Σάββατο, Νοεμβρίου 29

Με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Κίριου ο Πάγκε πέτυχε σημαντική νίκη 1-0 τον Πυλαριακό


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  1-0
                                                 
Τον "εκτέλεσε" ο Κίριο με πέναλτι.... Το πάλεψαν πολύ οι φιλοξενούμενοι
Σε ένα μέτριο ποιοτικά και με πολύ λίγες φάσεις παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παγκεφαλληνιακός σε μια "μάχη" που κρίθηκε στο γκολ και συγκεκριμένα με πέναλτι του Ν. Κίριου, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα, θα πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο από τον Πυλαριακό που στάθηκε πολύ καλά και θα μπορούσε να φύγει με κάτι καλύτερο από το Αργοστόλι.
Οι γηπεδούχοι στην αρχή και γενικά στο πρώτο ημίχρονο πατούσαν καλύτερα και σε γενικές γραμμές κρατούσαν τον έλεγχο.
Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν την άμυνα τους είχαν μια καλή παρουσία σε όλο το παιχνίδι και ιδιαίτερα στο β΄ημίχρονο. Ο Κ. Κουγιανός στο σημείο αυτό ρισκάρισε (άλλωστε δεν είχε να χάσει και κάτι) ανέβασε την ομάδα του και πίεσε για την ισοφάριση, είχε μια ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως να δημιουργεί την μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Κομπορόζου και τελικά έμειναν μέχρι εκεί. Αντίθετα κινδύνεψε σε μια δυο περιπτώσεις να δεχθεί και το 2-0 στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι «κυανόλευκοι» θα χάσουν την πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν η μπάλα μετά το μακρινό απ’ ευθείας φάουλ του Κατσιγιώργη θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια Μακρής και αμυντικοί θα απομακρύνουν τον κίνδυνο.
Σπουδαία απόκρουση του νεαρού Κομπορόζου στο 18’ σε μακρινό διαγώνιο δυνατό σουτ του Μπαλάι που έπεσε στην δεξιά του γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Γκοοοοοοολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κίριου και 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 33’ θα έχουμε τη φάση που ουσιαστικά θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα Μεγαδούκας-Ν. Σταμούλης θα σηκωθούν στην περιοχή για μια διεκδίκηση εκεί ο πρώτος θα βρεθεί στο έδαφος και ο κ. Ματιάτος θα δει και θα δώσει πέναλτι. Περιττό να πούμε ότι εδώ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κίριο που θα ευστοχήσει, παρά την προσπάθεια του Μακρή, και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Χωρίς κάτι άλλο ενδιαφέρον θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και στο 49’ ο Διον. Αλυσανδράτος θα απειλήσει τον Κομπορόζο με μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως θα δει την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από την εστία του νεαρού τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Την ίδια τύχη θα έχει στο 66’ ένα επίσης μακρινό σουτ του Παπαδάτου που αυτή την φορά δεν ανησυχεί καθόλου τον Κομπορόζο αφού η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.
Νέο σουτ στο 71’ του Μπαλάι από τα όρια της περιοχής δεν θα έχει τύχη αφού η μπάλα και αυτή την φορά καταλήγει άουτ.
Νέα προσπάθεια για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 76’ με τον Μπαλάι να κάνει την παράλληλη πάσα στα όρια της μεγάλης περιοχής, εκεί ο Διον. Αλυσανδράτος θα πιάσει το δυνατό ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ πάνω από τα δοκάρια του Πάγκε.
Επικίνδυνη σέντρα παράλληλα με την εστία των φιλοξενούμενων του Μεγαδούκα στο 82’ από αριστερά με τον Γ. Κουλουμπή να μην προλαβαίνει με την προβολή που επιχειρεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 87’ ο Ποταμιάνος από καλή θέση δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα πάνω από τα δοκάρια μετά από κόρνερ του Π. Σταμούλη.
Μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους οι γηπεδούχοι θα χαθεί στο 89’ από τον Ντεντλάλα, όταν στην αντεπίθεση και μετά την ωραία ατομική του ενέργεια θα βρεθεί απέναντι από τον Μακρή αλλά πιεζόμενος από τον Ν. Σταμούλη θα πιάσει το δυνατό αλλά άστοχο σουτ και την μπάλα να περνάει αρκετά άουτ.
Ξανά στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι στο 92’ ο Ντεντλάλα και πάλι μόνος με τον Μακρή και λίγο έξω από την μικρή περιοχή θα πιάσει το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Πυλάρου να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση διατηρώντας το 1-0 που ήταν και το τελικό.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Δ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός: (Γ. Βασιλάκης), Κομπορόζος, Θωμάς, Μεγαδούκας, Κουλουμπής Γ., Αντωνίου, Κατσιγιώργης, Ντεντλάλα, Αρμάντο, Γιαννάτος, Κίριο (91' Τριανταφυλλίδης), Κοτίνης (65' Δραγούτας).
Πυλαριακός: (Κ. Κουγιανός), Μακρής, Φάντης, Παπαδάτος, Φούκας (64' Πνευματικάτος), Μπάλαι, Ποταμιάνος, Κουλουμπής Θ. (83' Μαρκαντωνάτος), Αλυσανδράτος Δ., Αλυσανδράτος Μ. (46' Καλαφάτης Λ.), Σταμούλης Π., Σταμούλης Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου