Κυριακή, Απριλίου 17

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τη χρονιά η Ευγερος... 4-2 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική και έριξε την αυλαία του 40ου πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εύγερος θα επικρατήσει του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 4-2 και θα ολοκληρώσει τη φετινή της παρουσία στο πρωτάθλημα με χαμόγελα.

Από την άλλη, οι "πράσινοι" πολύ άτυχοι στο σημερινό παιχνίδι, αφού έχασαν από τραυματισμούς δυο ποδοσφαιριστές, ενώ κάποιοι άλλοι συνέχιζαν επίσης τραυματίες. Αποτέλεσμα το δεύτερο 45λεπτο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και να δεχθούν την 14η φετινή τους ήττα, τερματίζοντας οριστικά στην 9η θέση της τελικής κατάταξης.

Φάσεις και γκολ

Στο 4' μετά το κόρνερ από αριστερά του Μόκα, ο Αλαφοστέργιος θα πιάσει από κοντά την κεφαλιά, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού.

Ο Αντ. Κορσιάνος στο 18' θα βρει τον Μόκα στην περιοχή και αριστερά, το πλασέ όμως του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία του Παλημέρη άουτ, λίγο έξω το δεξί δοκάρι.

Νέα καλή στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους στο 24'. Ο Μόκας λίγο κάτω από την σέντρα και αριστερά, εκτελεί το φάουλ ψηλοκρεμαστά στην αντίπαλη περιοχή, αμυντικοί και τερματοφύλακας δεν συνεννοούνται, ο Αντ. Κορσιάνος θα κάνει την γυριστή κεφαλιά, όμως θα σταθεί άτυχος, αφού η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παλημέρη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο 28' με τον Π. Κορσιάνο να εκτελεί από καλή θέση απ' ευθείας το φάουλ, από τα όρια της περιοχής και να αποκρούει χωρίς πρόβλημα ο Τροΐζης.

Στο 41' οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Μετά από ωραία ενέργεια ο Π. Κορσιάνος θα κερδίσει το φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, εκτελεί ο Walker και θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τροΐζη και στα δίχτυα.

Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μισού θα βρει το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ 1-0.

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού θα αλλάξει, αφού τα πολλά προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα του Τάκη Φωή δεν θα της επιτρέψουν να σταθεί στον αγωνιστικό χώρο, όπως στο πρώτο 45λεπτο.

Η Εύγερος θα το εκμεταλλευθεί, θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας και τελικά θα φτάσει στη νίκη με σκορ 4-2, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τη χρονιά.

Στο 57’ η ομάδα από τα Φαρακλάτα θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μετά την προσπάθεια του Αντ. Κορσιάνου έξω από την περιοχή και τις κόντρες η μπάλα θα φτάσει στον Μόκα, ο οποίος με ωραίο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-1.

Μετά από 20’ θα πάρει και το προβάδισμα 1-2, μετά την κοντινή κεφαλιά του Αντ. Κορσιάνου στην απόκρουση του Παλημέρη, μετά από κεφαλιά του Σταματέλου.

Πολύ καλή ευκαιρία για το 1-3 θα χαθεί στο 79’ από τον Θεοδωρόπουλο, μετά την πάσα του Αντ. Κορσιάνου στην περιοχή και δεξιά.

Κάτι που θα συμβεί στο 84’, όταν ο Καραντινός με φάουλ – γέμισμα θα φέρει την μπάλα στην περιοχή του Παλημέρη και ο Ηλιόπουλος με σουτ θα αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα του για έχουμε έτσι το 1-3.

Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωνε» την 10η φετινή νίκη της ομάδας του Θ. Βουκελάτου.

Στο 89’ ο Αντ. Κορσιάνος θα κάνει μια σέντρα σουτ από αριστερά, η μπάλα θα βρει στο σώμα του Κλωνή και θα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-4 των τυπικά φιλοξενούμενων.

Στο 90’ ένα φάουλ του Π. Κορσιάνου αναγκάζει τον Τροΐζη σε δύσκολη απόκρουση.

Ο Παλημέρης στο 90+1’ θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα κόρνερ στο κοντινό σουτ του Ηλιόπουλου.

Οι γηπεδούχοι θα μειώσουν περισσότερο στο 90+2’ σε 2-4, μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και σουτ του Ντεράι, μέσα από την περιοχή.

Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με ένα πολύ ωραίο σουτ του Π. Κορσιάνου που θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στα μελανά σημεία του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Χ. Χαραλαμπόγλου στον αστράγαλο, όπου θα χρειαστεί ή η μεταφορά του στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που ήρθε σε χρόνο "0" στο Δ.Α.Κ..

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οι συμπαίκτες του τραυματία Ν. Μαρινάκη θα φωτογραφηθούν στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα που έφερε το όνομα του σε μια στιγμή συμπαράστασης στον τραυματία της ομάδας και από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Καναλλάτο και   Γ. Στόφορο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παλημέρης, Ποιμενίδης, Κατσούρης, Σακκάτος, Χαραλαμπόγλου (61' λ.τ. Παπαστεργίου), Φωής, Walker, Ντεράι, Μούτσα, Βανδώρος (50' λ.τ. Κλωνής), Κορσιάνος.

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Τροΐζης, Πολλάκης, Κρούσσος (85' Μπούζος), Μπούκας (62' Σταματέλος), Καραντινός, Βαγγελάτος, Κορσιάνος, Τσιαμπάος (46' Θεοδωρόπουλος), Αλαφοστέργιος (62' Ταβιανάτος), Ηλιόπουλος (85' Λασκαράτος), Μόκας.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου