Κυριακή, Νοεμβρίου 30

Μεγάλο παιχνίδι στις Κεραμειές.... Εικοσιμία-Διλινάτα 1-1


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  1-1
                                      
Ντέρμπι με τα "όλα" του.... πολλές οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία από τους γηπεδούχους
Μεγάλο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, ένα πραγματικό ντέρμπι με όλα τα στοιχεία που το διακρίνουν. Δύναμη, πάθος, κίτρινες, κόκκινες κάρτες, και πολύ αγωνία. Αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που έφεραν αρκετές γκρίνιες και πολλές διαμαρτυρίες.
Στην αρχή οι ομάδες φάνηκαν επιφυλακτικές με αποτέλεσμα η μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο και τους γηπεδούχους μετά το δεκαπεντάλεπτο να ανεβάζουν «στροφές» και να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με πολλές φάσεις κυρίως για τους γηπεδούχους που παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα παρουσιάζονται το ίδιο δυνατοί και χάνουν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Στο ίδιο διάστημα υπήρξαν δυο φάσεις που θα συζητηθούν και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για ισάριθμες περιπτώσεις πέναλτι.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με αντεπιθέσεις και το κατάφεραν στην καλύτερη τους ευκαιρία στο 84’ μέσα όμως από έντονες και πάλι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για οφσάιτ.
Έτσι το παιχνίδι τελείωσε χωρίς νικητή και τους παράγοντες των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητικό τρίο της συνάντησης για τις παραπάνω αποφάσεις τους.
Φάσεις και γκολ
Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που θα χάσουν την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Κ. Τζωρτζάτος με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον αδελφό του Διονύση μέσα στην περιοχή και πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, ο τελευταίος όμως δεν κάνει καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να μαζέψει εύκολα ο Γιαννάς.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 11’ με τον Κ. Αντωνάτο να πιάνει έξω από την περιοχή ένα δυνατό σουτ και τον Λ. Καλαφάτη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Στο 28’ ο Αντωνάτος θα εκτελέσει το φάουλ για τους γηπεδούχους  όμως η μπάλα να καταλήγει άουτ χωρίς να ανησυχεί τον ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των Διλινάτων.
Σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν στο 29’ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Χαραλαμπόγλου να στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.
Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς από το 30’ θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα όταν ο Γιαννάς στην έξοδο που πραγματοποιεί θα πέσει άτσαλα πάνω στον Διον. Τζωρτζάτο λίγο έξω από την περιοχή και θα τον ρίξει στο έδαφος. Έτσι εκτός του φάουλ θα δει και την κόκκινη κάρτα του κ. Μενεγάτου.
Στο σημείο αυτό ο Αλεξανδράτος πήρε την θέση του Κονόμη στην «δεκάδα» και τα γκολπόστ της Εικοσιμίας.
Το φάουλ εκτελείται στο 32’ από τον Κ. Τζωρτζάτο και τον Αλεξανδράτο, αν και «κρύος» ακόμη, να αποκρούει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 43’, όταν στο δυνατό σουτ του Τανουσάι μέσα από την περιοχή θα πέσει ο Κουμαριώτης στην πορεία της μπάλας και θα την διώξει, απομακρύνοντας  με το σώμα τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο και στο 48’ ο Ντουκάι με ωραία ατομική προσπάθεια θα μπει από δεξιά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πασάρει παράλληλα στον Αντωνάτο που ήταν απέναντι από τον Λ. Καλαφάτη, όμως τελευταία στιγμή επεμβαίνει και διώχνει την μπάλα  ο Αναλυτής και μαζί τον κίνδυνο για την εστία του.
Στο 49’ θα έχουμε τις πρώτες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντωνάτου μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή κ. Μενεγάτο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Ωραία εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 57’ αναγκάζει τον Λ. Καλαφάτη να πεταχτεί στο δεξί «Γ» της εστίας του και με τα ακροδάχτυλα του να πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Σε ένα πολύ γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ στο 62’ του Στεφανάτου, που αιφνιδιάζει τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων,  βρίσκει σε καλή θέση μέσα στην περιοχή τον Αποστόλου αλλά το σουτ που πραγματοποιεί καταλήγει άουτ.
Πολλές και έντονες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων αλλά και των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων στο 68’ όταν ο Κ. Αντωνάτος σε μια διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής φαίνεται να μαρκάρεται αντικανονικά από τον Μίρτο αλλά και πάλι ο κ. Μενεγάτος δεν βλέπει καμία παράβαση και δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο 77’ ο Αποστόλου θα πιάσει το σουτ, η μπάλα αφού κοντράρει στα σώματα των αμυντικών θα καταλήξει στον αμαρκάριστο Κ. Κουμαριώτη περίπου στο σημείο του πέναλτι, αυτός θα πιάσει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Λ. Καλαφάτη άουτ.
Γκοοοοοοολ 1-0 για την ομάδα με τα «κυανόλευκα»
Ο Αποστόλου στο 80’ με μια ωραία ατομική προσπάθεια που θα ξεκινήσει από το κέντρο του γηπέδου θα περάσει όποιον βρει μπροστά του και θα πασσάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Ντουκάι, εκεί θα υπάρξει μια σύγχυση των αμυντικών των φιλοξενούμενων που δεν διώχνουν μακριά με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει λίγο έξω από την περιοχή στον Στεφανάτο και τον τελευταίο με ένα έξυπνο, όσο και τεχνικό συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία και στα δίχτυα του Λ. Καλαφάτη δίνοντας προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.
Άτυχοι στάθηκαν οι γηπεδούχοι στο 80’ αφού θα μπορούσαν να πάρουν διαφορά δυο τερμάτων. Ο Τραυλός θα βρει με κάθετη πάσα τον Γερασιμάτο δεξιά και λίγο πλάγια στην περιοχή, αυτός θα προχωρήσει και απέναντι από τον Λ. Καλαφάτη θα κάνει το διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ.
Γκοοοοοολ ισοφάριση 1-1 μέσω έντονων διαμαρτυριών των γηπεδούχων
Στο 84’  ο Χαραλαμπόγλου θα βρει από αριστερά με ωραία κάθετη πάσα τον Κ. Τζωρτζάτο, αυτός θα προχωρήσει θα μπει στην μεγάλη περιοχή και θα πλασάρει τον Αλεξανδράτο στην απέναντι γωνία με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για την ισοφάριση μέσω έντονων πανηγυρισμών τόσο από τον σκόρερ όσο και από τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τον πάγκο των Διλινάτων.
Από την άλλη υπήρξαν και πάλι έντονες διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο της Εικοσιμίας για οφσάιντ στον σκόρερ.
Τελευταία και μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να φύγουν με το τρίποντο θα χαθεί στο 89’ όταν σε σύγχυση στην περιοχή των Διλινάτων, ο Αποστόλου θα πιάσει το σουτ, ο Λ. Καλαφάτης θα πέσει και θα αποκρούσει, στηνν επαναφορά της μπάλας ο Στεφανάτος πιεζόμενος δεν πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα περνάει άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και την κ. Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Κονόμη (30’ Αλεξανδράτος), Αποστολάτος, Αντωνάτος (71’ Τραυλός), Ντουκάι, Αποστόλου, Στεφανάτος, Κοκόσης, Γερασιμάτος.
Διλινάτα:(Στ. Αναλυτής), Λ. Καλαφλάτης, Καλιακούδας, Κ. τζωρτζάτος, Μύρτο, Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Κατσούρης, Στ. Καλαφάτης (46’ Σκριβάνος-71’ Κουνάδης), Τανουσάι, Διον. Τζωρτζάτος, Κύργιο (70’ Φ. Τζωρτζάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου