Σάββατο, Δεκεμβρίου 19

Συγκάτοικος της Εικοσιμίας στην κορυφή η Α.Ε.Κ. 3-0 τον Οδυσσέα στα Φαρακλάτα και περιμένει δώρο από Ιθάκη


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ  3-0
                           
Έπαιξε όσο χρειαζόταν η Α.Ε.Κ. για να πάρει ένα ακόμη τρίποντο
Ήταν σίγουρο ότι η Α.Ε. Κεφαλονιάς δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να επικρατήσει σχετικά εύκολα, σήμερα το πρωί στα Φαρακλάτα, του Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 3-0, πιάνοντας παράλληλα κορυφή και πλέον περιμένει το...... δώρο του δικού της Άη Βασίλη (Πρόοδος), έστω και πρώιμο!
Παίζοντας όσο έπρεπε, οι «κιτρινόμαυροι» δεν δυσκολεύθηκαν απέναντι στους φιλότιμους Θιακούς.
Η ομάδα της Κεφαλονιάς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις και επικίνδυνες φάσεις απέναντι από την εστία των φιλοξενούμενων κυρίως με μακρινά σουτ.
Φυσικά η νίκη της ήταν δίκαιη και καθαρή. Η Α.Ε.Κ. μετά από αυτή της την επιτυχία βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα «συγκάτοικος» της Εικοσιμίας, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Οι Ιθακήσιοι, παρά τις αρκετές απουσίες τους, προσπάθησαν για το καλύτερο, πάλεψαν όσο μπορούσαν, κράτησαν το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα και στάθηκαν αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο. Όμως απέναντι στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους δεν μπορούσαν να αλλάξουν και πολύ την κατάσταση.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1’ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ και τον δρόμο για την μετέπειτα νίκη τους, αφού ο Λογκόνης με μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή των φιλοξενούμενων θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 αφού πριν σκάσει στο «χορτάρι με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Περίχαρο.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων θα έρθει στο 9’ με τον Dylja να κερδίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ύστερα από αμυντικό λάθος, να κάνει όμως ένα πολύ άστοχο σουτ που την στέλνει άουτ.
Στο 17’ ο Πολλάκης μετά από ωραία ατομική ενέργεια, θα πιάσει το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και τον Περίχαρο να διώχνει δύσκολα την μπάλα με τα πόδια στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
Στο 22’ ένα πολύ δυνατό σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Περίχαρου.
Ο Πολλάκης μετά από 3’ και πάλι θα σουτάρει  μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα με τα πόδια στέλνει την μπάλα κόρνερ.
Ο Φωκάς μετά την σέντρα από δεξιά του Ζαμπαύτη στο στο 25΄θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, όμως και πάλι ο Περίχαρος θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 43’ ο Νεστερένκο, μετά το κόρνερ του Λογκόνη, θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, μόνο που η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Οδυσσέα.
Ένα λεπτό (44’) πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» θα πετύχουν το 2-0 και θα κλειδώσουν ουσιαστικά τη νίκη τους. Συγκεκριμένα ο Λογκόνης θα εκτελέσει ένα φάουλ από δεξιά, η μπάλα στην μικρή περιοχή και στον Μπάμπη, με τον τελευταίο να πιάνει ωραία καρφωτή κεφαλιά και να την στέλνει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Περίχαρου.
Με το σκορ 2-0 υπέρ των γηπεδούχων θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα είναι διαφορετική με τους γηπεδούχους χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, θα πάρουν τελικά μια σχετικά εύκολη νίκη πετυχαίνοντας ένα ακόμη τέρμα για το τελικό 3-0.
Στο 56’ ωστόσο θα φτάσουν κοντά σε ένα ακόμη γκολ όταν ο Βουκελάτος από αριστερά και μέσα στην περιοχή θα κόψει στον αμαρκάριστο Ζαμπαύτη, αλλά το σουτ του τελευταίου αποκρούεται κατ’ αρχήν από τον Περίχαρο ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν τη μπάλα οι αμυντικοί του μακριά από την περιοχή τους.
Στο 66’ μια καταπληκτική ενέργεια του Cela λίγο κάτω από το κέντρο θα αποφύγει το μαρκάρισμα δυο αντιπάλων του και βλέποντας τον Τσιαουσντέλιο έξω από την εστία του θα προσπαθήσει να τον αιφνιδιάσει με μια μακρινή «λόμπα», όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κάνοντας δυο-τρία βήματα προς τα πίσω προλαβαίνει και αποκρούει σταθερά την μπάλα.
Στο 70’ ο Δρόσος με εντυπωσιακή ενέργεια και αφού κερδίζει κάποιες κόντρες, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Περίχαρο φαίνεται να ανατρέπεται από τον Μήτσουρα, χωρίς ωστόσο και παρά τις χλιαρές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων να υποδειχθεί η παράβαση, με τον κ. Θανάση να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι!
Ο Βουκελάτος στο 71’ θα βάλει και αυτός την.... υπογραφή του προσθέτοντας το όνομα του στους σκόρερ της ομάδας του. Μετά την πάσα του Λογκόνη, θα προχωρήσει και από το ύψος της περιοχής και αριστερά θα πιάσει ένα τεχνικό σουτ που θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Περίχαρου για το 3-0.
Στο 73’ ο ίδιος ο επιθετικός της Α.Ε.Κ., θα κερδίσει την κόντρα στην αντίπαλη περιοχή και θα κάνει αμέσως το πλασέ για να στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.
Τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι στο 80’ με το δεξί διαγώνιο συρτό σουτ και πάλι του Γ. Βουκελάτου μέσα από την περιοχή και δεξιά να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι της εστίας του Οδυσσέα.
Έτσι η ομάδα του Γ. Τόγια μετά και από αυτή της τη νίκη θα φτάσει στους 20 βαθμούς και θα ισοβαθμήσει με την Εικοσιμία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι περισσότερο.
Όσο για αυτή της Βόρειας Ιθάκης, που πάλεψε και διακρίθηκε κυρίως αμυντικά, ήταν μια ήττα που δεν αλλάζει τίποτε τα πλάνα και τους στόχους της ομάδας και του προπονητή για τη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης  με βοηθούς την κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Νεστερένκο (61’ Μπαζάρογλου), Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος, Φωκάς, Πολλάκης, Ζαμπαύτης, Λογκόνης (61’ Λαμπρόπουλος), Βουκελάτος, Μπάμπης (46’ Μήλας).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Περίχαρος, Λεκατσάς (85’ Μολφέσης), Βασιλόπουλος, Μήτσουρας, Μecani, Φατούρος, Dylja, Renato, Μαλιακρίδας, Kουτσουβέλης, Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου