Σάββατο, Οκτωβρίου 26

Πιστός στο φετινό ραντεβού του με τις επιτυχίες ο Παλληξουριακός 4-0 την Σάμη.



Στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, πριν από λίγο και στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Παλληξουριακός συνέχισε τη φετινή του νικηφόρα πορεία με νίκη στη δική του πρεμιέρα, επικρατώντας της Σάμης με σκορ 4-0.
Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή μπάλας, αλλά και την καλή κυκλοφορία που της επέτρεπε να φτάνει με αξιώσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων, να δημιουργεί ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων δύο δοκάρια και να κάνει σεφτέ και στο πρωτάθλημα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Οι φιλοξενούμενοι, με πολλές και σημαντικές απουσίες, προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικοί, κάτι που δεν κατάφεραν, μιας και οι αντίπαλοι τους ήταν ανώτεροι, αλλά και λόγω του ότι αγωνίστηκαν από το 7’ με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κουγιανού για απόκρουση της μπάλας με το χέρι, εκτός περιοχής. Ήταν ένα ακόμη γεγονός που επηρέασε την απόδοση τους, αλλά και την εξέλιξη του ματς.
Η ήττα αυτή, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, σε ισάριθμα παιχνίδι για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου.
Σε γενικές γραμμές στον Άγιο Αντώνη, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι με τη νίκη τελικά των «ερυθρόλευκων» να είναι δίκαιη.
Ωστόσο, στο πρώτο μέρος ήταν πολύ νευρικοί (δεν βοήθησε και ορισμός της ώρας, ούτε τους αθλητές, ούτε την προσέλευση του κόσμου) ακόμα και μετά την αποβολή.
Μάλιστα ήταν συνολικά η 5η τους στη σεζόν (4 για το κύπελλο - 1 για το πρωτάθλημα), και διατηρώντας το αήττητο, έφτασαν στο εντυπωσιακό 5Χ5, που αν συνυπολογίσουμε και αυτή του Super Cup, επί των Πρόννων, τους ανεβάζει στο εντυπωσιακό 6Χ6!!!
Φάσεις και γκολ
Στο 20', διαγώνια μπαλιά από τον Χ. Μαυροειδή στην πλάτη της άμυνας, εκεί κινήθηκε ο Χρ. Σιμωτάς, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα και σούταρε δυνατά, όμως αυτή θα βρει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σάμης
Κλέψιμο του Χρ. Μουρελάτου, ο οποίος πλησίασε στην εστία και πάσαρε στον επερχόμενο Λυκούδη, ο οποίος με δυνατό σουτ, από πολύ πλεονεκτική θέση βρήκε για να έχουμε νέο δοκάρι (οριζόντιο) και την μπάλα στη συνέχεια να περνάει άουτ.
Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44’ ήρθε το 1-0 από τον Χρ. Αδηλίνη για τους γηπεδούχους.
Ο Μαρκάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Μουρελάτος με κεφαλιά βγάζει μια παράλληλη πάσα και με νέα κεφαλιά ο Αδηλίνης στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βρεττού.
Αυτό το 1-0 είναι και το σκορ ημιχρόνου για τους περυσινούς κυπελλούχους.
Στην επανάληψη θα έρθει φυσιολογικά και η κούραση των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο (σε αυτό βοήθησε και η είσοδος του Στ. Ηλιόπουλου που στο σημερινό παιχνίδι έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα»..
Έτσι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0, ύστερα από κίνηση στον κενό χώρο στην πλάτη της άμυνας από τον Κουκοβίνο, ο οποίος δέχθηκε πάσα από τον Αντωνάτο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Λυκούδη και ο ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ προ κενής εστίας, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βρεττού για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
Μία καλή στιγμή θα έχουμε στο 70’ για τους φιλοξενούμενους με τον Κ. Μωραϊτη, ο οποίος ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Παλληξουριακού θα σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και να μπλοκάρει ο πολύ σταθερός Τσέτσα.
Οι φιλοξενούμενοι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν κάτι ανέβηκαν ψηλά, αφήνοντας έτσι ελεύθερους χώρους τους οποίους εκμεταλλεύτηκε σε δύο περιπτώσεις ο Παλληξουριακός.
Στην πρώτη εξ' αυτών με τον Χρ. Μουρελάτο στο 75’ να κάνει τη σέντρα από αριστερά για τον Λυκούδη στο β' δοκάρι και αυτός με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βρεττού για το 3-0.
Το 4-0 των γηπεδούχων στο 77’ θα πετύχει και πάλι ο Λυκούδης, μετά από μπαλιά του Ηλιόπουλου στην πλάτη της άμυνας της Σάμης, όπου εκεί θα αποφύγει και τον τερματοφύλακα Βρεττό επιτυγχάνοντας εύκολα το τέταρτο γκολ της ομάδας του και το δικό του χατ τρικ!
Λίγο πριν τη λήξη και μετά από ατομική ενέργεια ο Δ. Βιτωράτος θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα να περνάει λίγο άουτ, από τον αριστερή γωνία του Τσέτσα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς (46’ Ηλιόπουλος), Μαυροειδής Χ., Λουλούδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (65’ Maxhiaj), Μαρούλης (57’ Σπυράτος), Μουρελάτος Χρ., Κουκοβίνος, Αδηλίνης, Αντωνάτος Κ..
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Κουγιανός, Πολυχρονάτος, Trifi (7’ Βρεττός), Κορσιάνος (50’ Μετάι), Καππάτος, Αμούργης Αρ. (80’ Δρακουλόγκωνας), Μωραΐτης Ν., Παπαδημάτος, Σοφιανός, Βιτωράτος Δ., Μωραΐτης Κ..
* Οι φώτο είναι από παλιότερο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων".
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου