Σάββατο, Ιανουαρίου 26

Στην 3η θέση τα Φωκάτα.... Νίκη 1-0 τον Οδυσσέα Ιθάκης


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, τα Φωκάτα επικράτησαν του Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 1-0.
Μια σημαντική νίκη για την ομάδα της Λακήθρας, που την φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω και αν προηγείται κατά έναν αγώνα των Πρόννων που βρίσκονται στην 4η θέση και πλέον βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια και σε ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή της στα playoffs του πρωταθλήματος.
Από την άλλη για την ομάδα του Σταυρού, ήταν η 7η φετινή της ήττα, συνεχίζει ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα και πρέπει να αλλάξει άμεσα την κατάσταση. Άλλωστε δεν έχει πολλά περιθώρια για αυτό και μάλιστα στην σκιά και το άγχος ενός πιθανού υποβιβασμού.
Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες που δύσκολα κατάφερναν να ολοκληρώσουν επιτυχώς.
Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και μετά το μισάωρο, πατούσαν καλύτερα, είχαν την κατοχή, όμως ούτε αυτοί μπόρεσαν να νικήσουν την αντίπαλη άμυνα. Έτσι το ημίχρονο θα βρει ισόπαλες τις δυο ομάδες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν γενικά καλύτεροι, πέτυχαν το 1-0 σχετικά νωρίς, κάτι που επέδρασε θετικά στην ψυχολογία τους, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, κάτι που έλειπε από την ομάδα του Σταυρού και τελικά πέτυχαν μια σπουδαία, από βαθμολογικής άποψης, νίκη που την θεωρούμε σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα δίκαιη, παρά την ομολογουμένως πολύ καλή και ανταγωνιστική παρουσία του Οδυσσέα και στο σημερινό παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Η  πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους φιλοξενούμενους στο 5', με τον Γ. Προσαλέντη, από δεξιά να βγάζει την πάσα στην περιοχή στο Σέλα, το δυνατό σουτ του τελευταίου να κοντράρει στο σώμα του Δ. Πολλάτου και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Στην αντεπίθεση, μετά την εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Τσάκος θα κάνει το σουτ στην αντίπαλη εστία με την ίδια ακριβώς τύχη.
Στο 19' η ομάδα του Δ. Λιονάτου θα φτάσει κοντά στο 1-0, όμως το τακουνάκι από κοντά του αμαρκάριστου Φωκά, μετά την πάσα από δεξιά του Ζαμπαύτη, μπλοκάρεται εύκολα από τον Μουράγι.
Καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σταυρού στο 20', με το κοντινό σουτ του Γ. Προσαλέντη να μπλοκάρεται, με διπλή προσπάθεια από τον Αντωνίου.
Νέα ευκαιρία για τον Οδυσσέα στο 25' και τον Αντωνίου να σώζει με τα πόδια το σουτ του Γ. Προσαλέντη, μέσα από την περιοχή, στην παράλληλη πάσα του Μετσάνι από αριστερά.
Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια άλλη καλή φάση και τις δυο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ .
Στο δεύτερο ημίχρονο τα Φωκάτα θα μπουν δυνατά και στο 49' θα ανοίξουν το σκορ πετυχαίνοντας το 1-0.
Ο Ζαμπαύτης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Παλικισιάνος με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι. Ένα γκολ που στη συνέχεια θα αποδειχθεί "χρυσό" για την ομάδα του.
Στο 68' ο Αντωνίου, από τους καλύτερους σήμερα της ομάδας του, θα σώσει στο κοντινό πλασέ του Π. Κουτσουβέλη, πετώντας την μπάλα κόρνερ, μετά την ωραία κάθετη του Λογκόνη.
Στο 79' ο Τριανταφυλλίδης, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα κάνει το σουτ στην έξοδο του Μουράγι, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 85' ο Κονόμης θα βρει ωραία στην περιοχή τον Ζαμπαύτη, αυτός θα κάνει το σουτ στην απέναντι γωνία του Μουράγι, όμως η μπάλα περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί του δοκάρι.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 89' θα βρει στην περιοχή αμαρκάριστο τον Τριανταφυλλίδη, με τον τελευταίο, σε σχεδόν άδεια εστία να αστοχεί.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι και πάλι για τους γηπεδούχους στο 90+1' και τον Κονόμη, μόνο απέναντι από τον Μουράγι, να αστοχεί με τη σειρά του.
Με τη νίκη τους αυτή τα Φωκάτα ανέβηκαν, έστω και με ένα παιχνίδι παραπάνω από τους 4ους Πρόννους, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
Αντίθετα ο Οδυσσέας στην 7η φετινή του ήττα, βλέπει να στενεύουν τα περιθώρια για την παραμονή του και θα πρέπει από εδώ και πέρα να αλλάξει την κατάσταση για να τα καταφέρει.
Διατητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Πολλάτος, Αδαμόπουλος, Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Τζωρτζάτος, Γκέκας (57' Φωκάς), Τσάκος (71' Παγουλάτος - λ.τ. 83' Κονόμης) Τριανταφυλλίδης (90+2' Τσιγαρίδας)).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, τσίρος, Προσαλέντης Γ. Φατούρος, Κώτσης, Ρενάτο, Λογκόνης, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Σέλα.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου