Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 8

Ηλίας Ζερβός.. Δεν μας ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός... Στόχος μας να ευχαριστιόμαστε και να χαιρόμαστε τα απογεύματα μας

Το sportsthea με την ευκαιρία της έναρξης της προετοιμασίας του Παλληξουριακού αλλά και των μεγάλων αλλαγών που προήλθαν φέτος στον «ερυθρόλευκο» Παλληξουριακό συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας και έναν από τους καλύτερους στο Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο για να συζητήσουμε ότι καλό συμβαίνει αυτή την στιγμή στην ομάδα.
Φυσικά μιλάμε για τον Ηλία Ζερβό έναν ποδοσφαιριστή χαμηλών τόνων, κόσμημα για το ποδόσφαιρο μας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε κάτι τέτοιο το αποφεύγει όπως  ο «διάβολος το λιβάνι». 
Ας δούμε λοιπόν πόσα σημαντικά αλλά και ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε για την ομάδα, τα όνειρα του για αυτή, αλλά και τις ακαδημίες της.
Πέρυσι η ομάδα στο παραπέντε ενεργοποίησε την ακαδημία και συνέχισε στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν κάτι που σας έκανε να δείτε τα πράγματα διαφορετικά για την ομάδα και το μέλλον της;
Η ομάδα πέρυσι τον Δεκέμβρη πέρασε κάποιες αναταράξεις που λίγο έλειψαν να της στοιχίσουν την παρουσία στην Α’ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος. Στο παρά ένα κατατέθηκαν κάποια δελτία της ακαδημίας εξασφαλίζοντας την προαπαιτούμενη συμμετοχή της στο παιδικό πρωτάθλημα και η λευκή πετσέτα που ετοιμάζονταν να πετάξουν οι διοικούντες τον Σύλλογο δεν έπεσε, τελικά ποτέ.
Τότε, αρχικά καταλάβαμε κι εν συνεχεία αποφασίσαμε κάποια από τα πιο μεγάλα παιδιά της ομάδας πως ήρθε η δική μας ώρα. Η ώρα να βγούμε μπροστά. Με τα δικά μας μυαλά, με τις δικές μας εμπειρίες και με το δικό μας όραμα. Με ποιον στόχο; Το «νοικοκύρεμα» της ομάδας, όπως λέμε και μεταξύ μας, σε όλα της τα επίπεδα.
Έγιναν εκλογές για νέο Δ.Σ.;
Τέλη Ιουνίου έγιναν οι προβλεπόμενες εκλογές. Νέο Δ.Σ. απαρτιζόμενο από γονείς παιδιών, κάνα-δυο παλιούς παράγοντες και κάνα-δυο νέους.
Μια πλαισίωση τέτοια ώστε να μπορεί να μας καλύπτει και τυπικά αλλά και στην πράξη να μπορεί να μας προσφέρει και μια μικρή βοήθεια. 
Ποιο είναι το όραμα σου για τον Παλληξουριακό;
Λειτουργική βιωσιμότητα/αυτάρκεια του Συλλόγου περιστρεφόμενη γύρω από τον ιδεολογικό πυρήνα «Ερασιτεχνικός Αθλητισμός και Παιχνίδι Ποδόσφαιρο» με προορισμό την αναδιοργάνωση των τμημάτων της Ακαδημίας, την καθιέρωση ποδοσφαιρικής υγείας και εύρυθμης λειτουργίας (και μέσω αυτών αγωνιστικής προόδου) της Ανδρικής ομάδας και αποσκοπώντας, με την συγκυρία της επιστροφής μας στην φυσική μας έδρα, σε μια εκ νέου γνωριμία με τον κόσμο του Ληξουριού και κατ’ επέκτασιν στη δημιουργίας μιας ισχυρής και ειλικρινής σχέσης με τον τόπο. Κάπως έτσι ρυθμίσαμε την πυξίδα μας…
Ποιες ενέργειες έχετε κάνει μέχρι στιγμής ή  αν θέλεις, τί έχετε πραγματοποιήσει αυτούς τους δύο μήνες;
Δύο μήνες, τώρα, έχουμε καταφέρει κάποια πραγματάκια, ταξινομήσαμε και οργανώσαμε όλα τα βιβλία της ομάδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και της Περιφέρειας, καταβάλαμε και καταβάλουμε την απαιτούμενη προεργασία για τα τμήματα υποδομών, εξασφαλίσαμε το υλικό και τρέξαμε τον σχεδιασμό της πρώτης ομάδας.
Θέλεις να αναφέρεις κάτι για την ανδρική ομάδα που την Κυριακή ξεκίνησε την προετοιμασία της για την νέα σεζόν;
Η ομάδα ξεκινάει τη σεζόν με ένα ρόστερ που αποτελείται εξ ολοκλήρου από… «Ληξουριωτάκια». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρουν παιδιά που δεν είναι «ντόπιοι», θα γνωρίζετε, φαντάζομαι, ότι έγιναν προσπάθειες να ‘ρθουν κάποια παιδιά «εκτός συνόρων Ληξουρίου». Δεν είναι εύκολο. 
Και δεν είναι εύκολο όταν, εκτός από την όχι ευνοϊκή γεωμορφολογία επιδιώκεις να μείνεις πιστός στο δόγμα του «ερασιτέχνη, εραστή της τέχνης» (που λέει κι ένας παράγοντας μας) που μένει πάντα «φτωχός» και «πεινασμένος». Κανένας ποδοσφαιριστής της ομάδας δεν αμείβεται. Ούτε σέντσι! Και είναι προς τιμήν όλων των παιδιών εκείνων που ήταν και παρέμειναν στην ομάδα καθώς κι εκείνων που επέστρεψαν το καλοκαίρι ασπαζόμενοι και υποστηρίζοντας την φιλοδοξία για μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Παλληξουριακού.
Ποιοί είναι ο φετινοί στόχοι της ομάδας;…. Έχω την εντύπωση από κάποιες αντιδράσεις σου στην συζήτηση μας ότι σε ενοχλεί όταν σας αναφέρουμε σαν φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και κύπελλο;
Ναι! Θα ήθελα να ζητήσω από όλους -και  το ζητάω σαν φίλος- όσο και αν μοιάζει να έχει ρεαλιστικό υπόβαθρο, να μην ξαναναφέρετε ως στόχο της ομάδας το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ούτε ακόμα την είσοδο στα μπαράζ! 
Η ομάδα δεν έχει τέτοιους στόχους. Είναι απολύτως απαλλαγμένη και αδιάφορη για έναν τέτοιο στόχο. Σίγουρα «κανείς δεν παίζει για να χάνει» και σίγουρα «δεν υπάρχει ομάδα δίχως στόχους», είναι δύο κλισέ που έχουν όντως βάση. 
Μα, για την ώρα ο μοναδικός στόχος της ομάδας, η μοναδική της έγνοια, δεν είναι άλλη παρά η εξασφάλιση, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, των απολύτως απαραίτητων συνθηκών για να μπορούν να ευχαριστιούνται και να απολαμβάνουν τα απογεύματα τους και τον χρόνο γενικά που περνούν στο γήπεδο όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν το «μικροβιάκι» του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δεδομένα και παλεύουμε γι’ αυτό. Αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος. Να προσπαθήσουμε ν’ απολαύσουμε αυτό που κάνουμε. Να έχουμε το γήπεδο μας σε καλή κατάσταση (που το έφαγε η… κάμπια και τώρα γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβουμε. Μάλιστα, βοηθάμε κι εμείς οι ίδιοι στον καθαρισμό του γηπέδου), να γίνει κάτι για το βοηθητικό για να μην κάνουμε προπόνηση στο χώμα (εν έτι 2014…) ή στο 5x5. 
Να μπορούμε να προετοιμαστούμε μέσα στην εβδομάδα σε συνθήκες νορμάλ και κατάλληλες ώστε τις Κυριακές να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια εικόνα αντάξια ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου που προσπαθεί να προοδεύσει. 
Ηθικά, πολιτιστικά, αθλητικά, ποδοσφαιρικά.
Έχετε ρίξει από ότι φαίνεται και πολύ μεγάλο βάρος στην ακαδημία. Τι περιμένετε από αυτή;
Να ξέρετε, όλα αυτά, οι στόχοι και οι έγνοιες, δεν περιορίζονται στο ανδρικό τμήμα. Η κλίμακα τους είναι μία: αυτή του συλλόγου, του σωματείου. Του club, που λένε κι οι Εγγλέζοι. Εμείς φέτος «αγοράσαμε» λίγη αισιοδοξία με την ελπίδα αυτή να μετατραπεί εν καιρώ σε σταθερές πάνω στις οποίες θα πορεύεται το τρενάκι που λέγεται Παλληξουριακός. Είμαστε λίγοι και το παλεύουμε γενναία. Οι καιροί όμως είναι ζόρικοι, χαλεποί. Και γι’ αυτό θα χρειαστούν στην πορεία συνοδοιπόροι, θα χρειαστεί κατανόηση, στήριξη και κοινή δράση. Αυτός είναι ο αγώνας για τον οποίο προετοιμάζεται φέτος η ομάδα.
Ηλία σε ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη, τον χρόνο που μας διέθεσες και ευχόμαστε οι στόχοι και τα "όμορφα" όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα.
Και εγώ ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου