαστε ότι θα αποφασίζει η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γεννηθείς από 1-1-1992 στις 1-1-2013 δεν θα είναι 20 ετών αλλά 21.
Όλα τα παραπάνω συν το γεγονός ότι έχουν φθάσει στο σημείο να μην είναι ξεκάθαρο πόσα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ξεκίνησαν από 6 ομίλους, πήγαν στους 8 και τώρα στους 10 και μάλλον θα καταλήξουν πάλι στους 8, δεν ομιλούν για προβιβασμό και υποβιβασμό σωματείων, δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη την έναρξη του πρωταθλήματος, δείχνουν ολοφάνερα ότι ή οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν ή ακόμα και τα πρωταθλήματα χαμηλότερων κατηγοριών αποτελούνε μοχλό πίεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου