Κυριακή, Ιανουαρίου 20

Σημαντική νίκη για την Σάμη που την φέρνει στην 4αδα.... 3-0 τον Οδυσσέα Ιθάκης


Με τη Σάμη νικήτρια και σκορ 3-0, επί του Οδυσσέα Ιθάκης θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί, το ενδιαφέρον παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Α' γύρου στον Καραβόμυλο.
Σε γενικές γραμμές είδαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και πρωταγωνιστές τον Κορσιάνο, από πλευράς γηπεδούχων (πέτυχε δύο γκολ) και Ζ. Κουτσουβέλη από πλευράς φιλοξενούμενων (έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις).
Ο Οδυσσέας, παρότι αγωνίστηκε με «δέκα», λόγω έλλειψης μικρού, εν τούτοις το πάλεψε και προβλημάτισε αρκετά του γηπεδούχους για περίπου 65’, αφού διατηρούσε το 0-0.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, όμως για περισσότερο από μια ώρα ήταν φλύαροι και προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ που είτε δεν έβρισκαν στόχο, είτε αποκρούονταν από τον Ζ. Κουτσουβέλη.
Τελικά ευτύχησαν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι, που άρεσαν πάλεψαν παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, σωστά στημένοι αμυντικά, έτοιμοι να χτυπήσουν στην κόντρα, προβλημάτισαν έντονα τους γηπεδούχους, όμως δεν άντεξαν μέχρι το τέλος και έτσι δέχθηκαν την ήττα με τελικό σκορ 3-0!
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ ο Μετάι θα παίξει κάθετα στην πλάτη της άμυνας του Οδυσσέα και ο Ι. Αμούργης από δεξιά και πολύ πλάγια, θα κάνει το σουτ για να σώσει με τα πόδια, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ ο Ζ. Κουτσουβέλης.
Νέα σημαντική απόκρουση του τερματοφύλακα του Οδυσσέα στο 20’ που στο μακρινό σουτ του Μετάι, θα πέσει στη αριστερή του γωνία και θα διώξει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό, το νέο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω, από την εστία του Ζ. Κουτσουβέλη.
Ο Ι. Αμούργης στο 23’ θα βγάλει ωραία παράλληλη σέντρα στην περιοχή για τον Κορσιάνο και τον τελευταίο να μην προλαβαίνει με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ζ. Κουτσουβέλης και πάλι θα κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση στο 40’, όταν θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει δύσκολα την μπάλα, διατηρώντας το «0» στην εστία του.
Στο 45’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Προσαλέντη να βρίσκει κάθετα, λίγο κάτω από την σέντρα τον Ρενάτο, τον τελευταίο να παίρνει κάποια μέτρα και βλέποντας τον Κ. Μωραΐτη, εκτός εστίας να κάνει το σουτ, που όμως αδύναμο όπως είναι μπλοκάρεται εύκολα από το τερματοφύλακα της Σάμης.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 45+1’, ο Σέλα θα φύγει από δεξιά στην κόντρα, θα μπει από πλάγια στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί στην απέναντι γωνία θα αναγκάσει τον Κ. Μωραΐτη να διώξει πολύ δύσκολα την μπάλα.
ισόπαλο χωρίς γκολ για τις δυο ομάδες θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε και στο 48’ ο Ζ. Κουτσουβέλης, κορυφαίος σήμερα του Οδυσσέα, θα πραγματοποιήσει ακόμη μια εντυπωσιακή επέμβαση στο διαγώνιο σουτ από αριστερά του Κορσιάνου.
Ο Ρενάτο στο 54’ δεν προλαβαίνει την μπάλα στην κοντινή προβολή, μετά την σέντρα από δεξιά του Σέλα και έτσι θα χαθεί μια καλή ευκαιρία για το προσπέρασμα.
Στο 59’ ο Λογκόνης θα βρει δεξιά τον Σέλα, αυτός θα φύγει στην κόντρα και θα σουτάρει με πολύ δύναμη, με την μπάλα τελικά να περνάει σύριζα άουτ από το αριστερό «Γ» του Κ. Μωραΐτη.
Ένα κόρνερ στο 61’ από δεξιά του Περιβολάρη, η μπάλα στο β’ δοκάρι με τον Κ. Βιτωράτο αμαρκάριστο να κάνει άστοχο πλασέ.
Στο 66’ ο Ν. Προσαλέντης θα βρεθεί στο έδαφος και ενώ τον μαρκάριζε ο Ζαχαράτος. Εκεί θα έχουμε ένα πέσιμο του αρχηγού του Οδυσσέα, διαιτητής – βοηθός θα δώσουν συνέχεια, ο Ζαχαράτος που θα κερδίσει την μπάλα, θα βρει στην περιοχή τον Κορσιάνο και αυτός με ένα εντυπωσιακό τελείωμα θα βάλει την ομάδα του οδηγό στο σκορ 1-0, για να έχουμε στη συνέχεια έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων για φάουλ στην αρχή της φάσης.
Μάλιστα στο τέλος του αγώνα ο προπονητής του Οδυσσέα μας δήλωσε ότι η ομάδα του έχει πολλά παράπονα από τη σημερινή διαιτησία.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση από τον Ζ. Κουτσουβέλη στο 70’ όταν θα διώξει εξαιρετικά την μπάλα κόρνερ στην αριστερή του γωνία, στο σουτ του Ι. Αμούργη μετά την κάθετη του Μετάι.
Στο 75’ ο Οδυσσέας θα απειλήσει, όταν στο φάουλ από δεξιά του Λογκόνη, ο Ρενάτο αμαρκάριστος στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, όμως θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία του Κ. Μωραΐτη.
Στο 77’ ο Κορσιάνος θα πετύχει το 2-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι, με ψύχραιμο πλασέ, μετά την επιμονή του να διεκδικήσει την μπάλα και τις κόντρες που θα κερδίσει.
Το 3-0 για τους γηπεδούχους θα πετύχει στο 82’ με Ι. Αμούργης μετά την πολύ καλή συνεργασία Παπαδημάτου – Περιβολάρη και πάσα του τελευταίου στον σκόρερ.
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 85’, με ένα δυνατό συρτό  σουτ, εκτός περιοχής του Daut, να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Διαιτητής ο Κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς την κα. Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης, Παπαδημάτος, Βιτωράτος Κ., Κορσιάνος Π. (79’ Τrifi), Καραγιαννάκης, Καππάτος, Αμούργης Α. (86’ Βελισσαράτος), Μετάι, Ζαχαράτος, Περιβολάρης (83’ Daut), Αμούργης Ι. (89’ Βαλλάτος).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Λεκατσάς (88’ Λιβάνης), Τσίρος, Κωτσης, Ρενάτο, Λογκόνης, Προσαλέντης Ν., Σέλα, Δενδρινός, Dylja.
Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου