Σάββατο, Απριλίου 16

"Χ"αμόγελα στα Μακρυώτικα για την "λευκή" ισοπαλία με την Εικοσιμία και την 2η θέση της τελικής κατάταξης

Με το παιχνίδι που έκρινε την 2η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και την 22η αγωνιστική του, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, ο Πυλαριακός θα αναδειχθεί ισόπαλος χωρίς σκορ, με αντίπαλο την Εικοσιμία και θα είναι αυτός που θα την κατακτήσει.

Στα Μακρυώτικα παρακολουθήσαμε ένα αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι, με πολλές κίτρινες (11), μια κόκκινη κάρτα και τέσσερα δοκάρια.

Να τονίσουμε εδώ, τη σπουδαία φετινή παρουσία των «κυανέρυθρων» της Πυλάρου, οι οποίοι καταγράφουν μια ιστορική πορεία και κατακτούν την 2η θέση της τελικής κατάταξης, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Όμως και η πορεία των φιλοξενούμενων δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη, μιας και ο νταμπλούχος Παλληξουριακός ήταν αχτύπητος.

Παρόλα αυτά, με μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, το πάλεψε πολύ, έφτασε στο τελικό του τοπικού κυπέλλου και τον έχασε στην παράταση, βάζοντας ουσιαστικά θεμέλια για το μέλλον και την επόμενη περίοδο!

Φάσεις και γκολ

Στο 25' στη σέντρα του Αραβαντινού από δεξιά, ο Καραγιάννης θα κάνει την κεφαλιά, αλλά θα σταθεί άτυχος, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Δ. Καλλιβωκά.

Ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ από δεξιά στο 32’, ο Ντουκάι θα πιάσει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά και εδώ οι φιλοξενούμενοι θα σταθούν άτυχοι με την μπάλα να σταματάει, αυτή την φορά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και να καταλήγει στη συνέχεια άουτ.

Αυτές ήταν οι καλές στιγμές στο παιχνίδι για τα πρώτα 45’ και τους κυανόλευκους της Λειβαθούς να τα έχουν δικαιολογημένα με την τύχη τους και τα…. δοκάρια!

Έτσι, αυτό το 0-0 θα είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου μισού.

Στην επανάληψη και στο 50’, ο Κλειτογιάννης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Νικολοβιένης από καλή θέση θα πιάσει μια αδύναμη κεφαλιά, με την μπάλα να αποκρούεται σε πρώτο χρόνο από τον Μαυρίδη και στη συνέχεια απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί του.

Στο 56’ με υπόδειξη του α’ βοηθού κ. Ε. Κατερέλου, ο διαιτητής κ. Ν. Αντωνιάδης θα ακυρώσει το γκολ, που θα πετύχει με κεφαλιά ο Κ. Κουμαριώτης, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπούσι από αριστερά.

Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ στο 77’. Ο Κ. Νικολοβιένης θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι για τον Θωμαΐδη, αυτός θα κάνει το σουτ από καλή θέση, η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών και στην επιστροφή της, ο Καραντινός - Νεόφυτος μέσα από την περιοχή θα σουτάρει και θα την στείλει άουτ.

Νέα ευκαιρία για τους «κυανέρυθρους» στο επόμενο λεπτό, με τον Σαλιάι να περνάει ωραία κάθετη στον Π. Μπαλάσκα, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή από πλάγια, θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι, μιας και θα βρει στο αριστερό δοκάρι του Μαυρίδη και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.

Προς το τέλος το παιχνίδι έγινε δυνατό και αρκετά νευρικό, με αποτέλεσμα στο 84’ ο Θωμαΐδης να δει την 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα και οι γηπεδούχοι να μείνουν με δέκα για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 90+2’ παραλίγο οι φιλοξενούμενοι να «κλέψουν» τη νίκη και την 2η θέση, όταν ο Ντ. Ντουκάι εκτελεί απ’ ευθείας το φάουλ για να αποκρούσει την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Δ. Καλιβωκάς.

Νέα ατυχία στο 90+7’ για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, αφού στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντ. Ντουκάι, η μπάλα θα βρει στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Δ. Καλλιβωκά και θα καταλήξει άουτ.

Ήταν το 3ο δοκάρι στο σημερινό παιχνίδι για την ομάδα της Εικοσιμίας.

Την τελευταία τους ευκαιρία να πάρουν τους τρεις βαθμούς οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν στο 90+9’.

Ωραία αλλαγή παιχνιδιού του Α. Χοτζάι για τον Αραβαντινό, αυτός θα παίξει με την μια παράλληλα.

Στην πορεία της μπάλας θα πεταχτεί ο Κουμαριώτης ο οποίος θα κάνει το πλασέ από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά ο Δ. Καλλιβωκάς θα διώξει ενστικτωδώς την μπάλα σε κόρνερ, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη, χαρίζοντας παράλληλα την 2η θέση στην ομάδα του!

Μετά από αυτή την ισοπαλία, όπως προαναφέραμε ο Πυλαριακός τερματίζει στην 2η θέση, ενώ η Εικοσιμία, θα πρέπει να περιμένει το αυριανό παιχνίδι της Σκάλας, μεταξύ Πρόννων - Σάμης για να οριστικοποιήσει την θέση της (3η ή 4η) στην τελική κατάταξη.

Με νίκη της Σάμης τερματίζει στην 4η, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι η τρίτη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Απ. Καραΐσκο.

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλλιβωκάς Δ., Τουλάτος Στ., Κλειτογιάννης, Μανωλάτος, Βασιλόπουλος, Θωμαΐδης, Γιαννάτος (51’ Καραντινός-Νεόφυτος), Νικολοβιένης Κ., Σταμούλης, Μπαλάσκας Π. (84’ Γρηγοράτος), Σαλιάι (85' Μιχελής).

Εικοσιμία:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Κουμαριώτης Κ., Τζάκης (89’ Φίλιππας), Ντουκάι Α. (72’ Μινέτος Ι.), Ντουκάι Ντ., Μπούσι, Καραγιάννης, Καμπανός Ελ., Χοτζάι, Αραβαντινός, Αποστολάτος (72’ Καμπανός Ευτ.).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου