Κυριακή, Νοεμβρίου 23

Άρχοντας στην κορυφή μόνος του ο Α.Ο.Κ.Ι. 3-0 την Σάμη.... ιδανικό ντεμπούτο για τον Σπ. Παπαδάτο


Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  3-0
                                       
Δεν τον ζαλίζει η κορυφή..... Ούτε η Σάμη του στάθηκε εμπόδιο
Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Α.Ο.Κ.Ι. ασταμάτητος και στο ντεμπούτο του Σπ. Παπαδάτου στον πάγκο του, ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου επικρατώντας της αξιόμαχης Σάμης με σκορ 3-0.
Σε γενικές γραμμές ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν πιο κινητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ η Σάμη αντέδρασε κάπως αργά και συγκεκριμένα μετά την επίτευξη του 2-0 από τους γηπεδούχους.
Έτσι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου εκμεταλλευόμενη και την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα των Διλινάτων από την Πρόοδο Ιθάκης έμεινε πλέον μόνος «οδηγός» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τρεις βαθμούς διαφορά από την μέχρι πρότινος συγκάτοικο του, ομάδα των Διλινάτων.
Φάσεις και γκολ
Μια παράλληλη πάσα του Αλ. Πολλάτου στο 5’ θα δώσει την δυνατότητα στον Πολλάκη να επιχειρήσει το σουτ χωρίς ωστόσο η μπάλα να του κάνει το χατίρι αφού θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα περάσει κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 17’ σε αντεπίθεση του Άννινου-Χωραφά. Συγκεκριμένα μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Σκιαδαρέση ο επιθετικός της Σάμης, που σήμερα ήταν εξαιρετικός, θα περάσει στο σπριντ τον Χαλιώτη, θα μπει στην περιοχή και μόνος απέναντι από τον Αγκούσι θα πλασάρει ψηλά πάνω από τα δοκάρια άουτ.
Στο 24’ ο Περιβολάρης θα εκτελέσει ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα θα βρει στα σώματα και στην συνέχεια θα καταλήξει στον Β. Τουλάτο που θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ προς την εστία του Αγκούσι, όμως η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι.
Κόρνερ στο 29’ του Κόμητα από αριστερά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή και τον Αλ. Πολλάτο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Δ. Καλιβωκάς.
Γκοοοοοοολ... οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ 1-0 και παράλληλα τον δρόμο για το 7Χ7!
Ο Πολλάκης από αριστερά σεντράρει στην περιοχή και το δεύτερο δοκάρι, ο Κόμητας θα πιάσει μια κεφαλιά πάσα για τον Αλ. Πολλάτο και τον τελευταίο με μια νέα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.
Στο 36’ ο Περιβολάρης μετά από κόρνερ πασάρει στον Τουλάτο, αυτός θα εξαπολύσει μια βολίδα αλλά και πάλι η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Εξαιρετική απόκρουση από τον νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης στο 41’ που θα στείλει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ του Λυκούδη μετά την παράλληλη πάσα του Κόμητα.
Με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Γκοοοοοοολ και 2-0 για τους γηπεδούχους
Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στην πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων ο Λογόνης ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια θα βρει στην περιοχή στην πλάτη της άμυνας τον Χαλιώτη που δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Δ. Καλιβωκά να στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.
Στο 70’ ο Άννινος-Χωραφάς θα κλέψει την μπάλα από τον Καππάτο λίγο έξω από την περιοχή και θα προχωρήσει, όμως πιεζόμενος δεν θα κάνει καλά την προβολή και η μπάλα θα περάσει τελικά σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι. Ήταν μια σημαντική φάση που αν σκοράριζε θα μπορούσε να ξανάβαζε την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στο 74’ ο Ν. Μωραίτης θα πιάσει ένα έξυπνο διαγώνιο γυριστό σουτ με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Αγκούσι άουτ δίπλα από το δεξί του δοκάρι.
Γκοοοοοοολ 3-0 και τέλος το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους.
Και αφού δεν πετύχαινε το γκολ η ομάδα του Γ. Καρελάκη ο Α.Ο.Κ.Ι. θα είναι αυτός που θα κάνει το 3-0 στο 86’ και θα «κλειδώσει» οριστικά το αποτέλεσμα. Ο Δεστούνης θα περάσει παράλληλα την πάσα για τον Πολλάκη στην περιοχή, αυτός δεν καταφέρνει να πιάσει το σουτ, η μπάλα θα φτάσει στον Αλ. Πολλάτο που από πολύ κοντά την στέλνει στα δίχτυα πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Τελευταία φάση του αγώνα στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1. 
Ο Ν. Μωραίτης θα μπει στην περιοχή και στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Αγκούσι θα ανατραπεί από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Β. Μουζακίτης να υποδείξει την παράβαση, παράλληλα θα του δείξει κίτρινη κάρτα, κάτι που όπως ήταν φυσικό έφερε δικαιολογημένα τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για το «χρώμα» της κάρτας.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Περιβολάρης ο οποίος θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα άουτ από την εστία του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι..
Διαιτητής ο κ. Β. Μουζακίτης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι, Διον. Πολλάτος, Κλειτογιάννης, Καππάτος (72’ Παπαναστασάτος), Χαλιώτης, Λυκούδης, Πολλάκης (90’ Παρασκευόπουλος), Λογκόνη, Κόμητας, Αλ. Πολλάτος (86’ Μπενετάτος), Δεστούνης.
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δ. Καλιβωκάς, Β. Τουλάτος (84’ λ.τ. Αγγ. Μιχαλίτσης), Θ. Νικολοβιένης (59’ Στ. Τουλάτος), Μ. Μιχαλίτσης, Σκιαδαρέσης, Ν. Μωραίτης, Αρ. Αμούργης, Κ. Νικολοβιένης, Άννινος-Χωραφάς, Περιβολάρης, Γ. Καλιβωκάς (56’ Μινέτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου