Κυριακή, Δεκεμβρίου 20

Εντυπωσίασε ο Παγκέ...... Νίκησε εύκολα 3-0 τα Διλινάτα


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  3-0
                                   
Νίκησε και ελπίζει ο Πάγκε...... Απομακρύνεται το όνειρο για τα Διλινάτα
Μεγάλο νικητή ανέδειξε το σημερινό ντέρμπι των Κεραμειών τον Παγκεφαλληνιακό, όπου σε ένα πολύ καλό, δυνατό και με πολλές φάσεις παιχνίδι επικράτησε των Διλινάτων με σκορ 3-0 και συνεχίζει δυναμικά  στο «κυνήγι» της 4αδας.
Η νίκη αυτή για τους «κυανόλευκους» ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μετά μάλιστα από τέσσερις κατά σειρά ήττες στο πρωτάθλημα. Πλέον τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουν στον στόχο τους που είναι η συμμετοχή, στην τελική 4αδα, αφού βρίσκονται με την ολοκλήρωση του Α΄γύρου 2 μόλις βαθμούς μακριά από αυτή.
Τώρα στα αγωνιστικά η ομάδα του Θ. Βουκελάτου ήταν εντυπωσιακή, ίσως να ήταν η καλύτερη φετινή της εμφάνιση κάνοντας το ντέρμπι εύκολη υπόθεση για αυτήν.
Είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα σε όλη σχεδόν την διάρκεια του, ενώ ήταν αυτή που κυκλοφορούσε μπάλα και πίεζε σε όλο το γήπεδο. Ο Θ. Βουκελάτος «χτύπησε» στα άκρα με τους καταπληκτικούς Τούρλα, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο και Ν. Μοσχόπουλο να πλαγιοκοπούν από αριστερά – δεξιά και να μοιράζουν παράλληλα μπάλα στην περιοχή, έχοντας συμπαραστάτες τους Αρμάντο – Ντεντλάλα και Σπανό.
Από την άλλη η άμυνα ήταν πολύ σφικτή και εκεί δέσποζαν οι Αντωνίου με τον Θωμά.
Οι ευκαιρίες που έχασαν ήταν πολλές και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ένα μεγαλύτερο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι με αρκετές απουσίες βρέθηκαν σε άσχημη μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους. Κάτι πήγαν να κάνουν στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με την είσοδο του Πεφάνη, έχασαν κανά δυο ευκαιρίες, είχαν ένα δοκάρι αλλά μέχρι εκεί, αφού άλλωστε ήταν ήδη αργά και το τελικό 3-0 ήταν αναμενόμενο.
Σε γενικές γραμμές η νίκη του Παγκέ ήταν δίκαιη και άξιζε χωρίς καμία αμφιβολία τους τρεις βαθμούς που όπως είπαμε τον αφήνει μέσα στην διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα. Τώρα όσον αφορά τους φιλοξενούμενους η συνέχεια για τον ίδιο λόγο θα είναι πολύ δύσκολη.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά αλλά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα μόλις στο 1’ να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 1-0.
Ο Τούρλας ύστερα από ωραία ενέργεια, θα ξεφύγει από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα τροφοδοτήσει παράλληλα και συρτά στην μικρή περιοχή τον Μοσχόπουλο με τον τελευταίο να πλασάρει απέναντι από τον Καλαφάτη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Σε μια ίδια φάση στο 14’ ο Τούρλας και πάλι, αυτή την φορά θα βρει τον Σπανό λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Καλαφάτη που θα πιάσει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κοντράρει στον Θ. Αναλυτή και φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να απειλήσουν στο 19’ με μια κεφαλιά του Χρ. Τζωρτζάτου, ύστερα από σέντρα από δεξιά του Σπ. Κουρκουμέλη, που αποκρούεται εύκολα από τον Μαγδαληνό.
Νέα απόπειρα για την ισοφάριση από τα Διλινάτα, όταν στο 21’ ο Διον. Τζωρτζάτος, στα όρια της περιοχής, κατεβάζει την μπάλα και πιάνει το σουτ αλλά καταλήγει άουτ λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Στο 30’, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Ν. Μοσχόπουλος θα βγάλει την επικίνδυνη σέντρα, από δεξιά στην «καρδιά» της άμυνας των Διλινάτων, αλλά εκεί δεν βρίσκεται κάποιος συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να περάσει παράλληλα με την εστία του Καλαφάτη άουτ.
Ο εξαιρετικός Τούρλας στο 35’, από αριστερά θα μεταφέρει το παιχνίδι της ομάδας του στα δεξιά και στον Μοσχόπουλο με τον τελευταίο να πιάνει το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής και τον «πορτιέρο» των Διλινάτων να διώχνει την μπάλα κόρνερ από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του.
Ο Μοσχόπουλος στο 37’ θα πασάρει για τον Τούρλα με τον τελευταίο να πιάνει ένα συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής και τον Καλαφάτη να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 40’ ο θωμάς από δεξιά θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή των Διλινάτων επικίνδυνα, η μπάλα θα περάσει από όλους και θα φτάσει στον Τούρλα στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος εντελώς αμαρκάριστος θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Με τον Παγκέ «οδηγό» στο σκορ ολοκληρώνεται το πρώτο 45λεπτο.
Η επανάληψη θύμισε το ξεκίνημα και στο 49’ οι γηπεδούχοι θα κάνουν τα τέρματα τους δυο. Ο Μούκα θα βρει με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μοσχόπουλο λίγο έξω από την περιοχή, αυτός θα προχωρήσει και από το σημείο του πέναλτι μόνος απέναντι από τον Καλαφάτη πλασάρει εύστοχα για το δεύτερο γκολ της ομάδας του αλλά και προσωπικό του.
Στο 68’ και πάλι ο ασταμάτητος Μοσχόπουλος μετά την παράλληλη πάσα του Θωμά θα προσπαθήσει να κάνει το πλασέ, μόνο που ο Καλαφάτης έγκαιρα πέφτει και διώχνει με τα πόδια.
Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 20’ ανέβηκαν κάπως και στο 70’ η κεφαλιά του Διον. Τζωρτζάτου, μετά κόρνερ από δεξιά του Χρυσανθακόπουλου, θα περάσει άουτ από το δεξί δοκάρι του Μαγδαληνού.
Στο 73’ ο Πεφάνης μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά θα βγάλει την μπάλα για τον Θ. Αναλυτή που εκμεταλλεύεται μεν τη σύγχυση αλλά το σουτ που επιχειρεί από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 89’ ωστόσο θα σταθούν και πάλι άτυχοι αφού το πλασέ στην κίνηση από την μικρή περιοχή του Πεφάνη, που έδωσε πνοή επιθετικά στους φιλοξενούμενους από την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, μετά την σέντρα από δεξιά του Γ. Αναλυτή, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μαγδαληνού.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1’ Αρμάντο - Κορσιάνος, που ήταν η αλλαγή του Θ. Βουκελάτου, θα..... κρύψουν την μπάλα και ο δεύτερος μέσα από την περιοχή με εξαιρετικό πλασέ θα νικήσει τον Καλαφάτη και θα την στείλει στα δίχτυα για το 3-0.
Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με ένα μακρινό φάουλ άστοχα εκτελεσμένο από τον Χαραλαμπόγλου.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και τον φίλαθλο και μέλος της Επιτροπής πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Γ. Καραντινό που ομολογουμένως ήταν άψογος.
Οι συνθέσεις
Παγκ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Μαγδαληνός, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Θωμάς, Αντωνίου, Αρμάντο, Μοσχόπουλος (85’ Κορσιάνος), Σπανός, Ντεντλάλα (89’ Δραγούτας), Τούρλας, Μούκα (71’ Τριανταφυλλίδης).
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης, Θ. Αναλυτής, Τζωρτζάτος Δημ. (54’ Παπαδάτος), Κουγιανός (54’ Τζωρτζάτος Φ.), Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Γεωργόπουλος (71’ Πεφάνης), Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χ., Χρυσανθακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου