Τρίτη, Δεκεμβρίου 17

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
"Καταιγίδα" η πρωτοπόρος και αήττητη Α.Ε.Κ. δεν λυπήθηκε ούτε τους Πρόννους τους οποίους νίκησε με το βαρύ 10-0!!!!
Για άλλη μια αγωνιστική η Εντυπωσιακή Εικοσιμία παρά τα χίλια μύρια προβλήματα της πέρασε και το εμπόδιο των Διλινάτων 2-0 και δύσκολα θα χάσει την 2η θέση
"Χ" αμένοι και οι δυο. Παγκεφαλληνιακός - Α.Ο.Κ.Ι. έμειναν στο 0-0 και μαζί απώλεσαν "χρυσούς" βαθμούς για τη συνέχεια
Πήρε μπροστά ο Παλληξουριακός και ονειρεύεται θέση 4αδας 3-2 στις Κεραμειές τα Φωκάτα
Νίκη μισή παραμονή για την Πρόοδο στο Βαθύ 2-1 τα Ομαλά
Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας Α.Ε. Κεφαλληνίας
Με τους πέντε αγώνες του προγράμματος της 10ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο. 
Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο 14/12 με τρεις αγώνες, στην Ιθάκη, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στις Κεραμειές, ενώ συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους δυο την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15/12 με τον έναν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τον άλλον στις Κεραμειές. 
Έτσι στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου που ά στο Βαθύ της Ιθάκης η Πρόοδος με την σημαντική της νίκη 2-1 επί των Ομαλών φαίνεται να βάζει γερές βάσεις για την παραμονή της στην κατηγορία, αντίθετα με τα Ομαλά που πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.
Το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της Α.Ε.Κ. όπως αναμενόταν δεν βρήκε την παραμικρή αντίσταση από τους Πρόνους των "δέκα" (που πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες), τους οποίους και νίκησε 10-0 συνεχίζοντας το εντυπωσιακό της σερί 9Χ9, ενώ κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του ο Άννινος ισάριθμες αγωνιστικές ή 810 συνεχόμενα λεπτά!!!!!! αν προτιμάτε.
Την ίδια ώρα στις Κεραμειές ο Παλληξουριακός συνεχίζοντας τα νικηφόρα αποτελέσματα επικράτησε των Φωκάτων 3-2, μείωσε την διαφορά από την 4αδα και κάνει όνειρα για αυτήν, αντίθετα με την ομάδα της Λακήθρας που πλέον μπαίνει και αυτή σε περιπέτειες.
Την Κυριακή το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο η Εικοσιμία ξεπερνώντας τα προβλήματα που την βασανίζουν αυτό τον καιρό επικράτησε στο ντέρμπι με τα Διλινάτα 2-0 και βρίσκεται αγκαλιά με την δεύτερη θέση. Τα Διλινάτα Κατώτερα προηγούμενων εμφανίσεων τους κινδυνεύουν σε σχέση με την είσοδο του στην τελική 4αδα.
Την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο τοπικό ντέρμπι Παγκεφαλληνιακός-Α.Ο.Κ.Ι. αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0). Ένα αποτέλεσμα που δεν βόλευε κανέναν.
Ρεπό είχε ο Α.Ο. Σάμης.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  2-1
Το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Προόδου και Ομαλών. Ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Έτσι το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού αποτελούταν από πάρα πολύ δυνατές  μάχες στον χώρο του κέντρου. Η ομάδα των Ομαλών ήταν αυτή που σε μια πολύ περίεργη φάση κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ 35’ μετά από μια σύγχυση της άμυνας των γηπεδούχων με τον Doco να σκοράρει.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με τον Νίκο Διαμαντάτο να ρίχνει στην μάχη τον προερχόμενο από τραυματισμό Λαγκαδά, βάζοντας τον Βασιλάκη στην κορυφή της επίθεσης κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 50’ με τον Βασιλάκη δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ομάδα καταφέρνοντας παράλληλα να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 73’ πάλι με τον εντυπωσιακό Γιώργο Βασιλάκη  που αυτό ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Α.Ο ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-3
Με το «χρυσό» γκολ του Νίκου Κοσμάτου στις καθυστερήσεις απέδρασε από τις Κεραμειές ο Παλληξουριακός «κλέβοντας» στην κυριολεξία τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Φωκάτα που διαμαρτύρονται για το ότι ο διαιτητής κ. Ελ. Μενεγάτος κράτησε 6’ περίπου καθυστέρηση.
Οι Ληξουριώτες έτσι παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι μιας θέσης στην 4αδα, ενώ τα Φωκάτα συνεχίζουν και παραμένουν στην «καυτή» ζώνη.
"Έμφραγμα" λοιπόν στις Κεραμειές για την ομάδα της Λακήθρας που τελευταία στιγμή είδε να χάνεται ένας πολύτιμος βαθμός στην προσπάθεια που κάνουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες, όμως ποτέ δεν ξέφυγε από τα αθλητικά πλαίσια και τις ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και έδειχναν πιο ομάδα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν το «δικό» τους.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ  10-0
Όπως αναμενόταν η πρωτοπόρος και αήττητη Α.Ε. Κεφαλληνίας δεν συνάντησε σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου καμία απολύτως δυσκολία και επικράτησε άνετα των Πρόννων με σκορ 10-0!!!!
Ασταμάτητη η "κιτρινόμαυρη" ομάδα του Αργοστολιού έπαιξε όπως έπρεπε και κάνοντας μάλιστα συντήρηση δυνάμεων για την επόμενη αγωνιστική και το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι., έφτασε στο εκπληκτικό 9χ9 και συνεχίζει τον μοναχικό της δρόμο προς την κορυφή και την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας.
Μάλιστα όλοι στην ομάδα είδαν με μεγάλη ικανοποίηση να μην παραβιάζεται ούτε αυτή την αγωνιστική η εστία του τερματοφύλακα τους Δημήτρη Άννινου  η οποία παραμένει απόρθητο "κάστρο"μετά από 9 αγώνες ή 810'.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
 
Εκτός του ότι η Εικοσιμία  βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 2ης θέσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ομάδα από την Λειβαθώ παραμένει ζωντανή ακόμη στο «κυνήγι» της Α.Ε.Κ. μετά την μεγαλειώδη νίκη της επί των Διλινάτων. Μια νίκη «χρυσάφι» αν αναλογιστεί κανείς τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που την ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό. Η δύναμη που αντλεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της είναι φανταστική και δείχνει το εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει σε αυτή.
Έτσι μετά τον Α.Ο.Κ.Ι. στο Αργοστόλι ήρθε η σειρά των Διλινάτων, τα οποία και νίκησε με σκορ 2-0!
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο.Κ.Ι. 
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Παγκεφαλληνιακός-Α.Ο.Κ.Ι. έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια τους για είσοδο στην τελική 4αδα του φετινού πρωταθλήματος.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας σαν στόχο να μη χάσουν και αν τους δινόταν κάποια ευκαιρία να την εκμεταλλευτούν παίρνοντας τη νίκη, κάτι τελικά που συνέβη κατά το ήμισυ αφού ναι μεν κατάφεραν και εξασφάλισαν το «0» στην άμυνα τους, όμως το ίδιο συνέβη και στην επίθεση τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2 - 1
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2 - 3
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
10 - 0
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2 - 0
5.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο.Κ.Ι.
0 - 0
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΣΑΜΗΣ

 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
27
9
9
0
0
36
00
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
22
9
7
1
1
26
06
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
19
96121209
4.
Α.Ο.Κ.Ι.
1795221908
5.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ1695131813
6.
Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
1695131811
7.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
12
9
4
0
5
16
14
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
8
9
2
2
5
10
23
9.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3
9
1
0
8
03
23
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3
9
1
0
8
07
22
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
10
1
0
9
10
47
 
Η επόμενη αγωνιστική 11η (21-22/12-2013)
α/α
Αγώνας
1.
Α.0. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ. – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
5.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
Γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι αυτή την αγωνιστική πήραν τρεις και οι φιλοξενούμενοι μία. Επίσης είχαμε και μια ισοπαλία
15 ήταν οι ποδοσφαιριστές που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα αυτή την αγωνιστική. Είχαμε και ένα αυτογκόλ
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές "χάλασε" από έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι και την αντίκρισε κατά την διάρκεια του ζεστάματος!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά 19 κίτρινες κάρτες! Μειωμένος αριθμός κατά 4 σε σχέση με την 9η που είχαμε 23. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
3 νίκες για τους γηπεδούχους, για τους φιλοξενούμενους καθώς και μία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ η 10η αγωνιστική ημέρα ήταν ανεβασμένη κατά 5 γκολ. Σημειώθηκαν 20 συνολικά, 5 περισσότερα από την προηγούμενη αγωνιστική, που είχαν επιτευχθεί 15
Σκορ είχαμε στα 4 από τα 5 παιχνίδια αφού δεν υπήρξε σε ένα (πρώτη φορά φέτος) στο ντέρμπι Παγκέ-Α.Ο.Κ.Ι. (0-0).
Στα γκολ επικράτησαν κατά κράτος οι γηπεδούχοι που πέτυχαν  16 έναντι 4 των φιλοξενούμενων.
Είχαμε επίσης και φετινό ρεκόρ τερμάτων σε ένα παιχνίδι το 10-0 στο Α.Ε.Κ.-Πρόννους.
Συνολικά σημειώθηκαν 20 τέρματα, μ.ο. ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση συνεχίζει και αυτή την αγωνιστική της Α.Ε.Κ. με 36 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα και εδώ της Α.Ε.Κ. που συνεχίζει να κρατάει στο "0" στην εστία της για το πρωτάθλημα μετά από 9 αγώνες ή 810'.
Χειρότερη επίθεση συνεχίζει και παραμένει για μια ακόμη αγωνιστική των Ομαλών με 3 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  σταθερά των Πρόννων με 47 γκολ παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 19 δηλαδή 4 λιγότερες από την προηγούμενη αγωνιστική (23). 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική θα ήταν κατάλευκο αν δεν το χάλασε ένας ποδοσφαιριστής που έκανε ζέσταμα!!!!
Ρεπό, είχε ο Α.Ο. Σάμης.
Στον πίνακα των σκόρερ είχαμε αλλαγή "οδηγού" αφού ο Άλκης Κρούτη από προχτές με τα δυο γκολ που πέτυχε εις βάρος των Πρόννων έφτασε τα 9. Ακολουθούν αμέσως μετά οι ποδοσφαιριστές της Εικοσιμίας Ντετάρ Ντουκάι και των Διλινάτων Πάρης Μηλιώνης που βρίσκονται στην 2η θέση έχοντας αμφότεροι από  8 γκολ. Συνεχίζουν να τους απειλούν σε απόσταση αναπνοής, ο νεαρός επιθετικός του Πάγκε ποδοσφαιριστής Γιούγκερν Νουρεντίνι  και ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. με 7.
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Παπυργιακός ένα από τα φαβορί για άνοδο στην Α' κατηγορίας
Δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας και στην κορυφή συνεχίζουν "αγκαλιά" ο Οδυσσέας Ιθάκης με τον Παπυργιακό, αφού η μέχρι την πρώην αγωνιστική η "συνοδοιπόρος" τους Ανωγή άφησε πολύτιμους βαθμούς στα Μακρυώτικα. 
Μοναδικές ομάδες χωρίς βαθμό στο ενεργητικό τους, έμειναν ο Ηρακλής Πρόννων και η Έρυσσος.
Οι Θιακοί του Οδυσσέα εκτός από το επιθετικό τους "πυρ" κρατάνε και την εστία τους ανέπαφη για δυο αγώνες ή αν προτιμάτε 180'!!!
Πάντως αν και νωρίς φαίνεται καθαρά ποιες θα είναι οι τρεις πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, ενώ αναμένεται σκληρή "μάχη" για την μια θέση που οδηγεί στην 4αδα!
Ο Οδυσσέας Ιθάκης όπως έδειξε και στο παιχνίδι με την Έρυσσο με την εύκολη νίκη του 4-0 μέσα στα Μακρυώτικα, καθώς και ο Παπυργιακός με την επιβλητική του εμφάνιση και τη δική του νίκη 4-0 στα Τζανάτα επί του Ηρακλή φαίνονται τα δυο μεγάλα φαβορί για την 1η θέση και αναμένεται μεγάλη "μάχη" μεταξύ τους. Αλλά αυτά τα αφήνουμε για αργότερα.
Η Ανωγή "γκελάρισε" στο τελευταίο λεπτό του αγώνα της στα Μακρυώτικα με αντίπαλο τον Πυλαριακό και εκεί που κρατούσε στα "χέρια" της το 1-2 ξαφνικά είδε να γίνεται 2-2 και μαζί να χάνονται δυο πολύτιμοι βαθμοί από την συγκομιδή της.
Από εκεί και κάτω και σε μια κατηγορία με έξι συνολικά ομάδες που δεν φαίνεται να έχει "πάτο" (κόκκινη γραμμή υποβιβασμού) τι ενδιαφέρον να υπάρχει!
Αναμένεται πάντως σκληρή "μάχη" όπως προαναφέραμε για την 4η θέση της τελικής βαθμολογίας ανάμεσα σε Πυλαριακό-Ηρακλή και Έρυσσο αφού όπως δείχνουν η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στη συνέχεια και στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  0-4
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι σήμερα το πρωί στα Μακρυώτικα ο Οδυσσέας Ιθάκης πέρασε νικηφόρα όσο και εύκολα 4-0 με αντίπαλο την Έρυσσο. Η ομάδα του Κ. Κουτσουβέλη εμφανώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το πόδι τέρμα στο «γκάζι» καθαρίζοντας  την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, αφού πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα της σε αυτό το χρονικό διάστημα ενώ δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή από την αντίπαλο του.
Έτσι η ομάδα της Ιθάκης με το 2Χ2 δείχνει ασταμάτητη φέτος ενώ αυτή της Ερύσσου θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια για να μην τερματίσει στη τελευταία θέση που δείχνει Γ΄κατηγορία, φυσικά αν ποτέ διεξαχθεί.

Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στα Τζανάτα και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας ένας διαφορετικός Παπυργιακός σε σχέση με αυτόν που είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική παρότι αγωνίζονταν από το 5' με παίκτη λιγότερο δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Ηρακλή τον οποίο νίκησε με σκορ 4-0.
Ο Παπυργιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας και στις αντεπιθέσεις ήταν φωτιά, χωρίς να φαίνεται ότι αγωνιζόταν με "δέκα".
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο ΑΝΩΓΗΣ
Σε ένα μέτριο ποιοτικά και δυνατό παιχνίδι σήμερα το πρωί στα Μακρυώτικα Πυλαριακός και Ανωγή αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Έτσι οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό στη φετινή περίοδο ενώ η Ανωγή δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της μετά από αυτή της πρεμιέρας με τον Ηρακλή.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε σκορ αφού ολοκληρώθηκε 0-0 και τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα γήπεδο έχοντας την υπεροχή και τις ευκαιρίες.
Στο δεύτερο η Ανωγή μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές για να ισοφαριστεί ισάριθμες από τον Πυλαριακό που δεν τα παρατούσε και προσπαθούσε συνεχώς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
0 - 4
2.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
0 - 4
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
2 - 2
 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
6
2
2
0
0
9
0
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
6
2
2
0
0
6
1
3.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
4
2
1
1
0
3
2
4.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
1
1
1
0
1
2
7
5.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
0
2
0
0
2
1
6
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
0
2
0
0
2
0
5
Η επόμενη αγωνιστική 3η (21-22/12-2013)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
2.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
Συνέχεια λοιπόν και στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία όπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθησαν και τα τρία ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας και τους Οδυσσέα Ιθάκης και Παπυργιακό να συνεχίζουν με νίκες, αντίθετα με την Ανωγή που άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στα Μακρυώτικα, ο πρώτος με εύκολο πέρασμα και σκορ 4-0 από τα Μακρυώτικα και την Έρυσσο, ο δεύτερος από τα Τζανάτα και μάλιστα με "δέκα" από το 8' με το ίδιο σκορ τον Ηρακλή Πρόννων. Η Ανωγή έφυγε από τα Μακρυώτικα με το βαθμό της ισοπαλίας από τον Πυλαριακό και σκορ 2-2 αφού ισοφαρίστηκε τελευταία στιγμή από τους γηπεδούχους.
Γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού πήραν τις δυο σε τρεις αγώνες ενώ έκανε την εμφάνιση της και η πρώτη "μοιρασιά"
11 ήταν οι ποδοσφαιριστές που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα αυτή την αγωνιστική, ο ένας εξ αυτών στην δική του εστία (αυτογκόλ) 
"Ποινικό μητρώο"  στο "κόκκινο" αφού είχαμε την 1η κόκκινη κάρτα στο φετινό πρωτάθλημα 
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο 7 κίτρινες κάρτες, δυο περισσότερες από την προηγούμενη αγωνιστική.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
0 νίκες για τους γηπεδούχους, 2 για τους φιλοξενούμενους ενώ είχαμε και μια ισοπαλία.
Πολύ παραγωγική από άποψης σκοραρίσματος η 2η αγωνιστική ημέρα αφού σημειώθηκαν συνολικά 12 γκολ. 3 περισσότερα από την προηγούμενη (12).
Σε όλα τα παιχνίδια υπήρξε σκορ!!!
Στα γκολ και εδώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν ολοκληρωτικά αφού πέτυχαν  10 τέρματα, έναντι 2 των γηπεδούχων.
Συνολικά σημειώθηκαν 12 τέρματα, μ.ο. 4 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση  του Οδυσσέα Ιθάκης με 9 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα επίσης του Οδυσσέα Ιθάκης  που κρατάει στο "0" την εστία του για το πρωτάθλημα μετά από 2 αγώνες ή 180'.
Χειρότερη επίθεση αυτή του Ηρακλή Πρόννων με 0 γκολ στο ενεργητικό της!
Χειρότερη άμυνα,  του Πυλαριακού με γκολ παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 7
Κόκκινες,   είχαμε 1 την 2η αγωνιστική που ήταν και η πρώτη φέτος.
Στον πίνακα των σκόρερ προηγείται ο  Παν. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα Ιθάκης με 5 γκολ και ακολουθεί ο Βασ. Μενεγάτος του Παπυργιακού με 3 τέρματα.

ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Στην απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή των δυο Διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου σάλας των Εθνικών Ελλάδας-Ιταλίας στις Ελπίδες.
* Στο εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι που πέτυχε ο νεαρός μέσος του Παπυργιακού Β. Μενεγάτος στα Τζανάτα επί του Ηρακλή στη νίκη της ομάδας του 4-0.
* Το ίδιο και για τον ποδοσφαιριστή του Οδυσσέα Ιθάκης και πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας ο οποίος ακριβώς με το ίδιο τρόπο πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του στη νίκη 4-0 επί του Πυλαριακού. Πολλές ομοιότητες αυτές την αγωνιστική μεταξύ των δυο πρωτοπόρων ομάδων  του πρωταθλήματος παρακολουθούμε!!!
* Στην ομάδα του Παγκεφαλληνιακού και τον προπονητή της Γ. Βασιλάκη που εμπιστεύονται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και δικαιώνονται για αυτό. Το γεγονός ότι την προηγούμενη αγωνιστική υπήρχαν στην δεκαοκτάδα 5 παιδιά ηλικίας 14 ετών!!!!!! τα λέει όλα. Μπράβο τους!!
* Στην ομάδα της Ερύσσου και τον φίλο Μάκη Χαϊδεμένο για την προσπάθεια που κάνουν, χωρίς βοήθεια και γήπεδο στη διάθεση τους ώστε να βοηθήσουν τον αθλητισμό της περιοχής και τη νεολαία της. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα!!
* Στον "γερόλυκο" των γηπέδων μας ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Πρόννων Λεωνίδα Βανδώρο που εκτός της ποδοσφαιρικής του αξίας συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ήθους!!!
* Στις ομάδες μπάσκετ του νησιού Α.Σ.Κ. και Ν.Ε.Ο.Λ. που συνεχίζουν αήττητες φέτος στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.-Η. και με ένα καταπληκτικό 5Χ5 φιγουράρουν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου τους!!! Συγχαρητήρια σε όλους!!

* Η παρουσία του σπουδαίου επιθετικού της Α.Ε.Κ. Άλκη Κρούτη στην κορυφή, επικεφαλής της κατάταξης των σκόρερ στην Α' κατηγορία... Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι τερμάτισε στην 1η θέση της τελικής κατάταξης μοιράζοντας την με τον Αντώνη Κορσιάνο της Εικοσιμίας που τώρα αγωνίζεται στην Κ-19 του Α.Π.Σ. Ζακύνθου στο πρωτάθλημα της Football league.
* Στους φοιτητές του τοπικού Τ.Ε.Ι. για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ ο οποίος διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης". Έτσι απέδειξαν ότι αποτελούν μια οικογένεια με εμάς τους ντόπιους και δεν μένουν αδιάφοροι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα στις μέρες των εορτών. Στους διοργανωτές και όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
  Στα πλην της αγωνιστικής 
* Τα δέκα γκολ που έφαγαν οι Πρόννοι. Ήταν πολλά για την ιστορία αυτής της ομάδας που χρόνια πριν συγκαταλέγονταν στις καλύτερες του νησιού!
* Η μικρή παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου στους διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου σάλας Εθνικών Ελπίδων, Ελλάδος και Ιταλίας που πραγματικά δεν μας τιμά απέναντι στους ανθρώπους που πέτυχαν να γίνει αυτή η διοργάνωση αλλά και στις αποστολές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
* Στην κατάσταση που βρίσκονται τα γήπεδα μας που όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και σφυρίζουν αδιάφορα!!! Αλήθεια έχουν σκεφτεί ότι παίζουν με τη σωματική ακεραιότητα των διαγωνιζομένων..... Κύριοι υπεύθυνοι ρωτήστε αυτούς που έχουν την ατυχία να πέσουν σε αυτό το τσιμέντο τι παθαίνουν!!
* Στην παρουσία του Ν.Ο.Α. στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 αφού σε 6 αγώνες έχει ισάριθμες ήττες.... Κρίμα γιατί αυτή η ομάδα πέρυσι τέτοια εποχή μας "απογείωνε" ....... Όλοι καμαρώναμε για το "καμάρι" μας και φυσικά αλίμονο αν κάποιοι ρίξουν την παραμικρή ευθύνη στον προπονητή και τα παιδιά. Είναι οι μόνοι  που δεν φταίνε και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο... Κρίμα και πάλι κρίμα!!
* Σε όσους συνεχίζουν να στέλνουν, τα κατά τα άλλα πολύ όμορφα μηνύματα τους, τα οποία παρότι μας αρέσουν δεν θα τα ανεβάσουμε αφού από την αρχή δηλώσαμε ότι ανώνυμα δεν θα δημοσιεύουμε.

Νέα ήττα για το Ν.Ο.Α.... αυτήν τη φορά από τον Πανιώνιο 9-10

Ούτε αυτή την αγωνιστική τα κατάφερε ο Ν.Ο.Α. αφού γνώρισε νέα ήττα σαν γηπεδούχος στο ουδέτερο κολυμβητήριο του Λαιμού και πλέον τα πράγματα αρχίζουν να «σφίγγουν» για την ομάδα του Θ. Ανδρεάκου αφού το φάσμα του υποβιβασμού δεν απέχει και πολύ μακριά. 
Η ομάδα μας έχει μέχρι τώρα ένα αρνητικό ρεκόρ έξι συνεχόμενων ηττών. 
Αντίθετα με τους Nεοσμυρνιώτες που πέτυχαν, την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και ξεφεύγουν πλέον για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
α/α
Ομάδες
Αγώνες
1.
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
09-10
2.
Ν.Ο. ΧΙΟΥ – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
11-10
3.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
04-15
4.
Γ.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΑΟΚ
07-07
5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. – Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
09-09
6.
Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
00-06
Η βαθμολογία
(Σε 7 αγώνες)
Θέση
Ομάδα                  
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1
Ολυμπιακός
7
115-24
18
2
ΠΑΟΚ
7
66-42
17
3
ΝΟ Βουλιαγμένης
6
79-32
16
-
Παναθηναϊκός
7
85-54
16
5
Νηρέας Λαμίας
7
56-58
11
6
Π. Φάληρο
7
45-52
10
7
Πανιώνιος
7
48-65
08
-
ΝΑΟ Κέρκυρας
7
48-67
08
9
ΝΟ Χίου
7
53-83
07
10
Εθνικός Πειραιά
7
46-82
03
11
ΝΟ Αργοστολίου
6
37-77
00
-
ΑΝΟ Γλυφάδας
7
42-84
00
Σημείωση: Ν.Ο. Βουλιαγμένης και Ν.Ο. Αργοστολίου έχουν έναν (1) αγώνα λιγότερο, 
ενώ ο Ν.Α.Ο. Κέρκυρας έχει έναν (1) μηδενισμό.
Η επόμενη αγωνιστική (8η)
Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Γ.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. – Ν.Ο. ΧΙΟΥ
Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
N.E.O. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΑΝΔΡΕΣ
Πολλά μποφόρ στο κλειστό της Παλικής χθες το μεσημέρι και 5η νίκη σε ισάριθμους αγώνες για το ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου, απέναντι στην φιλότιμη προσπάθεια των πέντε!! παικτών που είχε στην αποστολή της ομάδα των Ροίτικων. 
Έτσι οι νησιώτες παραμένουν στην κορυφή (αήττητοι) του 1ου ομίλου της Β ΕΣΚΑ-Η μαζί με τον Κρόνο Πατρών και ετοιμάζονται για το... Χριστουγεννιάτικο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου, με αντίπαλο την Δύμη στην Αχαγιά.
ΠΑΙΔΕΣ
Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου-Ήφαιστος Πύργου 48-32... του πήρε και την διαφορά (36-46)
Σ΄ ένα παιχνίδι που από νωρίς έδειξε ποιος είναι ο καλύτερος, το παιδικό τμήμα του Ληξουρίου νίκησε την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή, υπερκαλύπτοντας την διαφορά των 10 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου στον Πύργο, βάζοντας έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στα τελικά των έξι καλύτερων ομάδων της περιφέρειας Αχαΐας-Ηλείας για δεύτερη συνεχόμενη φορά-4ος μεταξύ 28 ομάδων της Ε.Σ.Κ.Α-Η την χρονιά 2012-2013.
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Εύκολο 5Χ5 για τον Α.Σ.Κ..... Νίκη 58-32 τον Ίφιτο Πύργου
Απλά ασταμάτητος! Ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά συνέχισε την φρενήρη πορεία του, επικρατώντας δια περιπάτου και του Ίφιτου με 58-32, κάνοντας έτσι το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η. 
Στο ύψος τους οι παίδες του ΑΣΚ παρά την ήττα από την Απολλωνιάδα
Οι παίδες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά στάθηκαν στο ύψος ενός πολύ δύσκολου αγώνα και κόντρα σε μία από τις καλύτερες (ίσως και στην καλύτερη) ομάδες  του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ όπως είναι η Απολλωνιάδα, ηττήθηκαν με 62-40. 
   ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου