Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 5

Ο κόσμος ενώνεται για το Ευ Αγωνίζεσθαι


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο πρόεδρος της Γιώργος Σαρρής καλεί τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές, τους φιλάθλους και τους αξιωματούχους όλης της χώρας να συμβάλλουν στην προώθηση του πνεύματος του Ευ Αγωνίζεσθαι, κατά τη διάρκεια των FIFA Fair Play Days.
Η FIFA διοργανώνει για 18η φορά τις ετήσιες Ημέρες Ευ Αγωνίζεσθαι, κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων από τις 1 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2014. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει την προσωπική υποστήριξη του προέδρου της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ.
«Το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι είναι απαραίτητο για το άθλημα του ποδοσφαίρου και για όσους συμμετέχουν σε αυτό», δήλωσε ο κ. Γιώργος Σαρρής. «Πρέπει να καλλιεργούμε τις αξίες του αθλητικού πνεύματος και να δουλεύουμε ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάνουμε έκκληση στους Έλληνες φιλάθλους να μας βοηθήσουν να γιορτάσουμε της Ημέρες Ευ Αγωνίζεσθαι».
Ο πρόεδρος της FIFA  Γιόζεφ Μπλάτερ αναγνωρίζει το θεμελιώδη ρόλο του Fair Play στον αθλητισμό και την ανάγκη εφαρμογής του σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων των παιδιών. «Τα παιδιά χρειάζονται να ανατρέφονται σύμφωνα με ισχυρές αξίες. 
Το ποδόσφαιρο, ως ομαδικό άθλημα, τους βοηθά να συνειδητοποιήσουν πόσο απαραίτητη είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός, το ομαδικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι, τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή. 
Η καμπάνια της FIFA για το fair play περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από την απλή προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι στον αγωνιστικό χώρο. Η FIFA έχει αναλάβει τη δέσμευση να προάγει το ευ αγωνίζεσθαι στην ίδια την κοινωνία, ξεκινώντας από το μέλλον, δηλαδή τα παιδιά», δήλωσε ο κ. Μπλάτερ.
Οι ετήσιες Ημέρες Ευ Αγωνίζεσθαι της FIFA γιορτάζονται φέτος για 18η φορά από το 1997, οπότε γιορτάστηκαν για πρώτη φορά. Τα προηγούμενα χρόνια, οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, από διοργανώσεις επιπέδου υποδομών μέχρι ποδοσφαιρικούς αγώνες υψηλού επιπέδου, καθώς και σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου