Κυριακή, Δεκεμβρίου 22

Πρώτη και καλύτερη...... Πρωταθλήτρια "χειμώνα" η Α.Ε.Κ.... Νίκησε άνετα 5-0 και τον Α.Ο.Κ.Ι.


Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ   0-5
                     
Ξεχώρισε η ποιότητα στο ντέρμπι .... Εύκολα η Α.Ε.Κ. 5-0 τον Α.Ο.Κ.Ι.
Για 20’ το σημερινό μεγάλο παιχνίδι στο Αργοστόλι μεταξύ της Α.Ε.Κ. και του Α.Ο.Κ.Ι. ήταν ντέρμπι. Με την επίτευξη όμως του πρώτου γκολ των πρωτοπόρων τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την φυσιολογική τους κατάσταση και οι περυσινοί πρωταθλητές να προσθέτουν άλλη μια εύκολη νίκη για το 10Χ10 στο ενεργητικό τους και μάλιστα με σκορ 5-0. 
Από το συγκεκριμένο σημείο λοιπόν και μετά δράση ανέλαβαν τα μεγάλα ατού της ομάδας Κρούτη-Μπαζάρογλου-Κούκλης-Λούλουδας οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα «χέρια» τους και παρασύροντας ολόκληρη την ομάδα την έφτασαν σε μια πολύ μεγάλη και καθαρή νίκη.
Ούτε στο σημερινό παιχνίδι παραβιάστηκε η εστία του Δημ. Άννινου διευρύνοντας το ρεκόρ του στα 900’.
Σε ότι αφορά αγωνιστικά το ντέρμπι και οι δυο ομάδες μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο δίχως όμως να δημιουργούν ευκαιρίες αφού η μπάλα παίζονταν κυρίως στο κέντρο και το παιχνίδι τους ήταν κυρίως αναγνωριστικό. Και όλα αυτά μέχρι το 21’ χρονικό σημείο που οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ. Από το σημείο αυτό και μετά ο Α.Ο.Κ.Ι. άρχισε να πέφτει σε απόδοση κάτι που εκμεταλλεύεται η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου και θα πετύχει πολύ σύντομα το 0-2. Το γεγονός αυτό την απάλλαξε από το άγχος αντίθετα με τους τυπικά γηπεδούχους, ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκε εκτός μιας περίπτωσης στο α' ημίχρονο και μιας άλλης στο τέλος από τον αντίπαλο της.
Οι ποδοσφαιριστές του Γ. Τζουγανάτου κατώτεροι των περιστάσεων, βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και το πλήρωσαν με ένα βαρύ 0-5 σε ένα ντέρμπι που εκτός της νίκης υπάρχει και ο εγωισμός και στην συγκεκριμένη φάση πληγώθηκε πολύ σοβαρά.
Φάσεις και γκολ
Σώου Κούκλη σε ένα 15λεπτο πέτυχε δυο γκολ
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα θα μετατραπεί σε γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 21’. Ο Αντωνόπουλος Θα γυρίσει από αριστερά την μπάλα παράλληλα στην περιοχή του Αγκούσι, αυτός θα πέσει και θα την διώξει με δυσκολία για να στρωθεί στον Εμιλιάνο το σουτ του οποίου κοντράρει στον Χαλιώτη και στην επαναφορά της ο Κούκλης θα την στείλει στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ 0-1.
Η απάντηση για τους τυπικά φιλοξενούμενους θα είναι μια ψηλοκρεμαστή πάσα του Κουμαριώτη στο 23’ στον Κανάκη στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του επιθετικού του Α.Ο.Κ.Ι. καταλήγει στην αγκαλιά του Άννινου.
Ο Κούκλης στο 26’ θα δώσει «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του πετυχαίνοντας το 0-2 με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή στην κάθετη πάσα του Εμιλιάνο και στην έξυπνη ενέργεια του Κόμητα να αφήσει την μπάλα να περάσει και με το τακουνάκι και να την περάσει στον σκόρερ.
Στο 35’ ο Κρούτη μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά θα βρει με παράλληλη πάσα λίγο έξω από την περιοχή τον Μπαζάρογλου με το σουτ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα άουτ μακριά από το δεξί δοκάρι του Αγκούσι.
Στο 37’ οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Κούκλη στον Πολλάκη στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια με τον διαιτητή κ. Μενεγάτο που ήταν πολύ κοντά να δείχνει «παίζεται».
Τελευταία μεγάλη φάση να κάνει το 0-3 η Α.Ε.Κ. θα χαθεί στο 44’. Συγκεκριμένα ένας εξαιρετικός συνδυασμός Εμιλιάνο-Κρούτη θα βγάλει στην πλάτη της άμυνας τον Κρούτη με τον τελευταίο να μην τελειώνει την φάση και να πασάρει στον Κούκλη ο οποίος μάλλον αιφνιδιάζεται και το διαγώνιο πλασέ του καταλήγει άουτ από την εστία του Αγκούσι.
Με το σκορ στο 0-2 υπέρ τους όπως και την ψυχολογία οι παίκτες της Α.Ε.Κ. θα πάνε στα αποδυτήρια σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που φαινόταν πολύ αγχωμένοι και νευρικοί.
Ένας πρώην «δικός» του τον τελείωσε
Στο δεύτερο οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν στον ίδιο καλό ρυθμό ήταν καλύτεροι και στο 57’ ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ.Ι. ο Θανάσης Μπαζάρογλου θα σφίξει την «θηλειά» στον λαιμό της παλιάς του ομάδας πετυχαίνοντας το 0-3 με διαγώνιο πλασέ στο τετ α τετ του με τον Αγκούσι, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή.
Στο 59’ μάλιστα, θα σταθούν άτυχοι όταν το σουτ του Κρούτη μετά την εναλλαγή της μπάλας σε εκτέλεση κόρνερ με τον Μπαζάρογλου θα σταματήσει στην αριστερή συμβολή των δοκών του Αγκούσι.
Νέα ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. που πίεζε για το 0-4 στο 62’ όταν ο Εμιλιάνο προσποιείται στον Χαλιώτη και πιάνει ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή το οποίο σε ετοιμότητα πέφτει και μπλοκάρει ο Αγκούσι.
Αφιερωμένο εξαιρετικά από τον Κρούτη….. «Τrendy boy for ever»
Τελικά στο 71’ ο Κρούτη τα κατάφερε καλύτερα όταν μετά την κάθετη πάσα του Μπαζάρογλου θα πετύχει το 0-4. Το γκολ αυτό το αφιέρωσε μάλιστα στον καλό του φίλο Κέβιν επιδεικνύοντας μάλιστα την φανέλα του που έγραφε «trendy boy for ever» και το οποίο όπως μας αποκάλυψε στο τέλος του το είχε υποσχεθεί
Στο 77’ Ο Ζαμπαύτης μετά την πάσα στην πλάτη της άμυνας του Α.Ο.Κ.Ι. από τον Εμιλιάνο θα πιάσει το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Νέα απειλή για την εστία του Α.Ο.Κ.Ι. από τους πρωτοπόρους στο 78’ αφού στο δυνατό σουτ του Εμιλιάνο έξω από την περιοχή θα πέσει και θα μπλοκάρει ο Αγκούσι.
Στο 83’ η εστία του Άννινου θα κινδυνέψει να παραβιαστεί για πρώτη φορά φέτος, στην κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. μετά το κόρνερ του Δημ. Πολλάτου στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα θα φτάσει στον Αλ. Πολλάτο λίγο έξω από την μικρή περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια απομακρύνεται.
Ο Εμιλιάνο θα βάλει το κερασάκι στην «τούρτα»
Στο 89’ σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Αγκούσι οι πρωτοπόροι και αήττητοι του πρωταθλήματος θα πετύχουν το τελικό 0-5!!
Ο Κούκλης με παράλληλη πάσα θα βρει τον Κόμητα στην περιοχή το πλασέ του όμως εξ επαφής αποκρούεται από τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι., η μπάλα θα φτάσει στον Κρούτη στην μεγάλη περιοχή και δεξιά, εκεί θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ στην απέναντι γωνία που θα καταλήξει στην «ρίζα της δεξιάς δοκού και στην επαναφορά της ο Εμιλιάνο θα χριστεί και αυτός σκόρερ.
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους Βουτσινά Α. και Βασιλόπουλο Δ.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τζουγανάτος), Αγκούσι, Παπαναστασάτος Κ. (74’ Μαρκαντωνάτος), Παπαναστασάτος Ν., Μπενετάτος, Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος, Κανάκης, Βουκελάτος (74’ Δρόσος), Πολλάτος Αλ., Πολλάκης, Κουμαριώτης Π. (46’ Πολλάτος Δημ.).
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, λούλουδας, Αντωνόπουλος (79’ Στεφανάτος), Σπανός, κούκλης, κρούτη, Κόμητας, Τανουσάι, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (76’ Ζαμπαύτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου