Τετάρτη, Οκτωβρίου 30

Συνέχισε την αήττητη πορεία του Ο Παλληξουριακός και στα Φαρακλάτα.... 2-0 την Εύγερο


Στο Ενωσιακό Φαρακλάτων, σήμερα το απόγευμα και στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου, ο Παλληξουριακός με εξασφαλισμένη την πρόκριση, θα συνεχίσει την προέλαση του στον όμιλο, επικρατώντας της γηπεδούχου Ευγέρου με σκορ 2-0, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο, αλλά και το απόλυτο 5Χ5 στη σειρά ή το 7Χ7 και στις δύο διοργανώσεις.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι αισθάνονται πλέον την «ανάσα» του Εθνικού Κεφαλονιάς που πέρασε, την ίδια ώρα, από τις Βασιλικάδες και την Έρυσσο με σκορ 2-0.
Τώρα είναι αναγκασμένοι στο Ληξούρι να υπερασπιστούν τουλάχιστον, αυτό το 3-0 του πρώτου γύρου στα Φαρακλάτα.
Στο σημερινό παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» σίγουρα καλύτεροι είχαν την κατοχή της μπάλας και πήραν την 5η τους νίκη δίκαια.
Σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο στο πρώτο 45λεπτο και κακό στο δεύτερο και τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο.
Τελικά, η ομάδα του Ηλ. Ζερβού, πιο ποιοτική και με περισσότερες λύσεις, πέτυχε το ζητούμενο και πηγαίνει στο φινάλε με αντίπαλο την Έρυσσο με στόχο το απόλυτο 6Χ6 στη διοργάνωση.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Αδηλίνης στο β’ δοκάρι αστοχεί στην κεφαλιά, αφού στέλνει την μπάλα άουτ.
Σημαντική ευκαιρία και απάντηση των γηπεδούχων στο επόμενο λεπτό, με τον Κανάκη από καλή θέση, μέσα στην περιοχή, μετά την σέντρα του Βαγγελάτου από αριστερά, να μην πιάνει πιεζόμενος καλά την κεφαλιά και η μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσέτσα.
Με τη συμπλήρωση 15’ στο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1, με ένα φανταστικό σουτ του Χ. Μαυροειδή, από 30 μ. που θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Καραχάλιου και στα δίχτυα.
Στο 20’ ο Σπ. Μαρκάτος με ωραία πάσα θα βρει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Αλ. Λυκούδη που θα προλάβει την έξοδο του Καραχάλιου και με υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ, θα περάσει την μπάλα από πάνω του και στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα για το 0-2.
Τελευταία καλή στιγμή στο α’ ημίχρονο, ένα μακρινό σουτ του νεαρού Σπυράτου, στο 35’ με το οποίο θα στείλει την μπάλα άουτ, ελάχιστα πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη αυτό το 0-2 έφερε κάποια χαλάρωση στο παιχνίδι με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι το αναμενόμενο.
Στο 57’, ο Λούσκος από αριστερά θα βρει στην περιοχή τον Χαρ. Μουρελάτο, αυτός θα πιάσει το διαγώνιο σουτ και ο Καραχάλιος θα διώξει την μπάλα στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
Σε ένα μακρινό σουτ του Ν. Παπαναστασάτου στο 74’, η μπάλα μπλοκάρεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από τον Τσέτσα.
Ο Σιμωτάς στο 85’ με μια επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καραχάλιου, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Ευκαιρία να μειώσει θα χαθεί από την ομάδα του Θ. Βουκελάτου στο 90+1’.
Ο Βαγγελάτος, μετά από ωραία πάσα, θα βγει στην πλάτη της άμυνας του Παλληξουριακού, θα αποφύγει την έξοδο του Τσέτσα, όμως θα βγει αρκετά πλάγια δεξιά στην περιοχή, θα χάσει το κοντρόλ και μαζί μια καλή ευκαιρία, αφού ο Λουλούδας καλύπτει την μπάλα και την αφήνει να περάσει έξω από την εστία του.
Έτσι, ο Παλληξουριακός έκανε το καθήκον του με μια…. επαγγελματική νίκη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι θα ζήσουν τη δική τους αγωνία μέχρι την Τετάρτη 13/11, όπου θα πάνε στο Ληξούρι να διαφυλάξουν αυτό το 3-0 του α’ γύρου με αντίπαλο τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Κατερέλο (φίλαθλο).
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Στεφανιώτης, Παπαναστασάτος Κ., Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν. (85’ Θεοδωρόπουλος), Μανωλάτος, Κωτατής (67’ Papa), Βαγγελάτος, Κανάκης (46’ Λεγάτος), Σταματέλος (62’ Τσάκος), Παπαναστασάτος Αλ..
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς, Μαυροειδής Χ., Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (46’ Λούσκος), Κουκοβίνος, Ηλιόπουλος (69’ Maxhiaj), Μουρελάτος Χαρ., Σπυράτος (58’ Μουρελάτος Χ.-Σ., Αδηλίνης (46’ λ.τ. Αντωνάτος Κ.).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα 
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου