Κυριακή, Δεκεμβρίου 27

Έπεσε η αυλαία ενός ακόμη επιτυχημένου τουρνουά 3Χ3 του Κεφαλληνιακού... Στην ιστορία το 3ο "Φώτης Τσιλιμιδός"


Ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία με τους αγώνες της 2ης ημέρας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου, «Αντώνης Τρίτσης» το 3ο τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης 3Χ3 «Φώτης Τσιλιμιδός» του Κεφαλληνιακού Α.Ο. 2013, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του αθλητικού δημοσιογράφου Φώτη Τσιλιμιδού, που τόσο άδικα πριν 4 χρόνια έφυγε από την ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό με την απουσία του στον χώρο που λάτρευε και υπηρετούσε με σεβασμό και αντικειμενικότητα όσο λίγοι. 
Άφησε επίσης ένα μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία και πολύ περισσότερο σε εμάς τους φίλους του, που ήταν πολύ αγαπητός.
Σκοπός της διοργάνωσης, όπως είναι γνωστό, ήταν η συγκέντρωση τροφίμων τα οποία στη συνέχεια θα προσφερθούν, μαζί με τις εισπράξεις από τις συμμετοχές των αθλητών, στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας αλλά και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε τους παρακάτω αγώνες:
Προ Μίνι και Μίνι.
Παλαιμάχων
Final Four  κατηγοριών Παίδων – Εφήβων – Ενηλίκων.
Στο λόγο του ο πρόεδρος του Κεφαλληνιακού Α.Ο. κ. Αντ. Κουταβάς, αφού καλωσόρισε, τους αθλητές και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο τουρνουά, που ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε με την ΚΕΔΗΚΕ, αναφέρθηκε στον Φώτη Τσιλιμιδό, τον οποίο χαρακτήρισε "πρωτοπόρο στην αθλητική δημοσιογραφία του νησιού με αγάπη και ζήλο στη δουλειά του και για αυτό είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας, όπου πέρυσι η ανδρική έκανε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ και διεκδίκησε την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.
Στη συνέχεια μίλησε για το ιδιαίτερο βάρος που πέφτει στις ακαδημίες με αποτέλεσμα από την πρώτη χρονιά να προωθεί παιδιά από αυτές στο ανδρικό τμήμα.
"Ο Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη του κεφαλονίτικου μπάσκετ και για αυτό το λόγο δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις".
Μίλησε για την ομάδα των παλαιμάχων λέγοντας ότι "κάθε ιστορική ομάδα έχει και την στήριξη των παλαιμάχων της. Τους ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη τους στην ομάδα και είμαστε υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να τους τιμούμε με το λιγότερο που μπορούμε κάνουμε. Να τους θυμίζουμε τα δικά τους χρόνια μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον αγώνα με την ανδρική μας ομάδα".
Τέλος, ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς του τουρνουά  Le sapin noir & Hygiene Service αφού "χωρίς αυτούς και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτή την διοργάνωση με τα σημερινά της αποτελέσματα".
Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού κομματιού κάθε κατηγορίας του τουρνουά ακολουθούσαν οι βραβεύσεις τόσο για τους νικητές όσο και ειδική. Αυτή του Μάκη Λιγνού για την προσφορά του στον Κεφαλονίτικο αθλητισμό, αλλά και για τα τελευταία κατορθώματα του, με τις διακρίσεις του στο Διεθνές meeting  υγρού στίβου στην Πολωνία.
Όπως κάθε χρόνο η ευχάριστη νότα του τουρνουά ήταν οι παλαίμαχοι αθλητές του Κεφαλληνιακού που τίμησαν την μνήμη του Φώτη. Αντιμετώπισαν την τωρινή ομάδα κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών τους οποίους έκαναν να αναπολήσουν περασμένα μεγαλεία φέρνοντας στο νου αρκετά χρόνια πίσω.
Αν και το τελευταίο που θα ενδιέφερε τις δυο ομάδες, να πούμε ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο 20-20!
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:
Παίδες
GREEK FREAKS - PLATY YALOS 6-6 Νικητές οι πρώτοι στις συμπληρωματικές βολές με σκορ 2-1 και συνολικό 8-7.
Έφηβοι
Ήταν ένας καθαρά Ληξουριώτικος τελικός. 
ΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ - ΧΑΝΓΚΟΒΕΡΑΔΕΣ 11-8
Άντρες
ΘΡΙΑΜΒΟΣ -ΚΕΡΒΕΡΟΣ 10-8
Όλοι οι τελικοί ήταν συγκλονιστικοί στην εξέλιξη τους και το θέαμα εντυπωσιακό.
Έτσι ένα και πάλι επιτυχημένο τουρνουά, το 3ο "Φ. Τσιλιμιδός" πέρασε στην ιστορία με τους διοργανωτές να έχουν πετύχει για μια ακόμη χρονιά τον σκοπό τους, τιμώντας πρώτα από όλα με τον καλύτερο τρόπο, την μνήμη του Φώτη, αλλά και την συγκέντρωση αρκετών τροφίμων που μαζί με ένα σεβαστό ποσό που εισέπραξαν από τους συμμετέχοντες θα δοθεί και φέτος, στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μ. Κεφαλληνίας, αλλά και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
Τέλος, διοργανωτές αθλητές και κόσμος ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου την ίδια ημερομηνία εμφανώς ευχαριστημένοι από την μεγάλη φετινή επιτυχία και την ανταπόκριση του κόσμου. 
Συγχαρητήρια πολλά στον Κεφαλληνιακό Α.Ο. αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση και τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς της. Ιδιαίτερα τον «Φωτάρα» που μας λείπει... Μας λείπει πολύ και σίγουρα με όλα αυτά που συμβαίνουν και παρακολουθεί, από εκεί ψηλά που βρίσκεται, χαμογελάει με αυτό το ευγενικό χαμόγελο που πάντα τον διέκρινε. Αθάνατος!
Αργότερα θα ακολουθήσει ένα πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ από το τουρνουά του Κεφαλληνιακού Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου