Τετάρτη, Οκτωβρίου 9

Μεγάλη νίκη για την Α.Ε.Κ. 1-0 τα Φωκάτα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Στον σημερινό, εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου, του τοπικού κυπέλλου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Α.Ε.Κ. παράλληλα με μια μικρή έκπληξη έκανε σεφτέ στις νίκες απέναντι στα Φωκάτα της Α’ κατηγορίας.
Ήταν ένα καλό θα λέγαμε, ποιοτικά παιχνίδι και τους τυπικά γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση βλέποντας πια τη συνέχεια αισιόδοξα, για ότι έχει να κάνει με την πρόκριση τους, στον επόμενο γύρο.
Για τους φιλοξενούμενους, η ήττα αυτή, που λογικά δεν υπολόγιζαν, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στην διοργάνωση, με αποτέλεσμα η είσοδος τους στην 8αδα του τοπικού κυπέλλου να κινδυνεύει.
Στο σημερινό παιχνίδι, οι «κιτρινόμαυροι, έδειξαν και πάλι καλά δείγματα και είναι σίγουρο ότι το μέλλον τους ανήκει.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου πολύ καλή αμυντικά, χτύπαγε επικίνδυνα στην κόντρα και παλικαρίσια πήρε αυτό που ήθελε, απέναντι σε μια καλή ομάδα, που σήμερα δεν έδειξε τον καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, με το άγχος να είναι ορατό και το πλήρωσε με μια άσχημη ήττα!
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ οι γηπεδούχοι θα αιφνιδιάσουν και θα προηγηθούν 1-0 με ψύχραιμο, κοντινό «ψηλό» σουτ, Γεροκωνσταντή, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Παπαδάτου.
Απάντηση των Φωκάτων στο 13’ με την κοντινή κεφαλιά του Τούρλα, μετά την σέντρα από δεξιά του Γασπαρή, να μπλοκάρεται, από τον Άννινο.
Ένα ωραίο σουτ, μέσα από την περιοχή, του Κουμαριώτη στο 21’ μπλοκάρεται με διπλή προσπάθεια από τον Άννινο.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Λακήθρας στο 27’, με τον Τούρλα από δεξιά να πασάρει παράλληλα στη μικρή περιοχή και τον Τριανταφυλλίδη να μην κάνει καλό πλασέ και την μπάλα στη συνέχεια, να κοντράρει στον Άννινο και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 31’ ο Κουμαριώτης θα μπει από αριστερά στην περιοχή, θα κάνει το διαγώνιο σουτ στην κίνηση με τον Άννινο όμως, να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ο Ζαμπαύτης στο 34’ εκτελεί το φάουλ από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά που πραγματοποιεί ο Τριανταφυλλίδης θα αποκρουστεί από τον πολύ καλό και σταθερότατο σήμερα, Άννινο.
Χωρίς κάτι ιδιαίτερο θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι και τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με αυτό το 1-0 από το 8’.
Φτάσαμε στο 51’, ο Κουμαριώτης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι, ο Χρ. Φωκάς δεν εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια, η μπάλα βρίσκει στον Άννινο και καταλήγει κόρνερ.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Τούρλας «σηκώνει» την μπάλα στην περιοχή για τον Ζαμπαύτη, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αντιδρά άμεσα και διώχνει την μπάλα σε νέο κόρνερ.
Στο 62’ η ασυνεννοησία Τασιούλη – Στεφανάτου, θα φέρει κάτοχο της μπάλας τον Παγουλάτο, που θα προχωρήσει στην περιοχή και δεξιά, θα κάνει το διαγώνιο σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο Άννινος, που είχε πολύ δουλειά σήμερα, στο επόμενο λεπτό θα μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Αραβαντινού, μέσα από την περιοχή και δεξιά.
Νέο δυνατό σουτ, από τα όρια της περιοχής του Κουμαριώτη στο 71’, θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία των «κιτρινόμαυρων».
Ο Ζαμπαύτης στο 79’ θα βρει έξυπνα στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ. τον Παγουλάτο και τον τελευταίο να μην κάνει καλό πλασέ και έτσι σπαταλάει μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Παραλίγο στο 81’ η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου να κάνει δύο τα τέρματα της, όμως θα σταθεί άτυχη, αφού το μακρινό δυνατό σουτ του E. Bezaj, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στη συμβολή των δοκαριών της εστίας του Καρλή και στη συνέχεια τους αμυντικούς του, να την απομακρύνουν.
Πολύ καλή αντίδραση στο 86’ από τον Καρλή στο σουτ του Γεροκωνσταντή.
Με ένα ακόμη σουτ του επιθετικού της Α.Ε.Κ. στο 89’, θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι, όμως η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και θα περάσει κόρνερ.
Έτσι, στο τέλος η Α.Ε.Κ. θα πάρει μια σημαντική νίκη και θα βάλει υποψηφιότητα για μια θέση στους «8" της διοργάνωσης, με ένα "χρυσό", όπως αποδείχθηκε, στο τέλος τέρμα του Γεροκωνσταντή, ο οποίος την περυσινή περίοδο αγωνίστηκε με τη φανέλα των Φωκάτων.
Αντίθετα, τα Φωκάτα, μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, στη συνέχεια θα χρειαστούν αρκετή προσπάθεια, για να συνεχίσουν στον θεσμό!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κράνης:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Μπαλάσκας, Τασιούλης, Στεφανάτος,. Χριστόπουλος, Veizaj A. (90+2’ Χισιμπέιλ), Κιράι, Γεροκωνσταντής, Παπαδάτος (60’ Λαβός), Beizaj E., Τσουραμάνης (66’ (Veizaj Z).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Καρλής, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Γασπαρής, Πολλάτος (46’ Λουλάι), Αραβαντινός, Κουμαριώτης Π., Φωκάς Ε., Ζαμπαύτης, Τριανταφυλλίδης (46’ Παγουλάτος), Τούρλας.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από το σημερινό παιχνίδι
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου