Δευτέρα, Οκτωβρίου 21

Πολυπληθής η συμμετοχή του Παλληξουριακού στη σχολή UEFA D' της ΕΠΟ


Επτά μέλη του Συλλόγου μας (Μοσχονάς Παύλος, Κονταρίνης Παναγιώτης, Δελλαπόρτα Ευαγγελία, Ζάβαλης Γιάννης, Ζερβός Ηλίας, Λουλούδας Γιώργος και Λάλαϊ Ενέα) που κατέχουν διαφορετικούς ρόλους παρακολούθησαν το Σ/Κ που μας πέρασε το σεμινάριο UEFA D που διοργάνωσε η ΕΠΣΚΙ στα Φαρακλάτα.
Το νέο αυτό καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών. Η σχολή UEFA D εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της ΕΠΟ «Μπάλα Παντού».
Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12ωρων σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς γονέων και ο ρόλος τους, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία, διεξαγωγή αγώνων αναπτυξιακών ηλικιών, οργάνωση τουρνουά, διαχείριση κρίσεων διαφόρων θεμάτων στην ακαδημία και παρακίνηση νέων αθλητών ήταν ανάμεσα στα θέματα του επιμορφωτικού σεμιναρίου, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.
Ομιλητές του πολύ ενδιαφέροντος αυτού σεμιναρίου ήταν διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες όπως ο κ. Γκίνης Ιωάννης (Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών), ο κ. Υφαντίδης Αχιλλέας (Ψυχολογος-Επικοινωνιολογος) και ο κ. Γαργαλιάνος Δημήτρης (Αναπλ. Καθηγητής ΔΠΘ, Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού Διεθνείς Σχέσεις του Αθλητισμού).
Επίσης, ο ποδοσφαιριστής της ανδρικής και προπονητής της ομάδας Κ-12, Λουλούδας Γιώργος, παρακολούθησε την εβδομάδα που μας πέρασε την Α’ Φάση της σχολής προπονητών UEFA C.
Το ποδόσφαιρο αποτελεί έναν συνεχώς και ταχέως εξελισσόμενο χώρο και στόχο της ομάδας μας αποτελεί η επιμόρφωση των μελών της σε όλες τις βαθμίδες ώστε η προσφορά μας να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου