Πέμπτη, Απριλίου 28

Συνάντηση Τραυλού - Σπανού με Μπ. Μπαρτκοβσκα-Μπασιαρδή ενόψει του 32ου Φεστιβάλ Γυμναστικής "Άννα Πολλάτου"

 

ΘΕΜΑ: 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ»

Με την καταξιωμένη προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής κα Μποζένα Μπαρτκοβσκα-Μπασιαρδή συναντήθηκε χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σπανός στο κλειστό γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης στο Αργοστόλι.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενημερώθηκαν αναλυτικά για το επερχόμενο ( Ιούνιος  22) 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ» άλλα και για τις απαιτούμενες επισκευές που χρήζει το κτήριο του κλειστού γυμναστηρίου.

 Το Kefalonia Gym Festival είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις «Γυμναστικής Για Όλους» στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διεξάγεται  κάθε χρόνο περί τα τέλη Ιουνίου στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς, διαρκεί 4 ημέρες και οι εμφανίσεις των αθλητικών τμημάτων πραγματοποιούνται διαφορετικά μέρη του νησιού. Ακολουθώντας την ιδέα και τη φιλοσοφία της μαζικής άθλησης, το Φεστιβάλ είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλο τον αθλούμενο κόσμο χωρίς να κάνει διακρίσεις. Άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου ενώνονται μέσω της αγάπης τους για τη Γυμναστική και χαίρονται τη συμμετοχή τους, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην οποία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.( http://kefalonia-gymfestival.gr ).

Η ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης στηρίζει αδιαλείπτως το φεστιβάλ και είναι ένας από τους συνδιοργανωτές μαζί με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ», τους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης αφού συνεχάρη την κα Μπαρτκοβσκα για την πρόσφατη επιτυχία της αθλήτριας της Μαριέττας   Τοπολάϊ ( Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής Ensemble Νεανίδων ) στο  Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρυθμικής Γυμναστικής με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου δήλωσε ότι η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση όπως το Φεστιβάλ Γυμναστικής Άννα Πολλάτου που προβάλει το τα νησιά μας και δίνει κίνητρα στα παιδιά να στραφούν στον Αθλητισμό. Επίσης δεσμεύτηκε να συνδράμει τον Δήμο Αργοστολιού σε ότι χρειαστεί ώστε σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις θεομηνίες που έχει υποστεί το κτήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε :

«Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές και τη διοίκηση του ΑΓΣ Επτανήσων έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες διεθνής επιτυχίες των αθλητριών του συλλόγου αλλά και την καθιέρωση του φεστιβάλ Αννα Πολλάτου σαν έναν άκρως επιτυχημένο θεσμό. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε όλοι οι αυτοδιοικητικοί τέτοιες εξαιρετικές  προσπάθειες βελτιώνοντας τις αθλητικές υποδομές και βοηθώντας στην οργάνωση των εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις όπως τα Βεργώτεια, ο Βαλλιάνειος, το Φεστιβάλ Άννα Πολλάτου,  είναι απτά παραδείγματα σοβαρών και εξωστρεφών αθλητικών διοργανώσεων οι οποίες μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την τοπική κοινωνία. Η ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό των νησιών κατά προτεραιότητα και σε όλα τα επίπεδα. Με πολύ χαρά θα υποδεχτούμε τα  παιδιά  της ρυθμικής ξανά  στο νησί μας- μετά την διακοπή του θεσμού λόγο πανδημίας- και καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του εκπληκτικού αυτού φεστιβάλ»                        

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου