Πέμπτη, Δεκεμβρίου 26

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου

ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποιο ντέρμπι;........ Πρωταθλητές "χειμώνα" οι "κιτρινόμαυροι"
Η Α.Ε.Κ. σε ρυθμό "ρελαντί" επικράτησε εύκολα του Α.Ο.Κ.Ι. στο μεγάλο ντέρμπι 0-5, ενώ ο Άννινος συνεχίζει να κρατάει το 10Χ10 ή 990΄ την εστία του "καθαρή"
Εικοσιμία: Τι να πεις για αυτή την ομάδα εκτός από τους αντιπάλους νικάει και τα δικά της προβλήματα...... Στα "χέρια" της η 2η θέη
Διλινάτα για 4αδα 2-1 τον Πάγκε..... δυσκολεύει το "όνειρο" για τους "κυανόλευκους" του Γ. Βασιλάκη
Νέα μεγάλη νίκη για τον Παλληξουριακό που διατηρεί ζωντανές πλέον ελπίδες για μια θέση 4αδας.... 4-2 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τη Σάμη
Πολύ σκληρά για να "πεθάνουν" τα Φωκάτα μεγάλη εκτός έδρας νίκη 2-1 τα Ομαλά....... "εφιάλτης" η συνέχεια για τα δεύτερα
Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας Α.Ε. Κεφαλληνίας
Και με τους πέντε αγώνες του προγράμματος της 10ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο. 
Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο 21/12 με τρεις αγώνες, έναν στην Ιθάκη, και δυο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ενώ συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους δυο την επόμενη ημέρα, Κυριακή 22/12 με δυο ακόμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. 
Έτσι στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου  στο Βαθύ της Ιθάκης η Πρόοδος δεν είχε συνέχεια στις επιτυχίες απέναντι σε μια Εικοσιμία που "τρελαίνει" κόσμο και δείχνει να κρατάει "σφικτά" την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο μεγάλο ντέρμπι ο Παλληξουριακός επικράτησε της Σάμης 4-2 και άνοιξε φτερά για την 4αδα. Η ομάδα της Σάμης αν και προηγήθηκε δυο φορές ήταν κατώτερη του αναμενόμενου στη συνέχεια και η ήττα ήρθε φυσιολογικά βάζοντας σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στην 4αδα.
Στη συνέχεια και στο ίδιο γήπεδο τα Διλινάτα επέστρεψαν στις επιτυχίες και σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρά τις ελλείψεις τους, πήραν ακόμη μια νίκη βάζοντας στέρεες βάσεις για τις τέσσαρες πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, αντίθετα με τους αντιπάλους τους που έχασαν σημαντικό έδαφος για τον ίδιο στόχο. 
Την Κυριακή το μεσημέρι στο ίδιο γήπεδο τα Φωκάτα υπόγραψαν "συμβόλαιο" παραμονής στη κατηγορία με μια μεγάλη νίκη επί των Ομαλών 0-2 στο ντέρμπι των ουραγών. Από την άλλη οι γηπεδούχοι στη συνέχεια θα παλέψουν  σκληρά απέναντι στους Πρόννους για την δική τους παραμονή.
Τέλος στο ίδιο γήπεδο αμέσως μετά και στο μεγάλο ντέρμπι (;) η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και αήττητη Α.Ε.Κ. δεν βρήκε το παραμικρό εμπόδιο απέναντι στον Α.Ο.Κ.Ι. επικρατώντας εύκολα και απλά των αντιπάλων της, κερδίζοντας ουσιαστικά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Ο Α.Ο.Κ.Ι. κατώτερος των περιστάσεων δεν απείλησε ποτέ σχεδόν την αντίπαλο του, προβληματίζοντας μάλιστα για τη συνέχεια. Έτσι με το "αντίο" του χρόνου βρίσκεται εκτός 4αδας στην 5η θέση με 17 βαθμούς. 
Ρεπό είχε ο Α.Ο. Πρόννων
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ   0-3
Σάββατο το πρωί στο δημοτικό στάδιο Ιθάκης διεξήχθη  ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Προόδου και της Εικοσιμίας που ήταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Από την μία πλευρά η Πρόοδος  και αυτή την  φορά φάνηκε  ότι δεν μπορεί να βρει μια ισορροπία στην αγωνιστική της  παρουσία, βέβαια δεν  μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι φέτος είναι η πιο άτυχη και πιεσμένη ομάδα του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών και δυσκολίας των μετακινήσεων, από την άλλη μια Εικοσιμία η οποία όσο περνάει ο καιρός παρουσιάζετε όλο και πιο δυνατή παρ’ όλες τις απουσίες της.

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ   2-1
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Διλινάτα με πολλές απουσίες στην ενδεκάδα τους τυπικά γηπεδούχα επανήλθαν στις επιτυχίες παίρνοντας μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Παγκεφαλληνιακού και βλέπουν πλέον την «πόρτα» ορθάνοικτη για την συμμετοχή τους στην τελική τετράδα και τα playoffs του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά μέτριο και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν χωρίς σωστή κυκλοφορία και υπομονή να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες με μακρινά και κατά το πλείστον άστοχα σουτ.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ   4-2
Σε ένα πολύ καλό από άποψης θεάματος και γκολ παιχνίδι που έγινε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παλληξουριακός συνεχίζοντας την πολύ καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα τον τελευταίο καιρό και φτιάχνοντας ένα μικρό σερί 3Χ3 επικράτησε της Σάμης με σκορ 4-2.
Το παιχνίδι όπως προαναφέραμε ήταν πολύ καλό με τις δυο ομάδες να δίνουν την δική τους μάχη για τους τρεις βαθμούς, ενώ το θέαμα και τα έξι γκολ που πέτυχαν ήταν αυτό που ικανοποίησε τους θεατές που το παρακολούθησαν.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ   0-2
 
Στο παιχνίδι που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και εν πολλοίς θα έκρινε πολλά για την «τύχη» των ομάδων στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος τα Φωκάτα επικράτησαν δίκαια των Ομαλών με σκορ 2-0 και έκαναν ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα της Λακήθρας ήταν καλύτερη αυτής των Ομαλών σε ένα παιχνίδι μέτριο με λιγοστές φάσεις από το οποίο τα Φωκάτα πήραν αυτό που ήθελαν. Έτσι αναπνέουν πια καλύτερα βαθμολογικά αφού βρέθηκαν μια θέση παραπάνω από τον αντίπαλο τους, που στη συνέχεια θα παλέψει με τους Πρόννους για μια θέση στον «ήλιο», και έφτασαν τους 6 βαθμούς.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ   0-5
Για 20’ το μεγάλο παιχνίδι στο Αργοστόλι μεταξύ της Α.Ε.Κ. και του Α.Ο.Κ.Ι. ήταν ντέρμπι. Με την επίτευξη όμως του πρώτου γκολ των πρωτοπόρων τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την φυσιολογική τους κατάσταση και οι περυσινοί πρωταθλητές να προσθέτουν άλλη μια εύκολη νίκη για το 10Χ10 στο ενεργητικό τους και μάλιστα με σκορ 5-0. 
Από το συγκεκριμένο σημείο λοιπόν και μετά δράση ανέλαβαν τα μεγάλα ατού της ομάδας Κρούτη-Μπαζάρογλου-Κούκλης-Λούλουδας οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα «χέρια» τους και παρασύροντας ολόκληρη την ομάδα την έφτασαν σε μια πολύ μεγάλη και καθαρή νίκη.
Ούτε στο σημερινό παιχνίδι παραβιάστηκε η εστία του Δημ. Άννινου διευρύνοντας το ρεκόρ του να κρατάει ανέπαφη την εστία του για 10Χ10 παιχνίδια ή για 900’.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.0. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 3
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4 - 2
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2 - 1
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ. – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
0 - 2
5.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
0 - 5
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
------
 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
30
10
10
0
0
41
00
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
25
10
8
1
1
29
06
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
19
10
6
1
3
20
14
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
19
10
6
1
3
14
13
5.
Α.Ο.Κ.Ι.
17
10
5
2
3
19
13
6.
Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
16
10
5
1
4
19
13
7.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
15
10
5
0
5
20
16
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
8
10
2
2
6
10
26
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
6
10
2
0
8
09
22
10.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3
10
1
0
9
03
25
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
10
1
0
9
10
47
 
Η επόμενη αγωνιστική 12η (18-19/1-2014)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
4.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚ.
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι φιλοξενούμενοι αυτή την αγωνιστική πήραν τρεις και οι γηπεδούχοι δυο. Δεν είχαμε καμία ισοπαλία
17 ήταν οι ποδοσφαιριστές που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα αυτή την φορά. 
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές "κόκκινο" αφού είχαμε δυο κάρτες από τους "άρχοντες" του Σαββατοκύριακου
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά 25 κίτρινες κάρτες!  Αυξημένος αριθμός κατά 6 σε σχέση με την 10η που είχαμε 19. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν, για την 11η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
2 νίκες για τους γηπεδούχους, για τους φιλοξενούμενους.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ η 11η αγωνιστική ημέρα ήταν πεσμένη κατά 1 γκολ. Σημειώθηκαν 19 συνολικά, 1 λιγότερο από την προηγούμενη αγωνιστική, που είχαν επιτευχθεί 20
Σκορ είχαμε και στα 5 παιχνίδια. Τα περισσότερα στο ντέρμπι Παλληξουριακός-Σάμη 6!!!
Στα γκολ επικράτησαν κατά κράτος οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν  13 έναντι 6 των γηπεδούχων.
Συνολικά σημειώθηκαν 19 τέρματα, μ.ο. 3,8 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση συνεχίζει και αυτή την αγωνιστική της Α.Ε.Κ. με 41 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα και εδώ της Α.Ε.Κ. που συνεχίζει να κρατάει στο "0" στην εστία του Δημήτρη Άννινου για το πρωτάθλημα μετά από 10 αγώνες ή 900'.
Χειρότερη επίθεση συνεχίζει και παραμένει για μια ακόμη αγωνιστική των Ομαλών με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  σταθερά των Πρόννων με 47 γκολ παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 25!!! δηλαδή 6 περισσότερες από την προηγούμενη αγωνιστική (19). 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική έγινε "κόκκινο" αφού είχαμε δυο κάρτες αυτού του χρώματος
Ρεπό, είχε ο Α.Ο. Πρόννων.
Στον πίνακα των σκόρερ δεν είχαμε αλλαγή "οδηγού" αφού ο Άλκης Κρούτη με το γκολ που πέτυχε εις βάρος του Α.Ο.Κ.Ι. έφτασε τα 10 και μεγάλωσε την διαφορά από τον δεύτερο στα 2Ακολουθούν αμέσως μετά οι ποδοσφαιριστές της Εικοσιμίας Ντετάρ Ντουκάι, της Α.Ε.Κ. Mucaj Emiliano και των Διλινάτων Πάρης Μηλιώνης που βρίσκονται στην 2η θέση έχοντας αμφότεροι από  8 γκολ. Στη συνέχεια ακολουθεί, ο νεαρός επιθετικός του Πάγκε Γιούγκερν Νουρεντίνι  και ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. με 7.
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο πρωτοπόρος και αήττητος Οδυσσέας Ιθάκης
Δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας και στην κορυφή συνεχίζει πλέον οδηγός και μόνος ο Οδυσσέας Ιθάκης, αφού ο μέχρι πρότινος "συγκάτοικος " του Παπυργιακός υπέστη ήττα 2-0 από τον Πυλαριακό στα Μακρυώτικα.
Μοναδική πλέον ομάδα χωρίς βαθμό στο ενεργητικό της, η Έρυσσος!
Οι Θιακοί του Οδυσσέα συνεχίζουν με το απόλυτο 3Χ3 στην κορυφή, ενώ έχουν να επιδείξουν άλλο ένα ρεκόρ διατηρώντας την εστία του Ζ. Κουτσουβέλη ανέπαφη για τους ίδιους αγώνες ή 270΄.
Έτσι και αυτή η αγωνιστική "έδειξε" Οδυσσέα που φαίνεται να μην έχει αντίπαλο στην κατηγορία.
Η ομάδα του Σταυρού, έργο του Κ. Κουτσουβέλη, μετά την περυσινή πολύ κακή της παρουσία στην Α' και τον υποβιβασμό της στην Β' δείχνει σημάδια σοβαρής ανάκαμψης και είναι όχι μόνο το απόλυτο φαβορί για την άνοδο αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το Σάββατο το πρωί δεν είχε κανέναν απολύτως πρόβλημα να επικρατήσει στο γήπεδο του της Ανωγής με το φανταστικό 7-0!!, δείχνοντας ασταμάτητος στην κούρσα του για την κορυφή. Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" της Ανωγής με πολλές ελλείψεις προβλημάτισαν και πρέπει να προσέξουν πολύ στη συνέχεια.
Ο Παπυργιακός σταμάτησε το νικηφόρο του σερί στα Μακρυώτικα απέναντι στον εκπληκτικό Πυλαριακό ο οποίος μετά την ήττα του στον Σταυρό την 1η αγωνιστική βρήκε τα πατήματα που χρειάζεται και δείχνει ικανός για την είσοδο του στην τελική 4αδα.
Οι "ερυθρόλευκοι" του Πυργιού από την άλλη μετά τον θρίαμβο στα Τζανάτα δεν είχαν συνέχεια και ύστερα από μια κακή εμφάνιση άφησαν πολλές από τις ελπίδες τους για πρωτιά στα Μακρυώτικα.
Την Κυριακή το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο και στο ντέρμπι των ουραγών, ο Ηρακλής κρατώντας δυνατά το "ρόπαλο" του επικράτησε της Ερύσσου 0-2 και βάζει πλώρη για την 4αδα, αφού τώρα βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από αυτήν.
Η Έρυσσος μετά την ελπιδοφόρα παρουσία της την πρώτη αγωνιστική στο Αργοστόλι με αντίπαλο τον Παπυργιακό φαίνεται να μην έχει συνέχεια και δύσκολα θα διεκδικήσει θέσει 4αδας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ   7-0
Η 3η αγωνιστική για την Β’ κατηγορία ξεκίνησε με μια ευρεία νίκη του γηπεδούχου Οδυσσέα Ιθάκης, που επικράτησε με σκορ 7-0 της ομάδας της Ανωγής, με εμφανή υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πετυχαίνοντας τρεις τις νίκες του στους ισάριθμους αγώνες του πρωταθλήματος, διατηρώντας παράλληλα απαραβίαστη την εστία του για 290΄.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Παλλικής κατακτώντας μια άνετη όσο και δίκαιη νίκη.
Μάλιστα οι Ιθακήσιοι μετά την ήττα του Παπυργιακού από τον Πυλαριακό βρίσκονται οδηγοί και μόνοι πλέον στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ   2-0
Σε ένα μέτριο, πολύ δυνατό και με λιγοστές ευκαιρίες παιχνίδι το Σάββατο απόγευμα στα Μακρυώτικα ο Πυλαριακός σοβαρός και δυνατός έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα στην έδρα τον οποιοδήποτε αντίπαλο και να του κάνει την «ζημιά». Αυτό το διαπίστωσε σήμερα ο Παπυργιακός, που πήγε σαν φαβορί στην Πύλαρο χωρίς να υπολογίζει ότι θα μπορούσε κάτι να του «στραβώσει». 
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  0-2
Σε ένα παιχνίδι, το ντέρμπι των "ουραγών", με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας το απόγευμα της Κυριακής στα Μακρυώτικα ο Ηρακλής Πρόννων πήρε μια πολύ σημαντική για τη συνέχεια νίκη από την γηπεδούχο Έρυσσο με σκορ 2-1. Μια νίκη που ξαναφέρνει τα χαμόγελα στην ομάδα των Τζανάτων και μεγαλώνει την αισιοδοξία για μια θέση στην τελική 4αδα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
7 - 0
2.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
2 - 0
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
0 - 2
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
9
3
3
0
0
16
0
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
6
3
2
0
1
6
3
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
3
1
1
1
4
7
4.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
4
3
1
1
1
3
9
5.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
3
3
1
0
2
2
5
6.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
0
3
0
0
3
1
8
Η επόμενη αγωνιστική 4η (18-19/1-2014)
α/α
Αγώνας
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
Συνέχεια λοιπόν και στην Β' κατηγορία όπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθησαν και τα τρία ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας και τον Οδυσσέα Ιθάκης να επιλέγει την μοναξιά της κορυφής!!!
Η μεγάλη του νίκη επί της Ανωγής 7-0 απλά απέδειξε αυτό που δείχνει στο γήπεδο..... το ότι δηλαδή φέτος παίζει "μόνος" του!!!
Ο 2ος Παπυργιακός πήγε στα Μακρυώτικα με τον αέρα του φαβορί και χωρίς να υπολογίσει την ομάδα του Κ. Κουγιανού δέχθηκε δυνατό "χαστούκι" χάνοντας 2-0 και συγχρόνως το αήττητο από τον Πυλαριακό!!!
Στο παιχνίδι των ουραγών ο Ηρακλής πήρε σπουδαίο διπλό την επόμενη μέρα στο ίδιο γήπεδο από την Έρυσσο 0-2 και βάζει βάσεις εισόδου στα playoffs, αφού όπως έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα και έχουμε πέσει διάνα μέχρι στιγμής τρεις οι ομάδες πρώτες ομάδες έχουν σχεδόν σίγουρη τη συμμετοχή τους σε αυτά με Πυλαριακό-Ηρακλή να παλεύουν για την άλλη και την Έρυσσο να δείχνει ότι δύσκολα μπορεί να το πετύχει!! 
Γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού πήραν τις δυο από τους τρεις αγώνες.
8 ήταν οι ποδοσφαιριστές που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα αυτή την αγωνιστική, ο ένας εξ αυτών στην δική του εστία (αυτογκόλ) 
"Ποινικό μητρώο"  στο "κόκκινο" αφού είχαμε  μια κόκκινη κάρτα σε αυτή την αγωνιστική 
Επίσης και σε αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο 7 κίτρινες κάρτες, ίδιες με την προηγούμενη αγωνιστική.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν, για τη 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
2 νίκες για τους γηπεδούχους και 1 για τους φιλοξενούμενους. 
Πολύ παραγωγική από άποψης σκοραρίσματος και η 3η αγωνιστική ημέρα αφού σημειώθηκαν συνολικά 11 γκολ. 1 λιγότερο από την προηγούμενη (12).
Σε όλα τα παιχνίδια υπήρξε σκορ!!!
Στα γκολ και εδώ οι γηπεδούχοι επικράτησαν ολοκληρωτικά αφού πέτυχαν τέρματα, έναντι 2 των φιλοξενούμενων.
Συνολικά σημειώθηκαν 11 τέρματα, μ.ο. 3,6 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση  του Οδυσσέα Ιθάκης με 16 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα επίσης του Οδυσσέα Ιθάκης  που συνεχίζει και κρατάει στο "0" την εστία του για το πρωτάθλημα μετά από 3 αγώνες ή 270'.
Χειρότερη επίθεση αυτή της Ερύσσου με γκολ στο ενεργητικό της!
Χειρότερη άμυνα,  της Ανωγής με γκολ παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 7
Κόκκινες,   είχαμε 1 και αυτή την αγωνιστική.
Στον πίνακα των σκόρερ προηγείται ο  Παν. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα Ιθάκης με 8 γκολ και ακολουθεί ο Βασ. Μενεγάτος του Παπυργιακού με 3 τέρματα.
ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ
Τα +&- της αγωνιστικής στον επόμενο απόηχο... Γιορτές έχουμε ας κλείσει ο χρόνος χωρίς γκρίνιες!!

Έσπασε το ρόδι ο Ν.Ο.Α. ισοπαλία 6-6 με Γλυφάδα και πρώτος βαθμός φέτος!

Ισόπαλο 6-6 έληξε το ντέρμπι της ουράς της 8ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης Ανδρών ανάμεσα στον γηπεδούχο στο κολυμβητήριο του Λαιμού ΑΝΟ Γλυφάδας και στον ΝΟ Αργοστολίου. Έτσι οι δυο ομάδες παρέμειναν μαζί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό και χωρίς νίκη ακόμα στο ενεργητικό τους.
Ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε 4-2 και 6-4 (με τον Φωτόπουλο 2.58 πριν τη λήξη του παιχνιδιού). Στο 1.35 ο Κατσιγιάννης μείωσε σε 6-5 και στα 22 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Δανούρδης ισοφάρισε στο τελικό 6-6.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης
α/α
Ομάδες
Αγώνες
1.
Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
05 - 08
2.
ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
08 - 08
3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Γ.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
18 - 06
4.
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
09 - 09
5.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. – Ν.Ο. ΧΙΟΥ
07 - 08
6.
Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
06 - 06
Η βαθμολογία
Θέση
Ομάδα                  
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1
Ολυμπιακός
8
133-30
24
2
ΝΟ Βουλιαγμένης
8
106-42
22
3
ΠΑΟΚ
8
74-50
18
4
Παναθηναϊκός
8
93-62
17
5
Νηρέας Λαμίας
8
62-76
11
6
Π. Φάληρο
8
50-60
10
-
ΝΟ Χίου
8
61-90
10
8
ΝΑΟ Κέρκυρας
8
57-76
9
9
Πανιώνιος
8
55-73
8
10
Εθνικός Πειραιά
8
55-91
4
11
ΑΝΟ Γλυφάδας
8
48-90
1
-
ΝΟ Αργοστολίου
8
48-102
1

Σημείωση:Ο Ν.Α.Ο. Κέρκυρας έχει έναν (1) μηδενισμό και -1 βαθμό.
Η επόμενη αγωνιστική (9η)
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΟΚ
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
Ν.Ο. ΧΙΟΥ – Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
Γ.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
N.E.O. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΑΝΔΡΕΣ
"Έσπασε" το αήττητο του Ν.Ε.Ο.Λ. από την Δύμη στην Κ. Αχαγιά
Πρώτη ήττα για την ανδρική του Ν.Ε.Ο.Λ. που την τελευταία αγωνιστική του χρόνου δεν τα κατάφερε απέναντι στην Δύμη, στο μεγάλο ντέρμπι χάνοντας τελικά 73-62. Η ομάδα του Μ. Τζουγανάτου παρά την ήττα της αυτή συνεχίζει να προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα του 1ου ομίλου της Β' Ε.Σ.Κ.Α.Η.
ΠΑΙΔΕΣ
Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου...... καλή επιτυχία στο Final-6 
Η ομάδα του Ληξουρίου, νίκησε άνετα το Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό της Παλλικής τον μέχρι πρότινος αήττητο Κόροιβο Αμαλιάδας με σκορ 48-35 και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο για τους τελικούς Παίδων της Ε.Σ.Κ.Α-Η -μένουν ακόμα 2 αγώνες αλλά ο Ν.Ε.Ο.Λ. έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση-για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποχαιρετώντας έτσι αγωνιστικά το 2013 με τον καλύτερο τρόπο και κλείνοντας μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν για τους νησιώτες, μια ομολογουμένως από τις καλύτερες "φουρνιές" νέων παικτών που καταφέρνει να δίνει το παρόν και πάλι στις 6 καλύτερες ομάδες της Περιφέρειας, όπως παραδοσιακές ομάδες του χώρου (Σπόρτιγκ, Απολλωνιάδα έχουν ήδη κλείσει θέση στην τελική φάση όπως και πέρυσι).
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Περίπατος στην Πάτρα για τον πρωτοπόρο Α.Σ.Κ. διέλυσε το Σκαγιοπούλειο 71-26
Ασταμάτητος μοιάζει πραγματικά ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά στην πορεία του στη Β’ ΕΣΚΑ-Η. 
Η ομάδα μας  συνέτριψε στην Πάτρα και το Σκαγιοπούλειο με το εντυπωσιακό 71-26 (45 πόντοι διαφορά!), έκανε το 6 στα 6 στο πρωτάθλημα και το σημαντικότερο απομακρύνθηκε από τους διώκτες του.
Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή ο ΑΣΚ που βρίσκεται στην κορυφή έχει δύο νίκες περισσότερες από τον 2ο στη βαθμολογία της Β’ ΕΣΚΑΗ!
   ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου