Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε σήμερα 1ο Χριστουγεννιάτικο προπονητικό camp του Α.Σ.Κ.


Σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης», άνοιξε τις «πύλες» του το 1ο Χριστουγεννιάτικο προπονητικό basket camp καλαθοσφαίρισης, του Α.Σ. Κεφαλονιά, το οποίο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη 29/12/2015. 
Το συγκεκριμένο τουρνουά διοργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί μας, από έναν μετρ του είδους, τον Σάκη Δέλιο, ειδικευμένο στις μικρές κυρίως ηλικίες στο συγκεκριμένο άθλημα και οπωσδήποτε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μαζί του και οι καταξιωμένοι προπονητές των ακαδημιών του Συλλόγου Πάνος Ματιάτος, Μανώλης Δούλιας και Γιάννης Βουργίδης που και αυτοί έδωσαν το δικό τους «στίγμα» στην όλη διαδικασία και οργάνωση.
Σκοπός του συγκεκριμένου camp, σε αυτό το εορταστικό διήμερο, είναι η βελτίωση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και συγχρόνως η διασκέδαση των μικρών αθλητών που συμμετέχουν. Και σε αυτόν τον τομέα ο Α.Σ. Κεφαλονιά, το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία, παρέχοντας σε αυτούς την δυνατότητα να μάθουν καινούρια πράγματα και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες.
Το σημερινό πρόγραμμα, αφού δόθηκαν οι τελικές οδηγίες και μίλησαν στα παιδιά οι προπονητές, ξεκίνησε στις 4 μ.μ. με κορίτσια, παγκορασίδες, κορασίδες και νεανίδες.
Στις 5:15 μ.μ. για αγόρια - αρχάρια, συνεχίστηκε στις 6:15 με αγόρια προμίνι και ολοκληρώθηκε στις 7:15 με αγόρια – μίνι, παμπαίδες.
Ο τρόπος διδασκαλίας από τους παραπάνω προπονητές ήταν εντυπωσιακός, επιστημονικός, εύκολα κατανοητός και τα παιδιά που συμμετείχαν είναι σίγουρο ότι αποκόμισαν τεράστια εμπειρία, ενώ διδάχθηκαν νέες μεθόδους (Dip-shot, βύθιση μπάλας) στο άθλημα. Μέθοδοι που διδάσκονται σε αθλητές υψηλού επιπέδου και ειδικότερα στο N.B.A.. 
Σε γενικές γραμμές, ουσιαστικά το συγκεκριμένο camp, είναι ένα σεμινάριο για αυτά που σίγουρα θα τα βοηθήσει στο μέλλον να γίνουν καλύτερα και σοφότερα σε αυτό που αγαπάνε και αθλούνται.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές και ιδιαίτερα στον Σάκη Δέλιο, που ήταν δική του ιδέα αυτή η σπουδαία διοργάνωση, στη διοίκηση αλλά πολλά περισσότερα στον Γενικό Διευθυντή του Α.Σ. Κεφαλονιά κ. Θανάση Μουίκη, ο οποίος έχει αφιερώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προσωπικής του ζωής στο μπάσκετ της Κεφαλονιάς και καθημερινά ψάχνει τρόπους να το βελτιώσει αλλά και να φέρει τα παιδιά κοντά στο άθλημα μέσα από πρωτόγνωρες για αυτά διοργανώσεις σε μια εποχή μάλιστα αρκετά δύσκολη!
Μεγάλοι χορηγοί του συγκεκριμένου camp είναι οι:Europe Sports, με την προσφορά των δώρων των αγώνων, η γνωστή εταιρία αναψυκτικών Εψα, το Coach BasketBall και το Hotel Mouikis. Επίσης η Wilson more Basket ball που συνεργάστηκε με τους διοργανωτές από πλευράς μπαλών του camp. Τέλος να αναφέρουμε ότι στους αθλητές και τους γονείς του προσφέρθηκαν γλυκίσματα, νερά και αναψυκτικά της χορηγού εταιρίας Εψα, καθώς και το συλλεκτικό αναψυκτικό της εταιρίας.
Παρόν σε όλη την διαδικασία της 1ης ημέρας ο έφορος του τμήματος κ. Γ. Γιαννάτος, πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει και να δώσει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα προέκυπτε.
Ο Γιώργος άλλωστε είναι ένας σοβαρός "μπασκετάνθρωπος" με πολύ μεγάλη προσφορά στο τοπικό μπάσκετ!
Κοντά και οι προπονήτριες των γυναικείων τμημάτων του Συλλόγου Ράνια και Λίνα Πολλάκη που πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και ήταν πολύ σημαντικές για την ομαλή διεξαγωγή αλλά και την επιτυχία του camp.
Το διήμερο εορταστικό camp θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 29/12 τις ίδιες ώρες με τα ίδια τμήματα και την διεξαγωγή αρκετών αγώνων.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από την 1η ημέρα του Camp.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου