Κυριακή, Δεκεμβρίου 22

"Εκλεισαν" θέση παραμονής στην Α' τα Φωκάτα.... Σε σοβαρό κίνδυνο τα Ομαλά


Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  0-2
                                
Δίκαιη επικράτηση των Φωκάτων μέσα στο Δ.Α.Κ. 2-0 τα Ομαλά
Στο παιχνίδι που διεξήχθη το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και εν πολλοίς θα έκρινε πολλά για την «τύχη» των ομάδων στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος τα Φωκάτα επικράτησαν δίκαια των Ομαλών με σκορ 2-0 και έκαναν ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα της Λακήθρας ήταν καλύτερη αυτής των Ομαλών σε ένα παιχνίδι μέτριο με λιγοστές φάσεις από το οποίο τα Φωκάτα πήραν αυτό που ήθελαν. Έτσι αναπνέουν πια καλύτερα βαθμολογικά αφού βρέθηκαν μια θέση παραπάνω από τον αντίπαλο τους, που στη συνέχεια θα παλέψει με τους Πρόννους για μια θέση στον «ήλιο», και έφτασαν τους 6 βαθμούς.
Τα Φωκάτα μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο στο πρώτο 45λεπτο, πίστεψαν στη νίκη και τα κατάφεραν, αντίθετα με τους τυπικά γηπεδούχους που ήταν νωθροί, παρ’ όλα αυτά δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να πετύχουν κάτι καλό, αλλά αυτό συνέβαινε ανορθόδοξα με αποτέλεσμα να μην έχουν «τύχη» στο να φτάσουν απειλητικά στην εστία του Δίλαλου.
Φάσεις και γκολ
Ο Σταμένης θα απειλήσει με ένα διαγώνιο σουτ την εστία του Αρτούρ στο 9’ με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του λίγο άουτ.
Στο 25’ ο Σαρλάνης με σέντρα από αριστερά θα βρει και πάλι τον Σταμένη μέσα στην περιοχή με τον έμπειρο επιθετικό των Φωκάτων να μην βάζει καλά το σώμα του και να πιάνει άσχημα το σουτ στέλνοντας την μπάλα να περάσει αρκετά ψηλά από τα δοκάρια του Αρτούρ άουτ.
Η μικρή έστω αυτή πίεση των φιλοξενούμενων θα φέρει «καρπούς» αφού ο Σταμένης στην περιοχή θα προλάβει την έξοδο του Αρτούρ και με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1 μετά από την εκτέλεση φάουλ του Χρυσανθακόπουλου και την κεφαλιά πάσα του Ι. Κουρκουμέλη στον σκόρερ.
Νέα σέντρα του Πολυδωράτου στο τέλος του ημιχρόνου με παραλήπτη τον Κουρκουμέλη δεν θα έχει τύχη αφού ο επιθετικός της ομάδας του Μιχ. Αθηναίου θα την στείλει πάνω από τα δοκάρια του Αρτούρ.
Έτσι και με το 0-1 για τα Φωκάτα θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με μια αλλαγή για τους φιλοξενούμενους αφού θα αποχωρήσει ο τραυματίας Ι. Κουρκουμέλης και την θέση του θα πάρει ο Γερ. Αλεξάτος. Μια αλλαγή που θα αποδειχθεί «χρυσή» για την ομάδα του μιας και με το «καλημέρα» και στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα θα κερδίσει πέναλτι.
Στο πέναλτι θα υποπέσει ο Δ. Γκαζάρ και θα σφυρίξει αμέσως ο φέρελπις διαιτητής κ. Αγγ. Βουτσινάς. Την εκτέλεση του θα αναλάβει ο Χρυσανθακόπουλος στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Αρτούρ και στα δίχτυα για το 0-2, ενώ ο πανύψηλος πορτιέρο των Ομαλών έπεσε αριστερά.
Τα Ομαλά στην μοναδική τους σημαντική ευκαιρία να μειώσουν το σκορ στο 78’ θα αποτύχουν αφού ο Ντόκο μόνος στο δεύτερο δοκάρι απέναντι από την κενή εστία, αντί να πλασάρει με το αριστερό για ένα εύκολο γκολ, έκανε αυτό που δεν έπρεπε, δηλαδή πλασάρισε με δεξί εξωτερικό στέλνοντας παράλληλα με την ανυπεράσπιστη εστία την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δίλαλου, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 81’ με το σουτ του Αλεξάτου από καλή θέση να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αρτούρ.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Π. και Δουκάκη Κ.
Ομαλά: (Β. Κουρούκλης), Αρτούρ, Γκαζάρ Δ., Παγουλάτος (36’ Φραγκιάς), Τσακαρισιάνος Σπ., Νιφοράτος, Ντόκο, Νεόφυτος (60’ Γκαζάρ Κ.), Καπετάνιος, Μπελτσώνιας (74’ Γαλιατσάτος Ν.), Γεωργόπουλος Φ., Τσακαρισιάνος Χρ.
Φωκάτα: (Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Αθηναίος Γιαν., Ντουκάι, Γαλιατσάτος, Μπουγάς, Σαρλάνης (81’ Σέρράς Π.), Μάστορας, Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης (46’ λ.τ. Αλέξατος), Χρυσανθακόπουλος, Σταμένης (91’ Τριανταφύλλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου