Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 3

Φουλ για πρωτιά, «ισοπέδωσε» και την Κροατία!


ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Σενεγάλη, οι Φιλιππίνες, το Πουέρτο Ρίκο δεν ήταν σίγουρα πολύ υψηλού επιπέδου για να «κριθεί» η Εθνική ομάδα. Στο πρώτο της... σοβαρό όμως τετσ έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους καθώς έριξε στο καναβάτσο και τους Κροάτες επικρατώντας με 76-65.
Πλέον η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με νίκη την Πέμπτη (4/9, 23:00) επί της Αργεντινής θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Σερβία στους «16». Ωστόσο το επιπλέον κέρδος είναι πως δε θα συναντήσει τους Ισπανούς νωρίτερα από την τετράδα, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ήττας αύριο.
Κόντρα και στην Κροατία η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμα φορά τα τρία μεγάλα της όπλα, τα οποία... ενεργοποιεί ανεξαρτήτως αντιπάλου. Την άμυνα, τον ρυθμό και τους... διαφορετικούς ηγέτες. Γιατί μπορεί ο Ζήσης να πασάρει... ακόμα και ο Μπουρούσης να «κατεβάζει» ριμπάουντς, αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παπανικολάου να βάλει το όνομά του στους κορυφαίους. Και μαζί του φυσικά το x-factor αυτής της ομάδας, ο Κώστας Καϊμακόγλου.
Έκλεισαν το pick n' roll άλλαξε το παιχνίδι
Η Εθνική άρχισε με στόχο να ανεβάσει το ρυθμό του αγώνα για να εκμεταλλευτεί τους αθλητικούς περιφερειακούς της ενώ οι Κροάτες έψαχναν τους ψηλούς τους, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την Ελλάδα να έχει βραχεία κεφαλή.
Η αλλαγή της άμυνα από την πλευρά του Κατσικάρη άλλαξε και όλη τη μορφή του αγώνα. Οι διεθνείς «έκλεισαν» το pick n' roll «καταστρέφοντας» τη δημιουργία των κροατών που εκδήλωσαν μόλις τέσσερις επιθέσεις μέσα από το ζωγραφιστό και μάλιστα μόλις μία από τον Τόμιτς.
Αντίθετα οι παίκτες του Ρέπεσα σούταραν πολλά τρίποντα που έδωσαν την... ευκαιρία στους Έλληνες για ριμπάουντ και παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Κάπως έτσι η Εθνική βρέθηκε στο +13 (39-19) και παρότι δεν εκτέλεσε καμία βολή στο πρώτο μέρος έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 36-23.
Δεν ακολούθησαν το ρυθμό
Όσο η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν αποδοτική, με τους Κροάτες να σουτάρουν συνεχώς και τους διεθνείς μας να μην χάνουν ριμπάουντ, τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο εύκολα. Οι παίκτες της Ελλάδας αναζητούσαν πάντα το ανοικτό γήπεδο ενώ ο επιθετικός πλουραλισμός έφερε τη διαφορά γρήγορα στο +19 (44-25 στο 25').
Όταν μπήκαν τα κροατικά σουτ, η διαφορά κατέβηκε αλλά και πάλι η Εθνική δεν κινδύνεψε. Ουσιαστικά είδε τη διαφορά να χάνεται λόγω κάποιας δικής τους ολιγωρίας κυρίως στα ριμπάουντ.
Το... όριο των 10 πόντων
Στην τελευταία περίοδο ο Γιάσμιν Ρέπεσα επιστράτευσε τη ζώνη στην άμυνά τους για να μπορέσει να περιορίσει την Εθνική και... προς στιγμή αυτό είχε αποτέλεσμα καθώς σε συνδυασμό με δύο τρίποντα του Μπογντάνοβιτς η διαφορά κατέβηκε σε μονοψήφια διαφορά (8π.) Αυτή όμως και η μοναδική που έπεσε κάτω από τους 10 πόντους καθώς αυτό το όριο αποδείχθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι... μαξιλάρι ασφαλείας για τους Έλληνες διεθνείς.
Σε κίνδυνο οι Κροάτες
Και αν η Ελλάδα θα παίξει την πρωτιά η Κροατία θα παίξει την ύπαρξή της! Αν αύριο χάσει από του Πουέρτο Ρίκο τότε αυτομάτως αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης και γυρίζει σπίτι...
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65
ΕΛΛΑΔΑ (5/9β., 28/43δ., 5/23τρ., 30-7ριμπ., 10λ., 23ασ., 8κλ., 4μπλ., Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 13 (10ριμπ.), Ζήσης 3 (1τρ., 10ασ.), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 14, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 14 (2), Αντετοκούνμπο 2, Βουγιούκας 6, Πρίντεζης 8.
ΚΡΟΑΤΙΑ (9/17β., 16/41δ., 8/20τρ., 26-7ριμπ., 13λ., 9ασ., 6κλ., 4μπλ., Ρέπεσα): Τόμιτς 9, Λαφαγιέτ 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Σάριτς 10 (1), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 6 (1), Σίμον 6, Μάρκοτα, Ζόριτς.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου