Τρίτη, Οκτωβρίου 29

Η Pre game της 5ης αγωνιστικής στον Α' - Γ' όμιλο του τοπικού κυπέλλου


Αύριο Τετάρτη 30/10 η 5η αγωνιστική 
του τοπικού κυπέλλου και πάλι για τους Α’ και Γ’ όμιλο
Συνέχεια του τοπικού κυπέλλου αύριο Τετάρτη 30/10, με τέσσερις αγώνες του Α’ και Γ’ ομίλου.
Συγκεκριμένα, σε Ιθάκη – Τζαννάτα – Φαρακλάτα - Βασιλικάδες.
Είναι παιχνίδια για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης στους συγκεκριμένους ομίλους και τα οποία μπορεί να κρίνουν τις ομάδες που θα προκριθούν στους «8» από αυτούς.
Το σημαντικότερο από τα τέσσερα, είναι αυτό των Τζαννάτων, όπου ο Ηρακλής Πρόννων φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα ντέρμπι που ίσως κρίνει και την πρόκριση της μιας εκ των δύο ομάδων.
Διαιτητές δεν έχουν ανακοινωθεί από την διοργανώτρια, κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο πρωί!
          
Αναλυτικά η 5η αγωνιστική
Τετάρτη  30/10
Με το παιχνίδι στο Βαθύ της Ιθάκης, στις 11:15 το πρωί της Τετάρτης, ανοίγει η αυλαία της 5ης, προτελευταίας στροφής του τοπικού κυπέλλου στον Α’ όμιλο και η τοπική Πρόοδος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μέσα σε ένα 4ημερο, φιλοξενεί τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα.
Ένα παιχνίδι εντελώς αδιάφορο, αφού οι μεν γηπεδούχοι έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο και την άνετη πρόκριση τους στους «8» της διοργάνωσης!
Έτσι οι «μαυροκόκκινοι» της Ιθάκης θα προσπαθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα και να διασκεδάσουν τις μέχρι σήμερα άσχημες εντυπώσεις.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», θα ταξιδέψει στο νησί του Οδυσσέα για μια ακόμη νίκη την 7η σε εφτά παιχνίδια, μετά τις τέσσερις για το κύπελλο, δυο για το πρωτάθλημα και το απόλυτο 6Χ6, ώστε να μην δώσει δικαιώματα αμφισβήτησης.
Οι γηπεδούχοι με μια πορεία που δεν ταιριάζει στην ομάδα, έχει ως αποτέλεσμα στο ξεκίνημα της περιόδου να μετράνε 6 συνεχόμενες ήττες, ακόμη και από ομάδα κατώτερης κατηγορίας και μάλιστα δυο φορές, τον Ηρακλή Πρόννων.
Τέσσερις στη συγκεκριμένη διοργάνωση και δύο επίσης στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με εκείνο το 5-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από την Εικοσιμία και το 0-2 της περασμένης 2ης αγωνιστικής, από τα Διλινάτα στο ίδιο γήπεδο.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα σίγουρα οι φιλοξενούμενοι πιο πλήρεις και ποιοτικοί είναι το φαβορί. Οι Ιθακήσιοι από την άλλη θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα που θα φέρει ξανά χαμόγελα στην ομάδα τους.
Περιμένουμε ένα ανοικτό και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι και τις αντίπαλες ομάδες να επιδιώκουν το καλύτερο για λογαριασμό τους. 
Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Γ. Τόγια είχε πάρει μια εύκολη νίκη με σκορ 4-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ενώ και για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος πέρασε νικηφόρα με σκορ 2-0 από το ίδιο γήπεδο.
            
Στο σημαντικότερο, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση παιχνίδι του Α’ ομίλου, αλλά και της 5ης αγωνιστικής το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 3 στα Τζαννάτα, ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει την ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στους «8» ή να παρατείνει την αγωνία.
Οι γηπεδούχοι, η έκπληξη της σειράς στον Α’ όμιλο, είτε καταφέρουν να προκριθούν, είτε όχι θα έχουν κερδίσει πολλά από αυτή τη συμμετοχή τους και οι εμπειρίες τους θα είναι χρήσιμες για τη συνέχεια και το μεγάλο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας και στη συνέχεια η «μάχη» για την άνοδο!
Μέχρι τώρα, στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει στη διοργάνωση έχουν μοιρασμένες νίκες – ήττες, από δύο.
Με μια νίκη επί των αντιπάλων τους θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση, ιδιαίτερα αν αυτή  ξεπερνάει τα δυο τέρματα! Όπως και να έχει σίγουρα θα το παλέψουν και ότι βγει.
Οι «πράσινοι» του Αργοστολίου, σίγουρα διαθέτουν μια καλή και ποιοτική ομάδα, είναι μια κατηγορία παραπάνω από τον αντίπαλο τους και θα πάνε αποφασισμένοι στα Τζαννάτα για τη νίκη που αυτόματα θα τους δώσει και την πρόκριση.
Μέχρι τώρα στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει στον θεσμό του κυπέλλου, έχουν και αυτοί τις ίδιες επιτυχίες (2 νίκες – 2 ήττες), ενώ στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν με 2 ήττες.
Περιμένουμε ένα ντέρμπι με δύναμη, πάθος και τις δύο ομάδες έτοιμες να παλέψουν στα ίσια για τη νίκη - πρόκρισης.
Στον πρώτο γύρο το "τριφύλλι" είχε επικρατήσει με σκορ 4-2 των αντιπάλων του στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
            
Την ίδια ώρα σε παιχνίδι του Γ’ ομίλου στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Εύγερος φιλοξενεί τον πρωτοπόρο, αήττητο και με το απόλυτο 4Χ4 Παλληξουριακό, ψάχνοντας τουλάχιστον τον 1 βαθμό που θα της δώσει και μαθηματικά το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου για τους «8» και να πάει με άνεση την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου μέχρι τώρα παρουσιάζεται πολύ ανεβασμένη σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα, δείγμα της δουλειάς του κόουτς, βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου, πίσω από τον αντίπαλο της και μια ανάσα από την πρόκριση της στον επόμενο γύρο.
Έχει 3 νίκες, μία ήττα και 9 βαθμούς. Και στο πρωτάθλημα όμως στις δύο πρώτες αγωνιστικές παραμένει αήττητη με μια νίκη και μια ισοπαλία.
Από την άλλη, αυτή του Ηλ. Ζερβού διατηρεί το απόλυτο σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις, αφού για την συγκεκριμένη διοργάνωση έχει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ στο πρωτάθλημα έκανε πρεμιέρα (είχε ρεπό την 1η αγωνιστική) την περασμένη Κυριακή με νίκη, εντός έδρας επί της Σάμης και σκορ 4-0.
Ήδη έχει προκριθεί στον επόμενο γύρο και απομένει μόνο ένας βαθμός στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να εξασφαλίσει και την πρωτιά του ομίλου.
Σίγουρα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, που οι δύο ομάδες θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα και την τελική τους κατάταξη.
            
Την ίδια ώρα στις Βασιλικάδες, η γηπεδούχος Έρυσσος φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς με μοναδικό στόχο την πρώτη της νίκη στον θεσμό.
Οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, αλλά όχι αγωνιστικά, μιας και υπάρχει το κίνητρο της 1ης νίκης, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που θέλουν να διατηρήσουν τις ελάχιστες ελπίδες να «κλέψουν» την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα τους, από την Εύγερο, εφόσον ηττηθεί την ίδια ώρα στο Ενωσιακό, κάτι πολύ δύσκολο φυσικά, αφού εκτός της νίκης θα χρειαστούν και σκορ πάνω από τρία γκολ διαφορά ή τουλάχιστον τρία για να πάνε σε μπαράζ!
Πολύ δύσκολο το έργο των «κυανόλευκων» του Ληξουριού, όμως δεν τους απαγορεύει κανείς να έχουν δικαίωμα στο όνειρο.
Η ομάδα της Βόρειας Κεφαλονιάς, όπως προαναφέραμε, με αρκετά καλή παρουσία μέχρι τώρα στη διοργάνωση, δεν κατάφεραν να αποφύγουν αυτό το αρνητικό 4Χ4 και έτσι βγήκαν πολύ νωρίς εκτός στόχου.
Ο Εθνικός από την άλλη με νέο τεχνικό στον πάγκο του ευελπιστεί να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Στη διοργάνωση δεν τα πάει καθόλου καλά και μόνο με θαύμα θα πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης, αφού οι 3 ήττες και 1 νίκη φαντάζουν λίγες για αυτό.
Αλλά και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, αν και παρουσιάζουν μία καλύτερη εικόνα, το ξεκίνημα δεν είναι το καλύτερο με αποτέλεσμα να έχουν 2 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι, τους γηπεδούχους να παλεύουν για την 1η τους νίκη και τους φιλοξενούμενους για την δεύτερη δική τους.
               
Η βαθμολογία
Α’ Όμιλος
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
4
4
0
0
14 - 01
12
2.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4
2
0
2
07 - 10
06
3.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόν.
4
2
0
2
07 - 09
06
4.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4
0
0
4
03 - 11
00
            
Γ’ Όμιλος
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
4
3
0
0
13 - 00
12
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος
4
3
0
1
10 - 04
09
3.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ.
4
1
0
3
03 - 15
03
4.
Α.Ο. Ερύσσου
4
0
0
4
04 -11
00
            
Η επόμενη 6η τελευταία αγωνιστική
(6-13/11/2019)
Α’  Όμιλος
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
Γ’  Όμιλος
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός – Α.Ο.Ερύσσου
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς – Π.Α.Ο. Εύγερος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου