Κυριακή, Νοεμβρίου 30

Νίκησε τη Σάμη... ανέβηκε στην 3η θέση και απειλεί η Α.Ε.Κ.


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  0-3
                              
Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σάμης 3-0 η Α.Ε.Κ.
Σε ένα καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. ύστερα από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη και την αριθμητικό της πλεονέκτημα ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο και τελικά επικράτησε σχετικά εύκολα της Σάμης με σκορ 3-0.
Οι τυπικά γηπεδούχοι για ένα ακόμη παιχνίδι, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με «δέκα» λόγω απουσίας «μικρού».
Οι τυπικά γηπεδούχοι της Σάμης το πάλεψαν για ένα ημίχρονο αλλά από την αποβολή του Τουλάτου και μετά άρχισαν να δίνουν χώρο στους «κιτρινόμαυρους» με αποτέλεσμα να δεχθούν τελικά τρία τέρματα και να φύγουν από το αγωνιστικό χώρο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με μια ακόμη ήττα. Μάλιστα μετά και από αυτό την αρνητική εξέλιξη πρέπει να αρχίσουν να ξεχνούν τον στόχο τους αφού φαίνεται να χάνεται το όνειρο της 4αδας για φέτος.
Φάσεις και γκολ
Στο 2’ ο Κόμητας θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην πορεία της μπάλας θα πεταχτεί ο Στεφανάτος αλλά η κεφαλιά του θα περάσει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Φιλιππάτου.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 5’. Ο Περιβολάρης θα κάνει μια γρήγορη επίθεση από δεξιά και στη συνέχεια θα πασάρει στον Γ. Αμούργη με τον τελευταίο να αστοχεί από πολύ ευνοϊκή θέση.
Σε μια φάση διαρκείας στο 10’ ο Γ. Καλλιβωκάς θα πασάρει μέσα στην περιοχή στον Άννινο που θα σουτάρει για να αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα ο Καραίσκος, στην επαναφορά της ο Β. Τουλάτος θα πιάσει το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και τελικά στην νέα επαναφορά της ο Μωραίτης θα σουτάρει εκ νέου αλλά ο Καραίσκος και πάλι θα αποδείξει γιατί θεωρείται ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος αποκρούοντας εκ νέου, ενώ στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί του.
Στο 22’ ο Περιβολάρης θα δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Καραίσκου.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για την Σάμη στην κεφαλιά του Γ. Καλιβωκά από καλή θέση μετά τη σέντρα του Μπεκατώρου αφού θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 36’ σε μια φάση που κατά πολύ θα αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα η Σάμη θα μείνει για τον υπολειπόμενο χρόνο με «δέκα» και σε αριθμητική πλέον ισορροπία με τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα ο Μπαζάρογλου θα βγει στην επίθεση και όπως φάνηκε θα ανατραπεί λίγο έξω από την περιοχή από τον Β. Τουλάτο. Φάουλ από τον κ. Γασπαράτο ο οποίος ύστερα από συζήτηση με τον α’ βοηθό κ. Ματιάτο θα δείξει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Σάμης.
Στο σημείο αυτό υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και ιδιαίτερα από την κερκίδα με αποτέλεσμα ο κ. Γασπαράτος να διακόψει προσωρινά τον αγώνα προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.
Στο 45’ ο Άννινος με τά από προσποιήσεις θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί αποκρούεται από τον Καραίσκο.
Στις καθυστερήσεις ο Κουμαριώτης θα επιτεθεί από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Φιλιππάτου, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Έτσι χωρίς σκορ ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο η «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι φτάνοντας τελικά σε μια δίκαιη νίκη που τους έφερε μετά την ισοπαλία των Κεραμειών στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στο 59’ ο Εμιλιάνο θα βρει σε καλή θέση τον Χασάη που αστοχεί..
Ένα δυνατό σουτ του Περιβολάρη στο 61’ αποκρούεται από τον Καραίσκο.
Γκοοοοοοολ 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους»
Στο 64’ ο Δρόσος με έξυπνη πάσα θα βρει τον Χασάη στην περιοχή με τον τελευταίο να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Φιλιππάτου δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Γκοοοοοοολ και 2-0 για τους πρωταθλητές
Μετά από πέντε λεπτά (69’) οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν διαφορά δυο τερμάτων με τον Εμιλιάνο να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Ένα σουτ του Μπαζάρογλου στο 72’ θα αποκρουστεί από τον Φιλιππάτο.
Γκοοοοοοολ και 3-0 για την Α.Ε.Κ.
Συνεργασία Ζαμπαύτη-Μπαζάρογλου στο 78’ και σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή θα φέρει το τελικό 3-0 για την Α.Ε.Κ..
Τελευταία φάση στον αγώνα στο 88’ με ένα σουτ του Β. Σπανού μέσα από την περιοχή να καταλήγει άουτ.   
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Χρ. Αβάζαρο.
Σάμη: (Γ. Καρελάκης), Φιλιππάτος, Μινέτος, Τουλάτος Β, Μιχαλίτσης (70’ Αμούργης Τ.), Μπεκατώρος, Μωραΐτης, Καλλιβωκάς, Νικολοβγένης Κ., Άννινος, Περιβολάρης, Αμούργης Γ. (77’ Νικολοβγένης Θ.)
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Καραΐσκος, Στεφανάτος, Νανούσι, Δρόσος (65’ Θωμάς), Χασάι, Φωκάς, Κόμητας (73’ Σπανός), Ζαμπαύτης, Κουμαριώτης (80’ Ανδρικόπουλος), Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου