Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25

Στο Ληξούρι παρέμεινε το Super Cup... Νίκη 4-3 στη "Ρώσικη ρουλέτα" για τον Παλληξουριακό επί των Πρόννων


Με τη διεξαγωγή του 2ου Super Cup της Ένωσης μας, άνοιξε και επίσημα η νέα αγωνιστική περίοδος στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Πριν από λίγο, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, όχι καλό ποιοτικά, ο Παλληξουριακός επικράτησε των Πρόννων με σκορ 4-3 στη «Ρώσικη ρουλέτα» και έγινε η ομάδα που κατακτά το δεύτερο κύπελλο στο θεσμό σε ισάριθμες από την καθιέρωση του, διοργανώσεις.
Οι περυσινοί κυπελλούχοι, σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, απέναντι στους πρωταθλητές της ίδιας επίσης περιόδου, και τελικά επικράτησαν, όπως προαναφέραμε στα πέναλτι, μιας και κανονικός αγώνας – παράταση, ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ (0-0)!
Ήταν ένας μέτριος έως κακός τελικός, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο και στην παράταση, με τις ομάδες, όπως είναι φυσιολογικό να δείχνουν ανέτοιμες για ένα τόσο δυνατό παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 8’ ο Αποστολάτος με ένα φάουλ «γέμισμα» περισσότερο, στην περιοχή, θα βρει τον Κόμητα απέναντι από τον Τσέτσα, που όμως δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά για να διώξει ο τερματοφύλακας του Παλληξουριακού και στη συνέχεια ο Σωκ. Μαρκάτος να απομακρύνει την μπάλα μακριά από την εστία του.
Στο 20’ ο Χρ. Σιμωτάς θα φύγει στην κόντρα από δεξιά και θα βγάλει μια ωραία παράλληλη, συρτή σέντρα στην περιοχή με τον Ρεμούντη να μην προλαβαίνει στην προβολή και να χάνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για το 1-0.
Άμεση όμως ήταν η απάντηση των τυπικά φιλοξενούμενων, όταν στο 22’ ο Σπαθής με μια «λόμπα» στην περιοχή θα βρει αμαρκάριστο τον Ζαρνακούπη, με τον τελευταίο να χάνει το κοντρόλ και μια μοναδική ευκαιρία να βάλει τους Πρόννους μπροστά στο σκορ, αφού μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Τσέτσα.
Οι φάσεις δεν έβγαιναν εύκολα απέναντι στις δυο εστίες για να φτάσουμε έτσι στο 45+2’, με τον Αντωνάτο να βγάζει την πάσα, από αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής για τον Μουρελάτο Χ.Σ., το σουτ όμως του τελευταίου, μπλοκάρει δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Παπαβασιλείου.
Έτσι, το πρώτο μισό στο παιχνίδι θα βρει τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη με την συμπλήρωση 55’ αγώνα ο Μουρελάτος Χρ. θα πιάσει ένα σουτ, από τα όρια της μεγάλης περιοχής, για να μπλοκάρει την μπάλα ο Παπαβασιλείου, που ήταν πολύ καλός σήμερα, με διπλή προσπάθεια.
Στο 58’ ο Αποστολάτος θα αλλάξει γήπεδο από αριστερά στα δεξιά για τον Πολλάκη, με τον επιθετικό των Πρόννων να πιάνει ένα καλό σουτ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσέτσα.
Σε ένα σουτ του Μπαλάσκα, που μόλις είχε περάσει στον αγώνα στο 75’, η μπάλα θα πάρει παράξενη τροχιά και θα περάσει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
Ένα κόρνερ εκτελεσμένο από αριστερά με τον Λυκούδη για τους «ερυθρόλευκους» στο 80’, η μπάλα θα πάρει επικίνδυνα φάλτσα και έτσι θα την διώξει δύσκολα ο Παπαβασιλείου σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην κανονική διάρκεια και στα 90+ λεπτά του αγώνα.
Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες σαφώς κουρασμένες, οι Πρόννοι να έχουν χάσει από τραυματισμό, τους Σπ. Κουρκουμέλη στο 45’ - Κ. Ζαρνακούπη στο 62’ και ο Παλληξουριακός τον Σωκ. Μαρκάτο, έχασαν ακόμη περισσότερο το ρυθμό τους και όλα έδειχναν τελικά, όπως και έγινε, ότι το ματς θα οδηγούνταν στα πέναλτι.
Ωστόσο στο 95’, ο Μπαλάσκας ύστερα από ωραία ενέργεια από δεξιά, θα κάνει το δυνατό, συρτό σουτ, με την μπάλα όμως να φεύγει, λίγο έξω από το πρώτο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
Τέλος στο 98’ ο Αλ. Κουρκουμέλης θα βρει έξυπνα στην περιοχή και δεξιά τον Πολλάκη και τον τελευταίο να πιάνει ένα διαγώνιο σουτ, στην απέναντι γωνία του Τσέτσα, λίγο άουτ.
Στο δεύτερο 15λεπτο της παράτασης, δύο οι ομάδες πρόσεχαν περισσότερο να μην δεχθούν κάποιο τέρμα, οι προπονητές δεν ρισκάρισαν και έτσι δεν είδαμε κάποια καλή φάση, μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, που τελικά τις έστειλε στην άχαρη διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι.
Εκεί η ομάδα του Ηλία Ζερβού, που κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής, περισσότερο τυχερή και τον Τσέτσα να αποκρούει ένα πέναλτι κατέκτησε το τρόπαιο, εν μέσω πανηγυρισμών, αφού το κύπελλο παρέμεινε και αυτή την χρονιά στο Ληξούρι.
Παρακάτω η εκτέλεση των πέναλτι:
Κόμητας άουτ
Λυκούδης 1-0
Πολλάκης 1-1
Αντωνάτος 2-1
Αποστολάτος απέκρουσε ο Τσέτσα
Λούλουδας απέκρουσε ο Παπαβασιλείου
Σπαθής 2-2
Ν. Μαυροειδής 3-2
Παπαδημητρόπουλος 3-3
Κουκοβίνος 4-3 (τελικό)
Να αναφέρουμε ότι ο κόσμος στην κερκίδα ήταν αρκετός. Σίγουρα όμως, δεν έφυγε ευχαριστημένος, από το θέαμα που παρακολούθησε!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Νικ. Χατζηγεωργίου.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς Χρ., Μαυροειδής Χ. (70’ Μαρούλης), Λούλουδας, Λυκούδης, Κουκοβίνος, Μαρκάτος Σωκ. (λ.τ 89’ Μαυροειδής Ν.), Ρεμούντης, Μουρελάτος Χ-Σ. (70’ Μπαλάσκας), Μουρελάτος Χ., Αντωνάτος Κ.
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Αλ., Παπαδημητρόπουλος, Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης Σπ. (λ.τ. 46’ Κουρκουμέλης Χρ.), Αποστολάτος, Ζαρνακούπης (λ.τ. 62’ Xhelaj), Κόμητας, Δάρας, Πολλάκης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον 2ο τελικό του Super Cup
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου