Πέμπτη, Μαρτίου 11

Αποκαλυπτικός ο Αντωνίου για Γ’ Εθνική και αναδιάρθρωση!


Για όλους και για όλα μίλησε στη mikriliga.com ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου, όπου απάντησε σε ερωτήματα όπως αυτό της επανέναρξης αλλά και της ανόδου από τα τοπικά στη Γ’ Εθνική, βάζοντας τέλος στα σενάρια για προβιβασμούς με κλήρωση!

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλάνο της ΕΠΟ για τη νέα Γ’ Εθνική της επόμενης χρονιάς αλλά και πόσοι όμιλοι θα βρίσκονται σε αυτήν.

«Όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά»

-Την Παρασκευή αναμένουμε απάντηση για επανέναρξη προπονήσεων στη Γ’ Εθνική, τι πιστεύετε θα αποφασιστεί;

«Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση πως όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά. Η επιτροπή έχει αντιληφθεί μέσω στοιχείων ότι το ποδόσφαιρο δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου καθώς διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο.

Βγάλαμε ένα ακόμα πιο αυστηρό πρωτόκολλο και με τη στήριξη της πολιτείας θα πάρουν οι ομάδες τα τεστ οπότε νομίζω έχει ανοίξει η προοπτική. Ακόμα και 28 του μήνα μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική δράση.

Το Υπουργείο ασχολήθηκε ενεργά με την παρέμβασή του για τα τεστ αλλά και όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν υπάρξει σε ομάδα κρούσμα, θα γίνουν περισσότερα τεστ αλλά και αρκετά μεγαλύτερος έλεγχος έτσι ώστε να μην υπάρξει επέκταση του προβλήματος.

Δεν έχει καμία διαφορά με τη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος όπως και να έχει, κινείται και εδώ μιλάμε στην ουσία για ένα περιφερειακό πρωτάθλημα.

«Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω…»

Πρόκειται για οργανωμένα σωματεία και γίνεται δουλειά από την ΕΠΟ και την ΓΓΑ για να τηρούνται τα μέτρα. Ο κόσμος το περιμένει, φίλαθλοι δε θα υπάρχουν, τα κριτήρια είναι γνωστά και ο κόσμος κυκλοφορεί.

Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω. Υπάρχουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ενώ ήταν σε χειρότερη υγειονομική κατάσταση κοντεύουν να τελειώσουν και το δικό μας είναι στην αρχή!»

«Οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν θετικά»

-Άρα η πεποίθησή σας είναι πως θα έχουμε θετική εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους;

«Ναι, το πιστεύω ο κ. Εξαδάκτυλος και κ. Παγώνη όπως δήλωσε και σε εσάς, είναι θετικοί. Ήταν έκπληξη που σταμάτησε γιατί είναι οργανωμένο. Αν ανοίξει η αγορά για παράδειγμα, θα κάνουν όλοι τεστ; Όταν όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και έχουν κάνει τεστ, είναι καθαροί, που είναι το πρόβλημα;

Στην Ευρώπη οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάζονται, σε πολλούς χώρους λειτουργούν έτσι. Στο αεροπλάνο ας πούμε, εισέρχονται εκατό  άνθρωποι χωρίς τεστ, δε μπορείς να πεις να μην αγωνιστεί ο άλλος.

Πως, εκατό το πολύ άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν σε χώρο ξενοδοχείου των 1000 τετραγωνικών προκειμένου να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ όμως στο αεροπλάνο μπαινοβγαίνει τόσος κόσμος. Εμείς με τεστ, μπορούμε. Θα προχωρήσουμε σε μια μέθοδο ψηφοφορίας με μια πρώτη γνωριμία, να κάνουμε εκλογές ου μας ταλαιπωρούν ένα χρόνο. Έπρεπε να έχουν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι και φτάσαμε στο επόμενο…»

«Τα τοπικά οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, να ανοίξουν τα παιδικά»

-Για τα τοπικά και τα παιδικά πρωταθλήματα, ποιες είναι οι προθέσεις της ΕΠΟ;

«Εμείς πιέσαμε να ανοίξει άμεσα η Γ’ Εθνική. Τα τοπικά δυστυχώς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς βρισκόμαστε ήδη στο Μάρτιο.

Τα παιδάκια όμως μπορούν να παίξουν, πηγαίνουν σο Δημοτικό, συνωστίζονται σε μια αίθουσα και δεν μπορούν να παίξουν σε εξωτερικό μεγάλο χώρο με προστασία;

Έπρεπε να είχε γίνει αυτό αλλά επειδή εδώ και καιρό πιέζουμε για τη Γ’ Εθνική, το τοπικό και το γυναικείο. Τελευταία υπήρξε μόνο ανταπόκριση για τη Γ’ Εθνική και το γυναικείο.

«Θα ρωτήσουμε τις Ενώσεις αν θέλουν να παίξουν…»

Έχουμε αποφασίσει να ρωτήσουμε τις Ενώσεις αν θέλουν να σταματήσει για φέτος η δράση και να βάλουμε μπροστά μόνο για τα παιδικά. Είναι πρόταση δική μου, να ερωτηθούν οι Ενώσεις αν θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα ως τα τέλος της περιόδου και αν σταματήσουν, θα είναι με επιθυμία των Ενώσεων.

«Ανέκδοτο να ανέβουν ομάδες με κλήρωση!»

Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει ομάδες του τοπικού να προβιβάζονται με κλήρωση που θα γίνει από τις Ενώσεις. 

Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Είναι ανέκδοτο αυτό! Δε μπορούμε να συζητάμε για πρωτάθλημα με κλήρωση, αυτά γίνονται μέσα στο γήπεδο. Με λιγότερα παιχνίδια ναι, να το δεχτώ. Αλλά όχι με κλήρωση! Για εμένα είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε κάτι που έχει εξελιχθεί άσχημα.

Αν κάνουν αναδιάρθρωση οι παραπάνω κατηγορίες, θα κάνουμε κι εμείς, που έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού.»

«Η Γ’ Εθνική αλλάζει του χρόνου: 4-5 όμιλοι!»

-Τι περιλαμβάνει μια επικείμενη αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής;

«Φέτος υποβιβάζονται 56 ομάδες από τις 136 και μένουν 80 για την επόμενη περίοδο. Η νέα Γ’ Εθνική, θα είναι αξιολογημένη κατηγορία γιατί θα είναι πλέον 3η Εθνική κατηγορία και όχι τέταρτη. Είναι αστείο να την χαρακτηρίζουμε «εθνική» όταν υπάρχει π.χ. ο Κρητικός όμιλος, 2-3 όμιλοι της Πελοποννήσου ή όταν στέλνει η Αθήνα σε 2-3 ομίλους ομάδες.

Αυτό δεν είναι Εθνικό αλλά περιφερειακό! Πρέπει να δούμε πως θα το διορθώσουμε. Αν φέτος δηλώσουν και οι 80 που θα μείνουν, να γίνουν 4 ή 5 όμιλοι. Αν κάποιες δε δηλώσουν, πάμε για τέσσερις ομίλους, που αυτός είναι και ο τελικός στόχος στα επόμενα χρόνια.»

«Ο Κρητικός όμιλος είναι ο πιο ευνοημένος!»

-Παρόλα αυτά, πιθανότατα να υπάρξουν αντιδράσεις, φέρ’ ειπείν από τον Κρητικό όμιλο καθώς οι ομάδες δεν έχουν επιθυμία διάσπασης του ομίλου…

«Ο πιο ευνοημένος όμιλος είναι ο Κρητικός. Κάναμε έναν ξεχωριστό όμιλο προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα σε μετακινήσεις, ξενοδοχεία. Μειώσαμε το κόστος και τώρα είπαμε να γίνουν δέκα παιχνίδια με νέα μείωση που έχουμε σκοπό σε οδοιπορικά, σε τεστ, αν οι παίκτες και οι προπονητές είναι ερασιτέχνες, δεν είναι πολλά τα έξοδα.

Λένε να μην γίνει το πρωτάθλημα για να μείνουν στην κατηγορία όλες οι ομάδες, ξέρω ότι δεν αντέχουνε πολλές να είναι σε Εθνική κατηγορία και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν όλες.

Δώσαμε ευκαιρία σε όποια ομάδα θέλει να κατέβει, δήλωσαν πολύ λίγες ότι δεν θα παίξουν και θα υποβιβαστούν. Στην ουσία με την αναδιάρθρωση, υποβιβάζονται από την τέταρτη κατηγορία για να αγωνιστούν πάλι, σε τέταρτη κατηγορία…»

Χρύσα Ζερβού

Πηγή:www.mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου