Σάββατο, Οκτωβρίου 26

Δε έβγαλε νικητή το ντέρμπι της Λειβαθούς... Φωκάτα - Εικοσιμία 1-1


Στο μεγάλο ντέρμπι, στο τοπικό της Λειβαθούς, πριν από λίγο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Φωκάτα – Εικοσιμία σε ένα μέτριο, χωρίς σπουδαίο θέαμα, κόκκινες – κίτρινες κάρτες, δυνατό και με πολλά νεύρα παιχνίδι, στοιχεία που συνθέτουν ένα ντέρμπι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο και οι δυο ομάδες με πολλά νεύρα και καθόλου καθαρό μυαλό προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικές με μεγάλες μπαλιές στην κόντρα.
Στο διάστημα αυτό και συγκεκριμένα στο 22’ παραλίγο το παιχνίδι να πάρει «φωτιά» και με τα αίματα αναμμένα και από τις δύο πλευρές, ήρθαν οι δυο δικαιολογημένες αποβολές των Π. Κουμαριώτη από τα Φωκάτα και του Σπ. Κονόμη από την Εικοσιμία, ενώ θα μπορούσαν να υπήρχαν και άλλες, όμως χάρις την επέμβαση των ψυχραιμότερων, έσβησε χωρίς να πάρει άλλες δυσάρεστες διαστάσεις.
Στην επανάληψη με την Εικοσιμία να έχει το προβάδισμα, οι τυπικά γηπεδούχοι, που έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 53’, θα ανεβάσουν στροφές και θα έχουν την υπεροχή. Μια υπεροχή που στο 62’ θα καρποφορήσει και θα φέρει την ισοφάριση, έστω και αν επιτεύχθηκε με αυτογκόλ.
Μετά και πάλι ο ρυθμός έπεσε και η Εικοσιμία πατούσε λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα Φωκάτα προσπαθούσαν να βρουν με μεγάλες πάσες τον Τούρλα ή τον Γασπαρή, χάνοντας όμως κάποιες καλές ευκαιρίες που τελικά κόστισαν.
Βέβαια μπορούν τα έχουν και με την τύχη τους αφού είδαν την μπάλα να σταματάει τρεις φορές στα δοκάρια του Σκαμαντζούρα. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη απειλή από την ομάδα του Δ. Λιονάτου, στην εστία του Σκαμαντζούρα στο 4’, με τον Αραβαντινό από δεξιά να βγάζει την παράλληλη πάσα στην μικρή περιοχή για τον Τούρλα και τον τελευταίο να μην προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Άτυχη θα σταθεί η Εικοσιμία στο 7’, αφού στο πλασέ του Αλ. Πολλάτου από κοντά η μπάλα θα βρει στο αριστερό δοκάρι του Καρλή και στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Ένα λάθος του Ε. Φωκά στο 11’ που θα χάσει την μπάλα στα όρια της περιοχής του, θα το εκμεταλλευθεί ο Μπούσι, θα κλέψει την μπάλα και απέναντι από τον Καρλή πλασάρει για το προβάδισμα και το 0-1 της ομάδας του!
Στο 13’ οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν κάτι παραπάνω από την κίτρινη κάρτα στον Α. Ντουκάι, για ένα δυνατό μαρκάρισμα, έξω από την περιοχή πάνω στον Τούρλα και τον διαιτητή, μάλλον σωστά να αρκείται σε αυτό το χρώμα.
Στο 19’ Λουλάι – Π. Κουμαριώτης αλλάζουν την μπάλα δεξιά και έξω από την περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο τελευταίος θα κάνει το διαγώνιο σουτ και η μπάλα, μετά από κόντρα σε αμυντικό, θα σταματήσει στο δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Στο 22’ θα έχουμε τις αποβολές των Π. Κουμαριώτη – Σπ. Κονόμη και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με «δέκα».
Ο Τριανταφυλλίδης στο 32’ θα σουτάρει από τα όρια της περιοχής και η μπάλα, αφού βρει στα σώματα των αμυντικών καταλήγει κόρνερ.
Σημαντική ευκαιρία για την ομάδα της Λακήθρας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 33’, όταν στην μεγάλη μπαλιά του Αραβαντινού από δεξιά, θα βρει στην περιοχή αμαρκάριστο τον Δήμου, αυτός θα κατεβάσει υπέροχα την μπάλα, αλλά θα είναι άστοχος στο σουτ που πραγματοποιεί.
Με την Εικοσιμία μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε οι γηπεδούχοι θα μπουν πολύ δυνατά και στο 49’ θα δουν την μπάλα να μην τους κάνει και πάλι το χατίρι, αφού το πλασέ του Δήμου την στέλνει στο δεξί δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Α. Τσιμάρα να αυξήσει το σκορ σε 0-2 και να κλειδώσει μια μεγάλη νίκη στο 50’, όταν μετά από την σέντρα του Κούρτι από δεξιά, ο Αλ. Πολλάτος απέναντι από τον Καρλή πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας των Φωκάτων σώζει.
Η Εικοσιμία από το 53’ θα αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα, μιας και ο Κ. Κουμαριώτης θα δει 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.
Ο Αραβαντινός, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Τούρλας θα πάρει την κεφαλιά, η μπάλα θα καταλήξει στον αμαρκάριστο Γασπαρή, που από καλή θέση σουτάρει ψηλά άστοχα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 62’ ο Δήμου, από αριστερά θα βγάλει την παράλληλη πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Τριανταφυλλίδη, αυτός θα κάνει το πλασέ, ο Σκαμαντζούρας διώχνει εντυπωσιακά, όμως η μπάλα θα βρει στο πόδι του Κούρτι και θα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του για να έχουμε το αυτογκόλ και το 1-1 στο παιχνίδι!
Ο Μπούσι στο 81’ εκτελεί το φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Καρλή.
Νέο, το τρίτο στο παιχνίδι, δοκάρι για τα Φωκάτα. Ο Γασπαρής βγάζει μια ωραία σέντρα από δεξιά στην περιοχή για τον Λουλάι, αυτός θα κάνει το σουτ στην κίνηση με την μπάλα για μια ακόμη φορά να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Σκαμαντζούρα.
Τελευταία φάση στο τοπικό στο 90+3’, με τον Τούρλα να βρίσκει με ωραία κάθετη στην περιοχή τον Δήμου και τον τελευταίο να πλασάρει για να σώσει με ωραία προσπάθεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο, οι ομάδες θα μοιραστούν από 1 βαθμό και θα παραμείνουν και πάλι στην κορυφή, μόνο που θα έχουν πλέον ένα παιχνίδι παραπάνω.
Διαιτητής ο Α. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καρλή και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Καρλής (80’ λ.τ. Πετεινάτος), Φωκάς Χρ., Παλικισιάνος Δ., Αραβαντινός, Γασπαρής, Λουλάι, Φωκάς Ε. (68’ Malshi), Π., Ζαμπαύτης (8’ λ.τ. Τούρλας), Τριανταφυλλίδης (78’ Μπουγάς), Κουμαριώτης, Δήμου.
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαμαντζούρας, Κουμαριώτης, Πρέντζας, Μινέτος (90’ (Κοψίνης), Χρίστο, Dukaj A. (71’ Μπελτσώνιας), Λογκόνης, Μπούσι, Πολλάτος Α. (58’ Κορσιάνος Αντ.), Κονόμη, Κούρτι.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου