Κυριακή, Δεκεμβρίου 20

Στην κορυφή ο Εθνικός που καθάρισε σε ένα μισάωρο τον Π.Α.Ο. μέσα στις Κεραμειές 3-1


Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ  1-3
                                                          
Καλές γιορτές για τον Εθνικό.......  Χριστούγεννα στην κορυφή
Εύκολα πέρασε από τις Κεραμειές και τον αήττητο, μέχρι πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ΠΑ.Ο. Κεφαλονιάς ο καταπληκτικός Εθνικός Κεφαλονιάς, κάνοντας μάλιστα επίδειξη δύναμης με σκορ 3-1!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4’ είχαν πετύχει δυο τέρματα, κάνοντας την συνέχεια απλή διαδικασία, ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό προηγούμενοι με σκορ 0-3. Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά έδινε τη νίκη και την κατάκτηση της κορυφής μετά την γκέλα των Πρόννων και το 1-1 με τον Ηρακλή.
Ήταν καλύτεροι, είχαν την κυκλοφορία και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κατερέλου με τους επικίνδυνους Αντωνάτο και Τορομάνι.
Οι γηπεδούχοι, που έπαιξαν με σημαντικές απουσίες, σε αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν επικίνδυνα στην αντίπαλη εστία.
Στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να επαναπαύονται σε αυτό το 0-3, τις αλλαγές του Ν. Κουρούκλη και ένα γρήγορο γκολ από τους γηπεδούχους έδωσε πιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και οι «πράσινοι» πλέον αρκετά βελτιωμένοι ισορρόπησαν και έψαχναν ένα γκολ που θα τους ξανάβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Όμως και σε αυτό το διάστημα δεν δημιουργούσαν φάσεις, εκτός από μια με τον Δελακά. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» της Παλλικής που ήταν πιο απειλητικοί, προσπαθούσαν περισσότερο να κρατήσουν μακριά τους επιθετικούς του Π.Α.Ο. ώστε να μην δεχθούν κάποιο τέρμα που θα έφερνε άγχος στις προσπάθειες τους.
Η νίκη τους σίγουρα ήταν δίκαιη αφού ήταν καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί, ενώ πέτυχαν ακόμη να αιφνιδιάζουν τον αντίπαλο τους και να προηγηθούν πολύ νωρίς!
Φάσεις και γκολ
Με το «καλημέρα» και μόλις στο 2’ ο Εθνικός θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ 0-1. Ο Βώρος εκτελεί κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί δεν μπορούν να διώξουν, η μπάλα καταλήγει και πάλι στον ίδιο ποδοσφαιριστή που θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή και ο Τορομάνι με γυριστό σουτ από κοντά θα την στείλει στα δίχτυα του Κατερέλου.
Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί για τους Ληξουριώτες και το πρώτο τους τέρμα που θα έρθει ακόμη ένα στο 4’. Ο Κ. Αραβαντινός με ωραία προσπάθεια από δεξιά θα μπει στην περιοχή, κερδίζοντας μια κόντρα και από το ύψος της μικρής θα γυρίσει παράλληλα στον Λ. Αραβαντινό με τον τελευταίο, παρά την προσπάθεια του Κατερέλου, να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Νέα σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, απέναντι στους αιφνιδιασμένους γηπεδούχους, στο 9’ όταν ο Μαυροειδής με ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Αντωνάτο να προλαβαίνει την έξοδο του Κατερέλου όμως το πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας των «πράσινων».
Στο 31’ και πάλι ο Μαυροειδής θα περάσει νέα ψηλοκρεμαστή πάσα στην περιοχή, εκεί ο Αντωνάτος θα σταθεί πιο τυχερός, αφού προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 που ουσιαστικά «κλειδώνει» και το ματς για την ομάδα του!
Ο Λ. Αραβαντινός με ωραία ενέργεια στο 33’, θα «τσιμπήσει» την μπάλα μέσα στην περιοχή πάνω από τον Δελακά, όμως ο Κατερέλος θα βγει και θα «καθαρίσει» το κίνδυνο του 0-4.
Ωραία ομαδική ενέργεια για τους γηπεδούχους στο 37’ θα καταλήξει σε σουτ του Τορομάνι λίγο μέσα από την περιοχή και δεξιά που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Χωρίς άλλη ιδιαίτερη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε, η εικόνα του αγώνα άλλαξε κάπως με την επιτυχία του τέρματος από πλευράς «πράσινων» και την μείωση του σκορ σε 1-3.
Μόλις στο 46’ ο Μπάμπης από αριστερά θα εκτελέσει ένα κόρνερ, ο Σέσα διώχνει με γροθιές, όμως διαιτητής και βοηθός βλέπουν ότι η μπάλα έχει περάσει την γραμμή τέρματος και δείχνουν σέντρα παρά τις χλιαρές διαμαρτυρίες του τερματοφύλακα του Εθνικού.
Στο 64’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν δυναμικά στο παιχνίδι όταν το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά του Δελακά στέλνει την μπάλα άουτ λίγο πάνω από την εστία του Σέσα.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ του Μπάμπη στο 66’ θα στείλει την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών και να καταλήξει κόρνερ.
Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους αυτή την φορά. Οι Τορομάνι-Αντωνάτος αλλάζουν καταπληκτικά την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και τον τελευταίο απέναντι από τον Κατερέλο να πιάνει το σουτ που θα στείλει την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Άτυχοι θα σταθούν και στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 75’ οι γηπεδούχοι, αφού η κοντινή δυνατή κεφαλιά του αμαρκάριστου Λ. Αραβαντινού θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90’, όταν σε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά του Γιακουμάτου, στέλνει την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Κατερέλου.
Έτσι ο Εθνικός μετά από τη νέα νίκη του συνεχίζει στο κυνήγι των Πρόννων για την πρωτιά της κανονικής περιόδου και μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.
Από την άλλη οι «πράσινοι» εκτός του ότι δέχθηκαν την πρώτη τους ήττα, έχασαν παράλληλα και σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια τους για είσοδο στην 4αδα και το καλύτερο πλασάρισμα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Κλωνής, Μπάμπης, Δελακάς, Μαρινάκης, Κασιαράς, Γιώργκος, Σπαθής, Τζιβράς (84’ Μουρελάτος), Καλαφάτης, Λουράντος (46’ Παγουλάτος).
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Σέσα, Λαδάς, Σιμωτάς, Αντωνάτος (73’ Γιακουμάτος), Γαλανός, Αραβαντινός Λ., Βώρος (46’ Παπλάς), Μαυροειδής, Αραβαντινός Κ. (46’ Αντωνέλος), Τορομάνι, Παρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου