Σάββατο, Ιανουαρίου 26

"Χ"ρυσός βαθμός για τη Σάμη 0-0 με τα πρωτοπόρα Διλινάτα στις Κεραμειές


Σε ένα μέτριο, με λίγες φάσεις και αρκετά δυνατό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Κεραμειών, τα πρωτοπόρα Διλινάτα συνέχισαν μεν το αήττητο σερί τους, χωρίς ωστόσο και αυτή την φορά να πάρουν τη νίκη, απέναντι σε μια μαχητική Σάμη που με το «σπαθί» της πήρε την ισοπαλία, χωρίς σκορ (0-0), από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πίεσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα απέναντι σε μια καταπληκτική άμυνα, μιας ήταν πολύ νευρική και κάπως κουρασμένη από την ταλαιπωρία, αλλά και το αποτέλεσμα του αγώνα κυπέλλου με τον Παλληξουριακό.
Με την ισοπαλία αυτή, τα Διλινάτα κινδυνεύουν να βρεθούν με συγκάτοικο στην κορυφή, εφ’ όσον στο αυριανό τοπικό του Ληξουρίου, ο Παλληξουριακός είναι ο νικητής. Τότε θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση με 23 βαθμούς.
Από την άλλη, ο Τ. Παπαθεοδωρόπουλος κατέβασε την ομάδα του πολύ σωστά στημένη αμυντικά, κρατούσε το «0» με σχετική ευκολία και με κορυφαίο το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο Καραγιαννάκη – Βιτωράτο, ενώ έψαχνε να χτυπήσει στην κόντρα με τον ταχύτατο Ι. Αμούργη, κατάφερε να πάρει μια «χρυσή» ισοπαλία απέναντι στους πρωτοπόρους και μάλιστα εκτός έδρας.
Στο τέλος η πίεση ήταν μεγάλη από την πλευρά των γηπεδούχων, όμως εκεί… μίλησε ο αξιόλογος τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Κ. Μωραΐτης με 2-3 καταπληκτικές αποκρούσεις.
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ ο Κ. Τζωρτζάτος θα πιάσει ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, στην πορεία της μπάλας θα πεταχτεί ο Διον. Τζωρτζάτος, όμως δεν θα προλάβει με προβολή να την σπρώξει στα δίχτυα.
Στο 15’ θα έρθει η απάντηση των φιλοξενουμένων, με τον Ι. Αμούργη να βγαίνει στην κόντρα από αριστερά και να «σπάει» παράλληλα την μπάλα για τον Κορσιάνο, που ήταν αμαρκάριστος, όμως η πάσα του είναι πολύ δυνατή και έτσι χάνεται μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Στο 32’ ο Μούκα θα βρεθεί στην περιοχή και θα σουτάρει, όμως η μπάλα κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά της, το νέο σουτ που επιχειρεί θα έχει την ίδια τύχη.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ε. Καλαφάτης με μια καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας της Σάμης, θα βρει τον Διον. Τζωρτζάτο, απέναντι από τον Μωραΐτη και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, να σώνει στο πλασέ του μέσου των γηπεδούχων.
Έτσι αυτό το 0-0 θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο παρέμενε η ίδια, τα Διλινάτα να έχουν την κατοχή, χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μωραΐτη, εκτός των λεπτών της…. χασομέριας.
Την πρώτη καλή στιγμή, σε αυτό το διάστημα θα την δούμε στο 72’, με τον Κ. Τζωρτζάτο να φεύγει στην κόντρα από αριστερά να μπαίνει στην περιοχή και απέναντι από τον Μωραΐτη να πιάνει ένα δυνατό σουτ, που ο τερματοφύλακας της Σάμης, αποκρούει στην δεξιά του γωνία και κρατάει την εστία του ανέπαφη.
Τα 8’ των καθυστερήσεων μας πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις, που αν ο Κ. Μωραΐτης, δεν βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση, στη φάση του 90+1’ και ο Διον. Τζωρτζάτος δεν ήταν άστοχος σε αυτήν του 90+3', ίσως το σημερινό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
Πρώτα στο 90+1’ ο Χασάι, μετά την πάσα του Διον. Τζωρτζάτου, θα βρεθεί απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη και τον τελευταίο να κάνει την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα, στο πλασέ του ποδοσφαιριστή των Διλινάτων.
Στη συνέχεια και στο 90+3’, ο Κ. Μωραίτης κάνει κακή εκτίμηση στην έξοδο του, με αποτέλεσμα να κερδίσει την μπάλα ο Διον. Τζωρτζάτος, που για καλή του τύχη, θα κάνει άστοχο πλασέ, σε σχεδόν άδεια εστία και χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί η ομάδα του.
Τέλος στο 90+4’ ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Ε. Καλαφάτη, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία της Σάμης και κάπου εκεί να παίρνουν τέλος τα όνειρα της ομάδας του για μια νίκη.
Έτσι, το τελικό 0-0 θα είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των Κεραμειών και τους ποδοσφαιριστές της Σάμης στο τέλος, να πανηγυρίζουν αυτή την επιτυχία τους. Αντίθετα με αυτούς των Διλινάτων, που την ίδια ώρα εγκατέλειπαν τον αγωνιστικό χώρο, αρκετά προβληματισμένοι από τη νέα τους βαθμολογική απώλεια.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Καλαφάτης Ε., Τζωρτζάτος Κ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Χαραλαμπόγλου (74’ Βουκελάτος), Μούκα, Λουκάτος, Χασάι, Δρόσος (46’ Τζωρτζάτος Χρ.), Κοσμάτος (46’ Αλεξάτος).
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης, Παπαδημάτος, Βιτωράτος Κ., Κορσιάνος Π. (59’ Ζαχαράτος), Καραγιαννάκης, Καππάτος (90+3’ Μιχαλάτος), Αμούργης Α., Μετάι (83’ Πολυχρονάτος), Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (79’ Νικολοβιένης Θ.).
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου