Παρασκευή, Ιανουαρίου 25

Η pregame της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 26-27/1/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, πρώτης για τον Β’ γύρο, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια με αρκετό ενδιαφέρον και τις γηπεδούχες ομάδες να έχουν το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις.
Στην αυλαία του β’ γύρου, ξεχωρίζει το σπουδαίο τοπικό Ληξουριώτικο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, την Κυριακή στον Άγιο Αντώνη.
Τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, θα διεξαχθούν το Σάββατο 19/1, πρωί - απόγευμα σε Κεραμειές και Καραβόμυλο, ενώ το τελευταίο, με το οποίο ολοκληρώνεται την 10η αγωνιστική, θα διεξαχθεί, όπως αναφέρουμε παραπάνω, το απόγευμα της Κυριακής 27/1 στο Ληξούρι.
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:30 στο Δημοτικό Κεραμειών, όπου τα Φωκάτα φιλοξενούν τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης, σε ένα πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, για τις δυο ομάδες.
Η συνέχεια της αγωνιστικής, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12:15 το μεσημέρι στον Καραβόμυλο με τους τυπικά γηπεδούχους Πρόννους  να αντιμετωπίζουν εκεί την Πρόοδο Ιθάκης,αφού το γήπεδο των Τζαννάτων έκλεισε και πάλι!!
Το απόγευμα στις 3 μ.μ. και πάλι στις Κεραμειές, τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα, μετά την ήττα από τον Παλληξουριακό για το τοπικό κύπελλο την περασμένη Τετάρτη, θέλουν τη νίκη απέναντι στην επικίνδυνη Σάμη.
Τέλος, την επόμενη ημέρα Κυριακή 27/1 και στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι του Ληξουρίου, το οποίο και ολοκληρώνει την 10η αγωνιστική, ο αήττητος Παλληξουριακός θα βρεθεί αντιμέτωπος του συμπολίτη του Εθνικού Κεφαλονιάς και τις δύο  ομάδες να θέλουν μόνο νίκη, για τον δικό τους ξεχωριστό λόγο η κάθε μία.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Π.Α.Ο. Εύγερος.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  26-1-2019   ώρα:11:30
Δημοτικό Κεραμειών 
Α.Ο. Φωκάτα - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Θωμάς
Βασίλης
Γάτσιος Δ.
Μαγουλάς Σπ.
2.
Σάββατο  26-1-2019   ώρα:12:15
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

Αναβολή

30-1-2019
3.
Σάββατο  26-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Χατζηγεωργίου Ν.
4.
Κυριακή 27-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Εθνικός
Θωμάς
Βασίλης
Καραΐσκος Απ.
Αντωνιάδης Ν.
            
Σάββατο 26/1/2019
Με το παιχνίδι ανάμεσα στα Φωκάτα και τον Οδυσσέα Ιθάκης, το Σάββατο στις 11:30 το πρωί στις Κεραμειές, ανοίγει η αυλαία του δεύτερου γύρου ή αν θέλετε η 10η αγωνιστική, του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικό λόγο η καθεμία.
Οι γηπεδούχοι, που την προηγούμενη Τετάρτη και στον εξ’ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής επικράτησαν της Προόδου Ιθάκης με σκορ 4-0, θέλουν να συνεχίσουν τις επιτυχίες και να εδραιωθούν στην 4αδα του πρωταθλήματος, γράφοντας ιστορία με τη συμμετοχή τους στα playoffs.
Βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Σάμης με 10 βαθμούς και απολογισμό στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα, 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι του Οδυσσέα Ιθάκης με μια καλή αγωνιστική παρουσία μέχρι τώρα, που όμως δεν έδωσε τα ανάλογα αποτελέσματα και βαθμούς, που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας της Βόρειας Ιθάκης, αν θέλουν να μην μπλέξουν σε περιπέτειες θα πρέπει τουλάχιστον να αποφύγουν την ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Μέχρι τώρα και στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας, έχοντας 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και 4 βαθμούς στο ενεργητικό τους.
Οπωσδήποτε ένας μικρός απολογισμός σε μια προσπάθεια που κάνουν να πετύχουν την παραμονή τους στην κατηγορία.
Περιμένουμε ένα δυνατό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τις δυο ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν σε μια κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος.
Αποτέλεσμα α' γύρου:Νίκη στο Σταυρό 2-1 για τα Φωκάτα.
            
ΑΝΑΒΟΛΗ  30-1-2019
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12:15 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Καραβόμυλου σε ένα νέο..… ξεσπίτωμα τους, αφού το πρόσφατα αναβαθμισμένο γήπεδο των Τζαννάτων, έκλεισε για να συντηρηθεί!, φιλοξενούν τυπικά την Πρόοδο Ιθάκης σε ένα παιχνίδι που ναι μεν είναι το φαβορί, αλλά και οι Θιακοί είναι μια ομάδα απρόβλεπτη φέτος και θα χρειαστούν προσοχή.
Οι γηπεδούχοι μέχρι τώρα και μετά από 8 αγώνες που έχουν δώσει, φαίνεται να μην μπορούν να βρουν την περυσινή τους «χημεία», με αποτέλεσμα να μην έχουν καταφέρει τα αναμενόμενα. Έτσι δεν υπάρχει για αυτούς άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης, αφού σε διαφορετική περίπτωση, ίσως μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες στη συνέχεια.
Η παρουσία τους σε γενικές γραμμές, είναι μέτρια με αποτέλεσμα χάνονται βαθμοί που δεν θα έπρεπε.
Φυσικά τη δυναμική και την ποιότητα σαν ομάδα την έχουν και μπορούν μια καλύτερη παρουσία στη συνέχεια, όμως αυτό πρέπει να γίνει σύντομα. Ο χρόνος λιγοστεύει.
Βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, οι οποίοι μεταφράζονται σε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες και 11 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, τελευταία δεν βγάζουν αυτή την εικόνα που έδειχναν στην αρχή και οι τρεις συνεχόμενες ήττες τελευταία, αρχίζουν να προβληματίζουν, σε ότι έχει να κάνει με το στόχο τους.
Σίγουρα δύσκολη η αποστολή τους στον Καραβόμυλο, όμως η Πρόοδος είναι μια ομάδα που δεν μπορεί κανείς να την ξεγράψει από πριν. 
Είναι μια ομάδα που δεν παραδίδεται εύκολα και παλεύει κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα το αποτέλεσμα.
Μέχρι τώρα και στα 8 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 7 βαθμούς, τρεις παραπάνω από τον ουραγό Οδυσσέα, με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες στο ενεργητικό τους.
Περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι, από τις δυο ομάδες και ίσως αυτό δώσει και αρκετά γκολ.
Ο Δ. Κουρκουμέλης δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Σπ. Κουρκουμέλη.
Αποτέλεσμα α' γύρου:Οι Πρόννοι είχαν περάσει από το Βαθύ με νίκη και σκορ 2-1.
            
Το απόγευμα της ίδια ημέρας και ώρα 3 στις Κεραμειές, τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα, φιλοξενούν την Σάμη σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους και παράλληλα να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» που την περασμένη Τετάρτη στα πλαίσια των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε δύο δόσεις, γνώρισε την πρώτη και μάλιστα εντός έδρας φετινή της ήττα, από τον ανταγωνιστή της στο πρωτάθλημα Παλληξουριακό και πλέον θέλει μόνο τη νίκη για να επανέλθουν τα χαμόγελα, αλλά και η καλή ψυχολογία.
Οι φιλοξενούμενοι, μόνο αδιάφοροι δεν θα παραταχθούν στις Κεραμειές, αφού και αυτοί δίνουν τη δική τους «μάχη» για είσοδο και συμμετοχή στην τελική 4αδα. Σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα, απέναντι στην πρωτοπόρα ομάδα του πρωταθλήματος, εκτός από βαθμούς και ψυχολογία θα τους φέρει, ακόμη πιο κοντά στο στόχο τους.
Σαφώς και η αποστολή τους θα είναι δύσκολη, όμως πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Άλλωστε πατήσαμε τον δεύτερο γύρο και κάθε απώλεια βαθμού ανεξάρτητα αντιπάλου κοστίζει.
Τα Διλινάτα, μετά από τους 8 αγώνες που έχουν δώσει, όπως προαναφέραμε, βρίσκονται αήττητα στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς.
Έχουν 7 νίκες και 1 ισοπαλία!
Αντίθετα, η Σάμη βρίσκεται στην 4η θέση, μετά από 8 αγώνες με 10 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι από δυο καλές ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι. Όμως η Σάμη δεν είναι ξεγραμμένη, έστω και αν η διαφορά των 12 βαθμών που τις χωρίζει λέει άλλα.
Αποτέλεσμα α' γύρου:Σχετικά εύκολη νίκη στον Καραβόμυλο για τους πρωτοπόρους με σκορ 2-0.
        
Κυριακή 27/1/2019
Τέλος η 10η αγωνιστική, 1η του β’ γύρου, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα, στις 3 στον Άγιο Αντώνη, με το μεγάλο τοπικό ντέρμπι του Ληξουριού και τον αήττητο Παλληξουριακό, τυπικά γηπεδούχο να φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Ένα ντέρμπι το οποίο αναμένεται να μας επιφυλάξει καλό θέαμα, γκολ και τους «ερυθρόλευκους» με καλή ψυχολογία μετά την σπουδαία νίκη τους την περασμένη Τετάρτη επί των Διλινάτων, για το τοπικό κύπελλο, παρά την ταλαιπωρία τους να είναι έτοιμοι για ακόμη μία νίκη. Την 7η για φέτος.
Μια νίκη, που έστω και αν τα Διλινάτα επικρατήσουν της Σάμης την προηγούμενη ημέρα, θα τους διατηρήσει στην 2η θέση και στο «κυνήγι» των πρωτοπόρων, έχοντας και σαν πλεονέκτημα ότι, στον δεύτερο γύρο τους περιμένουν στον Άγιο Αντώνη.
Ο Εθνικός από την άλλη, με ένα καλό σε γενικές γραμμές ξεκίνημα, στη συνέχεια κάπου δεν πήγαν καλά τα πράγματα και οι απώλειες βαθμών τον έχουν φέρει κάτω από την 4αδα και στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Σίγουρα, θέλει κάτι να πάρει από αυτό το παιχνίδι και θα το διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις.
Δύσκολη βέβαια η αποστολή του, αφού η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι εύλογη. Απλά θα ακολουθήσει τη «συνταγή» του πρώτου γύρου, όπου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έκοψε 2 σημαντικούς βαθμούς από τον συντοπίτη του.
Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι σήμερα και στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ οι «κυανόλευκοι» μόλις 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες!
Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, τους τυπικά γηπεδούχους να είναι το φαβορί και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την έκπληξη. Και μην ξεχνάμε ότι σε παιχνίδια τέτοιου χαρακτήρα, εκτός από την ποιότητα των ομάδων, το ρόλο τους παίζουν και άλλα πράγματα!
Αποτέλεσμα α' γύρου:Δεν είχε αναδείξει νικητή το τοπικό στο ίδιο γήπεδο, αφού ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
8
7
1
0
19 - 01
22
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
8
6
2
0
27 - 03
20
3.
Α.Ο. Πρόννοι
8
3
2
3
14 - 13
11
4.
Α.Ο. Σάμης
8
3
1
4
12 - 16
10
5.
Α.Ο. Φωκάτα
8
3
1
4
12 - 13
10
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
8
2
3
3
11 - 11
9
7.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
8
1
4
3
10 - 12
7
8.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
8
2
1
5
09 - 24
7
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
8
1
1
6
04 - 25
4
            
Η επόμενη (11η) Αγωνιστική
(2-3/2/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Παλληξουριακός
2.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννοι
3.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Φωκάτα
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς - Π.Α.Ο. Εύγερος
Ρεπό:Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου