Σάββατο, Δεκεμβρίου 21

Επανήλθαν στις επιτυχίες τα Διλινάτα 2-1 τον Πάγκε


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ -ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  2-1
                          
Νίκη 4αδας τα Διλινάτα 2-1 τον Πάγκε
Το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Διλινάτα με πολλές απουσίες στην ενδεκάδα τους τυπικά γηπεδούχα επανήλθαν στις επιτυχίες παίρνοντας μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Παγκεφαλληνιακού και βλέπουν πλέον την «πόρτα» ορθάνοικτη για την συμμετοχή τους στην τελική τετράδα και τα playoffs του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά μέτριο και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν χωρίς σωστή κυκλοφορία και υπομονή να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες με μακρινά και κατά το πλείστον άστοχα σουτ.
Τα Διλινάτα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερα και είχαν τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να εντυπωσιάζουν κιόλας. Ο Πάγκε σε αυτό το διάστημα έκανε ίσως το χειρότερο φετινό του παιχνίδι αφού δεν μπορούσε να βρει τρόπο να κυκλοφορήσει την μπάλα με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός στο παιχνίδι του πράγμα που οδηγούσε σε πολλά λάθη από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του.
Στο δεύτερο ημίχρονο ρίσκαρε, βελτιώθηκε αρκετά μείωσε αλλά και πάλι είχε προβλήματα στην ανάπτυξη. Οι Διλινάδες από την άλλη έπαιξαν όσο έπρεπε να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους ενώ που και που έβγαιναν στην αντεπίθεση μήπως πετύχουν κάποιο άλλο γκολ.
Σε γενικές γραμμές παρ’ ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν και δυο δοκάρια εν τούτοις το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.
Φάσεις και γκολ
Στο 3’ του αγώνα ο Αντωνίου δε μπόρεσε να απομακρύνει σωστά την μπάλα από την περιοχή του με αποτέλεσμα να στρωθεί στον Δ. Τζωρτζάτο που θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Ζαμπαύτη στην έξοδο στέλνοντας την στα δίχτυα για το 1-0.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων θα έρθει στο 7’ με ένα μακρινό σουτ του Αρμάντο να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαδημητρίου που έλεγχε την φάση.
Στο 26’ ο Κίριο θα εκτελέσει απ’ ευθείας ένα φάουλ από δεξιά και πλάγια αλλά ο Παπαδημητρίου σε ετοιμότητα θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Σειρά του Χρ. Τζωρτζάτου στο 31’ να σουτάρει διαγώνια προς την εστία του Πάγκε και τον Ζαμπαύτη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να  αποκρούει ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί του.
Πέναλτι θα αρνηθεί ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος στο 32’ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν εντονότατα. Συγκεκριμένα ο Διον. Τζωρτζάτος θα μπει στην περιοχή, ανοίγει την μπάλα στην προσπάθεια του να αποφύγει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με τον τελευταίο να βρίσκει τα πόδια του επιθετικού των Διλινάτων και τον κ. Κομητόπουλο να διατάσσει τη συνέχεια του παιχνιδιού. Ήταν μια φάση που μπορούσε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον «πορτιέρο» του Πάγκε.
Ένα κόρνερ από αριστερά του Νουρεντίνι με πολύ φάλτσο στο 36’ θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Παπαδημητρίου που απλά παρακολουθούσε την φάση.
Στο 40’ η ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου θα αυξήσει την διαφορά πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Διον. Τζωρτζάτος με ωραίο τρόπο από αριστερά θα βρει στην περιοχή τον Βαγγελάτο, ο τελευταίος προσποιείται, ελευθερώνεται και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζαμπαύτη βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με δυο γκολ.
Με το σκορ στο 2-0 και την ψυχολογία υπέρ τους οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με την έναρξη του δυτέρου η τύχη θα ευνοήσει αυτή την φορά τους φιλοξενούμενους αφού ο Νουρεντίνι θα σουτάρει από μακριά, η μπάλα θα βρει στην «ρίζα» της δεξιάς δοκού, στην επιστροφή της θα βρει στον Παπαδημητρίου, θα πάρει μια παράλληλη πορεία με την εστία για να πεταχτεί ο Αρμάντο και με προβολή να την στείλει στα δίχτυα  για να μειώσει σε 2-1 δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Νέα ατυχία για τον Πάγκε στο 51’ όταν ο Νουρεντίνι με σέντρα θα βρει τον Αρμάντο στην γραμμή της μεγάλης περιοχής αυτός θα στρώσει την μπάλα στον Κοτίνη με την «βολίδα» του τελευταίου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδημητρίου.
Από το 76’ και μέχρι την λήξη του αγώνα ο Πάγκε θα αποκτήσει αριθμητική υπεροχή έναντι του αντιπάλου του, κάτι που ουσιαστικά δε το εκμεταλλεύτηκε, αφού ο Μύρτο για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Νουρεντίνι θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) του κ. Κομητόπουλου και θα οδηγηθεί στα αποδυτήρια.
Τελευταία φάση του αγώνα στο 77’ όταν ο Τούρλας εκτελεί το παραπάνω φάουλ απ’ ευθείας, ο Παπαδημητρίου θα διώξει δύσκολα αλλά ο Μπαζάρογλου θα γλιστρήσει και δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Καπογιαννόπουλο Ι. και Βασιλόπουλο Δ. 
Οι συνθέσεις
Διλινλατα:(Σπ. Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Μαλλιώρης (53’ Μίσκα - 69’ Σκριβάνος), Αναλυτής, Μύρτο, Τζωρτζάτος Κ., Χαραλαμπόγλου, Αμβροσιάτος, Τζωρτζάτος Διον., Καλιακούδας, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (86’ Κίριο Στ.).
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Θωμάς (75’ Ροζάριο), Κίριο Νικ., Αντωνίου, Βεκερίδης, Αρμάντο, Νουρεντίνι, Παπαθεοδωρόπουλος, Κοτίνης (55’ Μπαζάρογλου), Τούρλας, Κατσιγιώργης (80’ Γιαννάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου