Κυριακή, Οκτωβρίου 27

Νίκη για την Εύγερο 2-1 εκτός έδρας τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Σε ένα μέτριο, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Εύγερος επικράτησε του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-1 και έκανε σεφτέ στην φετινή περίοδο, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο της.
Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι παίχθηκε στο κέντρο με τις ομάδες να δείχνουν αδυναμία να μπουν στην περιοχή και να δημιουργήσουν φάσεις. Έτσι, εκτός από τα δύο γκολ και ένα σουτ από τις δύο πλευρές δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο.
Στην επανάληψη ανέβηκε αρκετά ο ρυθμός, αλλά και πάλι το θέαμα ήταν μέτριο, βγήκαν κάποιες καλές φάσεις και οι φιλοξενούμενοι που πατούσαν καλύτερα θα φτάσουν σε ένα ακόμη τέρμα που θα είναι και το νικητήριο, μιας και από τον Π.Α.Ο. δεν υπήρξε απάντηση στο γκολ του Κανάκη.
Έτσι, οι γηπεδούχοι ούτε αυτή την αγωνιστική θα καταφέρουν να πετύχουν νίκη και να γράψουν ιστορία, με αποτέλεσμα να μετρούν ισάριθμες ήττες, στα δυο μέχρι σήμερα παιχνίδια τους.
Οι «πορτοκαλί» από τα Φαρακλάτα, πιο έμπειροι κατάφεραν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους ένα σπουδαίο τρίποντο και παράλληλα να διατηρήσουν το αήττητο, μετά μάλιστα και από το «Χ» στην έδρα τους με τον Πυλαριακό στην πρεμιέρα.
Φάσεις και γκολ
Πριν καλά - καλά μπουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1.
Συγκεκριμένα ο Ν. Παπαναστασάτος θα πιάσει ένα σουτ, η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και ο επερχόμενος, νεαρός Σταματέλος, με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Παπαστεργίου.
Στο 16’ η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα απειλήσει και πάλι, με ένα δυνατό σουτ του Βαγγελάτου, εκτός περιοχής και αριστερά και την μπάλα όμως να καταλήγει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.
Οι γηπεδούχοι χωρίς φάση για 43’ θα καταφέρουν στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι να το φέρουν στα ίσια και να ισοφαρίσουν σε 1-1.
Συγκεκριμένα ο Κατσούρης, μετά των διώξιμο των αμυντικών θα κάνει ένα δυνατό σουτ, ο Καραχάλιος θα πέσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από αριστερά με τον Φωή και ο Γιωργ. Μπάμπης αμαρκάριστος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις (45+1’), ο Κώστογλου θα δει τον Καραχάλιο εκτός εστίας και με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ θέλει να τον αιφνιδιάσει, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία άουτ.
Με το σκορ στο 1-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι που μπήκαν στην αρχή αρκετά δυνατά, θα φανούν απειλητικοί στην ωραία συνεργασία Φωή – Noakes, λίγο έξω από την περιοχή και το σουτ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 59’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν την ανατροπή, όταν ο Πάπα θα βγει στην κόντρα από αριστερά και θα δώσει παράλληλα στην περιοχή στον Beshaj, αυτός αντί να σουτάρει, θα πασάρει στον Κώστογλου που αιφνιδιάστηκε, δεν κάνει καλό κοντρόλ και έτσι απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Ο Ν. Παπαναστασάτος στο 61', μετά το κόρνερ από δεξιά του Βαγγελάτου θα πιάσει μια κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι, όμως θα διώξουν την μπάλα οι αμυντικοί, καθώς είχε τροχιά προς την εστία του Παπαστεργίου.
Μετά από 10’ ο Papa θα πιάσει το σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, με την μπάλα όμως θα κοντράρει στα σώματα και θα περάσει κόρνερ.
Στο 77’ ο έμπειρος Κανάκης, μετά από την αμυντική σύγχυση στην περιοχή των «πράσινων», στην σέντρα από αριστερά του Βαγγελάτου, (που σήμερα ήταν πολύ καλός), θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπαστεργίου για το 2-1 και τη λύτρωση της ομάδας του, αφού τελικά αυτό το τέρμα αποδείχτηκε «χρυσό»!
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη στιγμή και έτσι η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα αποχωρήσει από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με ένα μεγάλο τρίποντο, το πρώτο της φετινής σεζόν.
Αντίθετα για το «τριφύλλι», πήρε παράταση η ιστορική του νίκη και πλέον μετράει αυτό το αρνητικό 2Χ2, που πρέπει σύντομα να ξεπεράσει.
Διαιτητής ο κ.  Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Μπάμπης Γ. (53’ Πάπα), Μπάμπης Γιαν., Χαραλαμπόγλου, Γασπαρινάτος, Μαρινάκης (87’ Σπαθής), beshaj (70’ Deraj), Κώστογλου, Κατσούρης, Νoakes (85’ Θεοδωρόπουλος), Φωής.
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Παπαναστασάτος Χρ. (88’ Καραντινός-Νεόφυτος), Ψάλτης, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν., Στεφανιώτης (57’ Papa), Παπαναστασάτος Α., Βαγγελάτος, Κανάκης, Σταματέλος, Παππάς (46’ λ.τ. Μανωλάτος).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου