Σάββατο, Ιανουαρίου 11

Νίκη 4αδας για την Εικοσιμία.... Πέρασε από την Ιθάκη και την Πρόοδο 0-4


Πέρασε από την Ιθάκη και την τοπική Πρόοδο η Εικοσιμία, όπου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας επικράτησε των γηπεδούχων με σκορ 4-0!
Αυτή ήταν η 6η νίκη για την ομάδα του Άκη Τσιμάρα, που της διατηρεί το αήττητο και της δίνει το δικαίωμα της παραμονής στην 3η θέση, ισόβαθμης των Πρόννων, που λίγες ώρες αργότερα νίκησαν εκτός έδρας τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, μειώνοντας παράλληλα περισσότερο τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Παλληξουριακό – Διλινάτα, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.
Αντίθετα, για τους γηπεδούχους ήταν η 8η φετινή τους ήττα, σε 9 παιχνίδια που έχουν δώσει στη διοργάνωση και πλέον αρχίζει να ζορίζει η κατάσταση, αφού βρίσκονται κάτω από την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού, έστω και αν έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα, από τις ομάδες που ίσως δώσουν «μάχη» για τη σωτηρία τους!
Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση να πούμε ότι, στο Βαθύ έγινε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, τους φιλοξενούμενους καλύτερους, να έχουν περισσότερη ώρα την κατοχή και με καλή κυκλοφορία μπάλας να απειλούν την εστία του Γ. Τσιντήλα, πετυχαίνοντας τελικά μία σχετικά εύκολη νίκη.
Οι γηπεδούχοι, με αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεση τους, προσπάθησαν, αλλά έπεσαν πάνω σε μια πολύ καλή και σήμερα Εικοσιμία, η οποία ουσιαστικά από το πρώτο 45λεπτο είχε καθαρίσει το παιχνίδι και φάνηκαν λίγο προς το τέλος.
Συμπερασματικά, η νίκη των φιλοξενούμενων, που παρατάχθηκαν και πάλι με πολλές απουσίες είναι δίκαιη και καθαρή.
Φάσεις και γκολ
Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 1’, η ομάδα από την Λειβαθώ θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ 0-1, με ένα δυνατό, συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής του Κονόμη, που θα στείλει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γ. Τσιντήλα και στα δίχτυα του.
Στο 18’ μάλιστα θα προηγηθούν 0-2. Ο Αλ. Πολλάτος, μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα πασάρει παράλληλα για τον Αντ. Κορσιάνο, περίπου στο ύψος του πέναλτι και τον τελευταίο με ωραίο πλασέ, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γ. Τσιντήλα, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του σε μια πολύ καλή χρονική στιγμή στο παιχνίδι.
Ο Σπ. Αποστολάτος, στην πρώτη συμμετοχή του με τη ομάδα του, στην επιστροφή του από τους Πρόννους, θα βρει τον Αντ. Κορσιάνο κάθετα στα όρια της περιοχής, αυτός θα πατήσει με τακουνάκι την μπάλα στον Κονόμη και ο τελευταίος με ένα νέο συρτό, δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας το 0-3  της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι. Ένα γκολ που «σφραγίζει» παράλληλα και τη νίκη της ομάδας του στη συνέχεια.
Με αυτό το 0-3 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα πετύχουν ένα ακόμη τέρμα και θα φύγουν από το Βαθύ με μια πολύ σημαντική και σχετικά εύκολη νίκη.
Συγκεκριμένα στο 62’ Ο Μινέτος με μια έξυπνη ψηλοκρεμαστή πάσα από τον χώρο του κέντρου, θα βρει στην πλάτη της άμυνας των Ιθακησίων τον Αλ. Πολλάτο, εκείνος θα κατεβάσει εντυπωσιακά την μπάλα και θα σουτάρει προς την εστία του Γ. Τσιντήλα για το τελικό 0-4.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Εικοσιμία έκανε το καθήκον της και μαζί ένα ακόμη βήμα για την τελική 4αδα, αφού δείχνει μια σταθερότητα και συγχρόνως παίζει καλό ποδόσφαιρο.
Αντίθετα, για τους γηπεδούχους, όπως προαναφέραμε, αρχίζει να ζορίσει η κατάσταση και θα χρειαστούν να αλλάξουν πολλά, αν θέλουν να ξαναβρεθούν και την επόμενη περίοδο στην ίδια κατηγορία.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε απώλεια βαθμού, ιδιαίτερα στην έδρα τους, σφίγγει όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό τους!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 10λεπτο, έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω ενός τραυματισμού του Tozaj και ενώ είχαν πραγματοποιήσει και οι τέσσερις αλλαγές τους.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τις κες Ε. Μπακάκη και Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας, Γρίβας Ι., Σίτυ,  Τζίμας (32’ Κασσιανός Β.), Βάσος (70’ Κωστόπουλος), Λαγκαδάς, Βασιλόπουλος, Βλησμάς, Τσάμης, Αραπογιάννης (80’ Βλασσόπουλος), Αρταβάνης, Πίππος (70’ Κελασίδης).
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Tozaj, Καμπανός (77’ Πρέντζας), Στεφανάτος (65’ Κουμαριώτης Λ.), Αποστολάτος, Κορσιάνος, Κονόμη (65’ Λιναρδάτος), Πολλάτος Αλ. (80’ Χαραλαμπέλης), Μινέτος, Κούρτι.
Οι φώτο είναι από το παιχνίδι του α' γύρου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου