Πέμπτη, Ιουνίου 27

Άνοιξε η αυλαία του 34ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου" με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία

Mε την καθιερωμένη παρέλαση, σήμερα Πέμπτη 27/6 στους πεζόδορμους Λιθόστρωτο - Βαλλιάνου και κατάληξη την πλατεία του Αργοστολίου, άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο, και όπως πάντα με πολύ μεγάλη παρουσία κοινού, η αυλαία του 34ου Kefalonia Gym Festival 2024 "Άννα Πολλάτου".

Οι ομάδες, ξεκίνησαν από την πλατεία "καμπάνας" και μετά από ένα μικρό σόου, περπάτησαν τραγουδώντας και χορεύοντας το Λιθόστρωτο και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, όπου είχαμε την παρουσίαση των ομάδων και στη συνέχεια την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο φεστιβάλ ξεκίνησε το πολύ μακρινό 1988 στο πλαίσιο του αθλοτουρισμού, όπου αθλητές – προπονητές – συνοδοί, συνδυάζουν αθλητισμό και ολιγοήμερες διακοπές, στο νησί της Κεφαλονιάς.

Να διευκρινίσουμε ότι διοργάνωση είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα, η οποία απευθύνεται χωρίς διακρίσεις, σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους και έχει πάρει το όνομα της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκης Άννας Πολλάτου, της αθλήτριας που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ με την ομάδα του Ανσάμπλ.

Μίας νέας κοπέλας, 31 ετών, που έχασε τη ζωή της πριν από δέκα χρόνια, σε τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος της Βάρδας της Ηλείας.

Διοργανωτής είναι ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων, έχοντας την ανάλογη στήριξη, τόσο από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων, όσο και από τους Δήμους Αργοστολίου - Ληξουρίου – Σάμης που είναι και οι συνδιοργανωτές και διεξάγεται με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ομάδες, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό,  ενώθηκαν μέσα από την αγάπη τους με τη γυμναστική για να λάβουν μέρος  σε αυτή την καταπληκτική γιορτή του αθλητισμού. 

Μια γιορτή χωρίς νικητές και ηττημένους και χωρίς άγχος για το μετάλλιο και την τελική κατάταξη, αφού όλοι εδώ είναι νικητές.

Στην  πλατεία, όπου συγκεντρώθηκαν οι αποστολές, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ παρουσία των επισήμων, αλλά και πολύ κόσμου, που κάθε φορά στηρίζει θερμά αυτή την προσπάθεια.

Μεταξύ των οποίων ήταν, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτ. Κουρής, αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αργοστολίου κ. Γιαν. Τζωρτζάτος, ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού κ. Βικτ. Ρουχωτάς.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Επτανήσων κ. Σταύρος Μπασιαρδής και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτ. Κουρής, ο οποίος στη συνέχεια κήρυξε και την έναρξη του Φεστιβάλ.

Αμέσως μετά, ομάδες του Α.Γ.Σ. Επτανήσων, παρουσίασαν δείγματα των προγραμμάτων τους, μεταφέροντας παράλληλα τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον δραστήριο Σύλλογο.

Εντυπωσιακές χορογραφίες, που προϊδεάζουν για το τι μας περιμένει σε αυτό το καταπληκτικό, όπως αναμένεται 3ήμερο που ακολουθεί.

Η εντυπωσιακή τελετή ολοκληρώθηκε, όπως πάντα με τις αποστολές να συμμετέχουν με πολύ κέφι και ζωντάνια στο χορό και τον ρυθμό του φεστιβάλ, δίνοντας υπόσχεση για μια αξέχαστη συνέχεια, ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Ληξούρι, όπου στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του 34ου Φεστιβάλ.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 29/6, η μεγάλη γιορτή Γυμναστικής θα μεταφερθεί στη Σάμη με ώρα έναρξης επίσης στις 8 μ.μ..

Η διοργάνωση θα κορυφωθεί την Κυριακή 30 Ιουλίου, με την κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης", στις 18:00, όπου εκεί όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε μια μοναδική παράσταση με πολύ κέφι, χαρούμενες παιδικές φωνές, όμορφες χορογραφίες και εντυπωσιακές κινήσεις.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή τελετή έναρξης

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου