Κυριακή, Σεπτεμβρίου 7

Τέλος ονείρου...


ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας σταμάτησε στους «16». Η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών που η ίδια είχε δημιουργήσει και γνώρισε την ήττα με 90-72 από τη Σερβία.
Με εξαίρεση ελάχιστα σημεία μέσα στο παιχνίδι, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε καμία πλευρά του γηπέδου, δεν μπόρεσε να σταματήσει τους ψηλούς του Τζόρτζεβιτς ενώ δε βρήκε και αντίδοτο στο μακρινό σουτ των αντιπάλων.
Αντίθετα οι Σέρβοι που στην πρώτη φάση είχαν νικήσει μόνο το Ιράν και την Αίγυπτο παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι για ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Πήγαν το ρυθμό εκεί που ήθελαν έκαναν σωστό rotation παρά το γεγονός πως δεν έχουν το ίδιο βάθος πάγκου με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα βρέθηκαν και σε πολύ καλή βραδιά καθώς τελείωσαν πάνω από 50% εντός παιδιάς.
Κάθε ομάδα βέβαια δικαιούται να βρίσκεται σε άσχημη βραδιά, ωστόσο ο τρόπος που ήρθε η ήττα και κατ' επέκταση ο αποκλεισμός από τη συνέχεια, για την Ελλάδα «πονάει». Η ομάδα είχε παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στην πρώτη φάση, αλλά στα... δύσκολα δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα δεδομένα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ελληνική ομάδα κατάφερε να προσπεράσει μία μόλις φορά στο σκορ και βρέθηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά σε θέση... κυνηγού. Ένας ρόλος επί της ουσίας άγνωστος για την ομάδα που έχει δημιουργηθεί.
Κάνοντας ταμείο, το συνολικό πρόσημο είναι αρνητικό αλλά κανείς δε μπορεί να παραβλέψει την εικόνα που έβγαλε στα πρώτα πέντε παιχνίδια και βέβαια τις προοπτικές που έδειξε να έχει ως σύνολο. Αυτό είναι άλλωστε που αφήνει ελπίδες για το μέλλον.
«Εγκλωβίστηκε» στο παιχνίδι των Σέρβων
Οι Σέρβοι άρχισαν το παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να «χτυπήσουν» την Ελλάδα στη ρακέτα και τους ψηλούς της. Με τα πολλά ψηλά κορμιά που διαθέτει ο Τζόρτζεβιτς κατάφερε να βγάλει εκτός ρυθμού την ελληνική άμυνα που παρουσιάστηκε χωρίς ταχύτητα σε αλλαγές και περιστροφές. Και μέσα σε όλα υπήρξε και πρόβλημα τους ψηλούς με τον Βουγιούκα να κάνει τρία φάουλ σε 3' που έμεινε στο παρκέ.
Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι αντίπαλοί μας ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, οι Έλληνες διεθνείς δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ και μάλιστα ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου πέρασε την πρώτη και μοναδική της φορά μπροστά στο σκορ (41-42 με τρίποντου του Ζήση).
Οι... οιωνοί όμως από το πρώτο μέρος επιβεβαιώθηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί οι Σέρβοι με τους ψηλούς τους Ραντούλιτσα, Κάλινιτς, Τεόντοσιτς, Μπογκντάνοβιτς να δημιουργούν και να εκτελούν συνέχισαν σε υψηλό τέμπο στην επίθεση. Αντίθετα η Ελλάδα έχασε την επαφή με το καλάθι που είχε στο πρώτο μέρος.
Τα πολλά λάθη τα εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι της Εθνικής και ανέβασαν αλλά και διατήρησαν τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-42, 64-55, 90-72
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 13 (2), Σιμόνοβιτς 5, Γιόβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Καλάθης 14 (2), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου