Τετάρτη, Ιανουαρίου 23

Έπιασαν και πάλι 4αδα τα Φωκάτα 4-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Επιτέλους νίκη για τα Φωκάτα στο σημερινό εξ’ αναβολής παιχνίδι τους για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, με αντίπαλο την Πρόοδο Ιθάκης, αφού επικράτησε της Ιθακήσιας ομάδας με σκορ 4-0.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν την υπεροχή και τελικά επικράτησαν δίκαια.
Οι φιλοξενούμενοι τώρα με αρκετές απουσίες στο σημερινό παιχνίδι πάλεψαν για το καλύτερο, όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν την 3η συνεχόμενη ήττα τους.
Μάλιστα από το 25’ θα μείνουν με «10» λόγω αποβολής του Haidari.
Τα Φωκάτα μετά από αυτή τη νίκη, βρίσκονται στην 4αδα, ισόβαθμοι της Σάμης με 10 βαθμούς, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται στην 7η, θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Εθνικού Κεφαλονιάς και σίγουρα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο στη συνέχεια.
Στις Κεραμειές, όσοι παραβρέθηκαν σήμερα παρακολούθησαν ένα μέτριο παιχνίδι, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με έντονη βροχόπτωση και το γήπεδο, που σε πολλά σημεία είχε μετατραπεί σε λίμνη, εμπόδιζε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι θα ευτυχήσουν να προηγηθούν πολύ  νωρίς στο σκορ 1-0 και συγκεκριμένα στο 2', όταν ο Τσάκος από μακριά θα πιάσει το δυνατό σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στη δεξιά γωνία του Γ. Τσιντήλα, αφού πρώτα σκάσει στο χόρτο κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια του τερματοφύλακα της Προόδου.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 5' θα χάσει σημαντική ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, όταν θα φύγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, μετά την μεγάλη μπαλιά του Φωκά από το κέντρο, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γ. Τσιντήλα.
Στο 25' οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του Haidari.
Ο Ζαμπαύτης θα βγάλει ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, εκεί ο Τριανταφυλλίδης μετά την αμυντική αδράνεια θα πιάσει ένα κοντινό σουτ και τον Haidari να διώχνει την μπάλα με το χέρι, λίγο πριν την εστία.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει το "πολυβόλο" (Θ. Τσάκος), της ομάδας ευστοχώντας, για το 2-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.
Έτσι, η Πρόοδος θα συνεχίσει με αριθμητικό μειονέκτημα και τα Φωκάτα με σκορ νίκης.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα το σκορ θα γίνει 3-0 για την ομάδα της Λακήθρας και κάπου εκεί η τύχη του αγώνα να έχει κριθεί ως προς το νικητή.
Ο Ζαμπαύτης με ωραία κομπίνα στο φάουλ, έξω από την περιοχή, θα αλλάξει με τον Τριανταφυλλίδη, ο τελευταίος θα βρει στην περιοχή τον Φωκά και αυτός με ψύχραιμο τελείωμα θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Γ. Τσιντήλα για το 3-0.
Πάλι ο Τσάκος στο 43' θα φτάσει κοντά σε χατ τρικ, όμως ο Γ. Τσιντήλας θα σώσει την εστία του απομακρύνοντας δύσκολα την μπάλα.
Με αυτή την φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη με τις πολλές αλλαγές, εκ μέρους των γηπεδούχων, έπεσε ο ρυθμός, οι φάσεις ήταν λίγες και το θέαμα μέτριο, ωστόσο οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που θα πετύχουν ένα ακόμη τέρμα.
Στο 65' ο Αδαμόπουλος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά ο Φωκάς θα πάρει την κεφαλιά, η μπάλα θα στρωθεί στη μικρή περιοχή στον Παλικισιάνο, με τον τελευταίο απέναντι από τον Τσιντήλα με προβολή να πετυχαίνει το "καρέ" (4-0) της ομάδας του.
Ένα σουτ του Αδαμόπουλου, εντός περιοχής και δεξιά στο 80', σε ετοιμότητα θα διώξει με γροθιές ο Γ. Τσιντήλας σε κόρνερ.
Στη μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 87' ο Ηλιόπουλος, μετά το δυνατό βολέ του Γ. Τσιντήλα, θα βγει στην κόντρα και από το σημείο του πέναλτι θα κάνει το πλασέ, η μπάλα θα κοντράρει και θα καταλήξει στον Αντωνίου που μπλοκάρει εύκολα.
Η τελευταία φάση στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 90', με τον Αραβαντινό να βγάζει κάθετα στην περιοχή τον Τσάκο και τον Γ. Τσιντήλα με έγκαιρη έξοδο, να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, σώζοντας την εστία του!
Τελικά τα Φωκάτα θα πάρουν μια σημαντική και επίσης εύκολη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι νίκη, με σκορ 4-0. Μια νίκη που τα φέρνει ξανά σε τροχιά 4αδας και στην 4η θέση, ισόβαθμα της Σάμης με 10 βαθμούς.
Από την άλλη η Πρόοδος, μετά την αποβολή του Haidari και το εις βάρος της 0-2, ήταν δύσκολο να φανεί ανταγωνιστική απέναντι σε μια αρκετά παραγωγική ομάδα και η ήττα στο τέλος ήρθε φυσιολογικά.
Διατητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Πολλάτος (46' Αδαμόπουλος), Malshi, Παλικισιάνος, Τζάκης (46' Φωκάς), Φωκάς, Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Τζωρτζάτος (60' Μπουγάς), Τσάκος Τριανταφυλλίδης (55' Γκέκας).
Πρόοδος:(Χ. Μανωλόπουλος), Γ. Τσιντήλας, Αρταβάνης, Πάτερης, Τ. Τσιντήλας, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος (73' Ηλιόπουλος), Καρανίκας, Τσάμης, Βασιλόπουλος, Haidari,Τσίγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου