Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29

Ανακοίνωση της Προόδου Ιθάκης για γεγονότα στο πρωτάθλημα Κ-16


Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σε αγώνα Κ-16 και ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων και των πρώτων ομάδων, εκδίδουμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Την περασμένη Κυριακή (22/09/2019), στο πλαίσιο της αναμέτρησης Κ-16 ΠΑΟ Κεφαλονιάς – ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ, στο ΔΑΚ Αργοστολίου, γίναμε μάρτυρες θλιβερών εικόνων που δεν αρμόζουν σε αγώνες ποδοσφαίρου. Παραστάσεις που δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν και που δεν αρμόζουν σε καμία περίπτωση σε αθλητικούς χώρους. Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για αγώνες ακαδημιών με παιδιά 14 και 15 ετών.
Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται παιδιά και να καταγράφονται εικόνες εξωγηπεδικών στοιχείων με πέτρες, ξύλα, κουκουνάρια και ό,τι άλλο βρουν πρόχειρο, να απειλούν και να περιμένουν την αποστολή στο τέλος του αγώνα.
Αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, επειδή όμως δραστηριοποιήθηκε η όλη διαδικασία από το σωματείο μας κι όχι γιατί είχε υπάρξει πρόβλεψη αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.
Πέρυσι, ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας μας προπηλακίστηκαν και απειλήθηκαν, φέτος η σεζόν ξεκίνησε με άσχημο τρόπο και μάλιστα με θύματα παιδιά ακαδημιών.
Εμείς, ως σωματείο που σέβεται το αθλητικό πνεύμα και τους αθλητές του, πρώτιστο μέλημα έχουμε την ασφάλεια και την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών μας.
Με αυτή μας την ανακοίνωση ενημερώνουμε ότι δεν θα σταθούμε απαθείς σε άλλες τέτοιες καταστάσεις.
Αιτούμαστε από τους αρμόδιους να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και τις μεταφορές των αποστολών. Σε διαφορετική περίπτωση η «ΠΡΟΟΔΟΣ» δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλα κρούσματα βίας σε βάρος ποδοσφαιριστών της, παρά τις όσες κυρώσεις προκαλέσουν οι αντιδράσεις μας.
Σε θέματα βίας είμαστε ανένδοτοι και καλούμε όλα τα σωματεία να επιδείξουν μηδενική ανοχή.
Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου