Παρασκευή, Ιανουαρίου 17

Η Pre game της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 18-19/1 η 13η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια, και αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19/1 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος.
Οι δύο θα διεξαχθούν το Σάββατο 18/1 πρωί και απόγευμα σε Αργοστόλι - Καραβόμυλο.
Οι υπόλοιποι τρεις, που θα ολοκληρώσουν την αγωνιστική θα διεξαχθούν την Κυριακή 19/1 το απόγευμα σε Ληξούρι – Φαρακλάτα και Αργοστόλι.
Μια αρκετά σημαντική αγωνιστική για όλες τις ομάδες τόσο για αυτές που παλεύουν για την 4αδα, όσο και αυτές που επίσης «μάχονται» για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία και αρκετά ντέρμπι.
Ξεχωρίζουν περισσότερο, αυτά του Αργοστολίου (Εικοσιμίας - Φωκάτων) και Καραβόμυλου, με το ενδιαφέρον όμως να μην εστιάζεται μόνο σε αυτά, αφού και τα υπόλοιπα έχουν τη δική τους αγωνία.
Μένει να δούμε σε ποιες από τις δέκα ομάδες, η 13η αγωνιστική θα σταθεί γρουσούζικη!!!!!
Ο Α.Ο. Πρόννων αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
         
Αήττητες ομάδες: 0/10 Α.Ο. Παλληξουριακός – Α.Ο. Εικοσιμίας 0/11
Περισσότερες νίκες:Α.Ο. Παλληξουριακός 9/10 - – Α.Ο. Διλινάτα 9/11
Περισσότερες ήττες:Α.Ο. Εθνικός 10/11
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο. Εικοσιμίας 5/11
Καλύτερη επίθεση:Α.Ο. Εικοσιμίας 31 τέρματα
Χειρότερη επίθεση:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Εθνικός 6 τέρματα
Καλύτερη άμυνα:Α.Ο. Παλληξουριακός 3 τέρματα
Χειρότερη άμυνα:Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς 38 τέρματα
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο 18-1-2020   ώρα:12:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Μάστορα Μ.
Δούλου Ι.
Σάββατο  18-1-2020  ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Παλληξουριακός
Θωμάς
Βασίλης
Δαμιανού Α. 
Κομητόπουλος Π.
Κυριακή  19-1-2020   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Κατερέλος Ε.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  19-1-2020   ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Θωμάς
Βασίλης
Δούλου Ι.
Καρλής Α.
Κυριακή  19-1-2020   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Φωκάτα
Βουτσινάς
Άγγελος
Γάτσιος Δ.
Κομητόπουλος Π.
        
Αναλυτικά η 13η αγωνιστική
Σάββατο 18/1/2020
Με το παιχνίδι ανάμεσα στα πρωτοπόρα Διλινάτα και την εκ των ουραγών της κατηγορίας Πρόοδο Ιθάκης, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ξεκινάει η αγωνιστική δράση στα νησιά μας με την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που έχει φαβορί και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Α.Ο. Διλινάτων.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, με μια σταθερή και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία σε ένα παιχνίδι, που όπως προαναφέραμε αποτελεί το απόλυτο φαβορί, θέλει να προσθέσει ακόμη μια νίκη, την 10η στο ενεργητικό της και να συνεχίσει στο ρετιρέ, περιμένοντας και ένα μικρό «δωράκι» το απόγευμα από τον Καραβόμυλο.
Σίγουρα σαν πιο ποιοτική και με πολλές λύσεις, δύσκολα οι φιλοξενούμενοι μπορούν να περιμένουν κάτι καλό.
Αντίθετα, η παρουσία των "κοκκινόμαυρων" από την Ιθάκη δεν είναι η καλύτερη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία.
Σίγουρα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα παρουσιαστούν με στόχο μια καλή εμφάνιση και ότι καλύτερο προκύψει μέσα από αυτήν.
Άλλωστε, η εντός έδρας ήττα την περασμένη Τετάρτη 0-3 από την Σάμη, δεν δίνει και την καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου.
Μέχρι τώρα και μετά από 11 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί η ομάδα του «μεγάλου χωριού», βρίσκεται στο ρετιρέ με 28 βαθμούς, έχοντας σαν απολογισμό 9 νίκες, 1 ισοπαλία στο ενεργητικό της και 1 ήττα παθητικό.
Όσον αφορά την ομάδα της Ιθάκης, μετά από 10 αγώνες που έχει δώσει, βρίσκεται κάτω από την διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 3 μόλις βαθμούς.
Έχει μόλις 1 νίκη και 9 ήττες!
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το Σάββατο το πρωί, περιμένουμε ένα παιχνίδι ανοικτό που μπορεί να δώσει κάποια παραπάνω γκολ και τα Διλινάτα πρέπει εύκολα ή δύσκολα να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στη συλλογή τους, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του Καραβόμυλου το απόγευμα, προκειμένου να δουν, αν θα συνεχίσουν αγκαλιά με τους «ερυθρόλευκους» της Παλλικής και μετά από αυτή την αγωνιστική!
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Βαθύ, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-0!
         
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 3 στον Καραβόμυλο, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, η Σάμη φιλοξενεί τον άλλον πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας. Α.Ο. Παλληξουριακό.
Ένα παιχνίδι, το οποίο για τις δύο ομάδες η νίκη αποτελεί στόχο, για διαφορετικούς φυσικά λόγους η κάθε μία.
Οι γηπεδούχοι για να κρατήσουν τις όποιες ελπίδες 4αδας διαθέτουν και οι φιλοξενούμενοι για να παραμείνουν στο ρετιρέ, αφού εύκολα ή δύσκολα ο συγκάτοικος τους Α.Ο. Διλινάτων αναμένεται να επικρατήσει της Προόδου Ιθάκης, λίγο πριν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, από τα συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα, αλλά και το νικηφόρο πέρασμα της, την περασμένη Τετάρτη από την Ιθάκη και την Πρόοδο, θα προσπαθήσει να κάνει το «μπαμ» της αγωνιστικής και να κόψει βαθμό-ούς, από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενη και τη δυνατή έδρα της.
Μέχρι σήμερα και μετά το αρχικό, πολύ κακό της ξεκίνημα, φαίνεται να βρίσκει τα γνωστά της πατήματα, να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να διεκδικεί χρήσιμους βαθμούς.
Μετά από 11 αγώνες βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης στην Α’ κατηγορία, ισόβαθμη με την Εύγερο στους 13 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες.
Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» πρωτοπόροι του πρωταθλήματος με ένα παιχνίδι μάλιστα λιγότερο, στον Καραβόμυλο θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Μια νίκη που θα τους διατηρήσει στο ρετιρέ και θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της πρωτιάς, αν και το έργο τους στον καραβόμυλο δεν θα είναι εύκολο.
Παραμένουν μέχρι τώρα αήττητοι, παίζοντας ποιοτικό και όμορφο ποδόσφαιρο και όπως προαναφέραμε βρίσκονται στο ρετιρέ, ισόβαθμοι των Διλινάτων με 28 βαθμούς.
Στο ενεργητικό τους μετρούν στα 10 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί, 9 νίκες και 1 ισοπαλία!!
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον αγωνιστικά παιχνίδι, τους γηπεδούχους με όπλο την έδρα τους να προσπαθούν να κάνουν τη «ζημιά» στους πρωτοπόρους και τους φιλοξενούμενους με την ποιότητα και την πληρότητα τους σαν ομάδα, να επιθυμούν το νικηφόρο αποτέλεσμα και την 10η φετινή τους νίκη στη διοργάνωση.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με σκορ 4-0.
         
Κυριακή  19/1/2020
Η αγωνιστική πλέον, μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα Κυριακή 19/1, όπου στις 3 το απόγευμα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο ουραγός του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τον Πυλαριακό σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Οι γηπεδούχοι, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος βρίσκονται καθηλωμένοι κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού ουραγοί και πλέον θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς και να παλέψουν μήπως προλάβουν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση, που αν συνεχίσει έτσι, δύσκολα θα μπορέσουν να ανανεώσουν την παρουσία τους στο επόμενο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.
Στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν την καλή εικόνα που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια στην Α’ κατηγορία, δεν μπορούν να πάρουν βαθμούς, ακόμη και σε παιχνίδια που ήταν στα μέτρα τους, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο, όχι απλά να είναι κομβικό, αλλά ίσως κρίνει και τη μετέπειτα πορεία τους.
Μέχρι τώρα, στα 11 παιχνίδια που αγωνίστηκαν, μετρούν δέκα ήττες και 1 ισοπαλία και κατά συνέπεια βρίσκονται στην «ουρά» του πίνακα με 1 μόλις βαθμό στο ενεργητικό τους!
Οι φιλοξενούμενοι, που μετά από 7 αγωνιστικές συνεχόμενων ηττών, την περασμένη αγωνιστική επανήλθαν στις νίκες και πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο της παραμονής στην κατηγορία, μετά την επιστροφή τους σε αυτή και ύστερα από πολλά χρόνια.
Με μια νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πιάνουν το όνειρο και συγχρόνως τελειώνουν μία από τις αντίπαλες ομάδες, που θα πάλευαν για την παραμονή τους και με αυτό τη λογική θα παραταχθούν στο Ληξούρι.
Μέχρι σήμερα και μετά από 11 αγώνες που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 7η θέση με 10 βαθμούς, ισόβαθμοι της Σάμης και ενεργητικό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες.
Στον Άγιο Αντώνη, περιμένουμε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, το οποίο φαίνεται ότι θα κριθεί κυρίως στη δύναμη και λιγότερο στην ποιότητα.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον Καραβόμυλο, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1.
         
Την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό στα Φαρακλάτα, η Εύγερος φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα για τους «πράσινους» στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, όσο πιο νωρίς γίνεται.
Οι γηπεδούχοι, με μια πολύ καλή παρουσία φέτος, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο, θέλουν τη νίκη για να επανέλθουν στις επιτυχίες, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες, από Διλινάτα - Πυλαριακό.
Θέλουν μια νίκη, για να αποβάλλουν που οριστικά το άγχος της παραμονής και να κυνηγήσουν στη συνέχεια το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Και οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορεί να έχουν διαφορετικό στόχο, αφού εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται κολλημένοι στην 9η θέση και μάλιστα με ισάριθμες ήττες, τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
Θέλουν έτσι τη νίκη, που θα τους δώσει μια καλή διαφορά, από τις τελευταίες θέσεις, αλλά και την ανάλογη ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια, στην προσπάθεια για γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην ιστορική τους παρουσία στην Α’ κατηγορία!
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, ύστερα από 11 αγώνες βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, ισόβαθμη της Σάμης με απολογισμό 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Αυτή του Τάκη Φωή, σε 11 επίσης αγώνες, έχει 3 νίκες ενεργητικό και 8 ήττες παθητικό με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς, 6 περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι το περιμένουμε αρκετά δυνατό, όπου στην εξέλιξη του μπορεί να μας δώσει ακόμη και ντέρμπι και τις δύο ομάδες να είναι ικανές για το αποτέλεσμα που θα επιδιώξουν.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων είχαν επικρατήσει με σκορ 2-1.
         
Τέλος την ίδια ώρα, επίσης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο μεγάλο Λειβαθινό ντέρμπι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής ,σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι που μπορεί να κρίνει την τύχη των δύο ομάδων, σε ότι έχει να κάνει με την 4αδα, η Εικοσιμία τυπικά γηπεδούχος, φιλοξενεί τα Φωκάτα.
Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, αφού και οι δύο ομάδες θέλουν μόνο νίκη, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, για να βάλουν γερές βάσεις στη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα και οι φιλοξενούμενοι να τους πλησιάσουν, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να είναι αυτοί που θα καπαρώσουν την προνομιούχο 4η θέση και να παλέψουν για το κάτι παραπάνω.
Η ομάδα του Ακ. Τσιμάρα, μία από τις καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος, αρκετά πλήρης, ποιοτική και έμπειρη, διατηρεί το αήττητο μέχρι σήμερα και στόχος της στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι, όχι μόνο να το διατηρήσει, αλλά και να πάρει ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, απέναντι στον βασικό της αντίπαλο, τουλάχιστον για την 4αδα.
Όλοι, στο στρατόπεδο των «κυανόλευκων» της Λειβαθούς, γνωρίζουν την κρισιμότητα αυτού του αγώνα και θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο το τρίποντο, απέναντι σε ένα αξιόλογο αντίπαλο.
Από την άλλη και η ομάδα του Διον. Λιονάτου, με πολύ καλή παρουσία μέχρι σήμερα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σε αυτό το παιχνίδι τα παίζει σχεδόν όλα ή αν θέλετε πολλά, αφού θέλει μόνο νίκη, όπως εξηγήσαμε παραπάνω. Σε διαφορετική περίπτωση η διαφορά θα μεγαλώσει πολύ και συγκεκριμένα στους 9 βαθμούς (βέβαια με 1 παιχνίδι λιγότερο), το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα είναι υπέρ του αντιπάλου της, και έτσι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή τους και αυτή την χρονιά στην τελική 4αδα και τα palyoffs.
Η Εικοσιμία, στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, έχει απολογισμό 6 νίκες και 5 ισοπαλίες, ενώ βρίσκεται στην 3η θέση, ισόβαθμη των Πρόννων.
Τα Φωκάτα, στα 10 που έχουν δώσει, έχουν καταφέρει 5 νίκες, έχουν αναδειχθεί ισόπαλα 2 φορές και έχουν δεχθεί 3 ήττες.
Βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς συγκομιδή.
Περιμένουμε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, με πάθος δύναμη, αγωνία και τις δύο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
Πάντως η ποιότητα υπάρχει να μας χαρίσουν και όμορφες στιγμές.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο ίδιο γήπεδο, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ (1-1).
         
 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμ.
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
28
10
9
1
0
28 - 03
2.
Α.Ο. Διλινάτα
28
11
9
1
1
29 - 09
3.
Α.Ο. Πρόννοι
23
11
7
2
2
21 - 06
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
23
11
6
5
0
31 - 08
5.
Α.Ο. Φωκάτα
17
10
5
2
3
16 - 08
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
13
11
3
4
4
13 - 15
7.
Α.Ο. Σάμης
13
11
4
1
6
13 - 16
8.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
10
11
3
1
7
11 - 20
9.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
09
11
3
0
8
10 - 27
10.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
03
10
1
0
9
06 - 34
11.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
01
11
0
1
10
06 - 38
        
Η επόμενη (14η) αγωνιστική
25-26/1/2020
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
2.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης
3.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
4.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι
5.
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Διλινάτα
6.
Ρεπό:Π.Α.Ο. Εύγερος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου