Κυριακή, Μαΐου 15

Προσπάθησε για το καλύτερο η Εικοσιμία χωρίς όμως να καταφέρει αν αποφύγει την ήττα στην πρεμιέρα 2-3 από την Αχαϊκή


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - ΑΧΑΪΚΗ  2-3
                                 
Με το αριστερό ξεκίνησε η Εικοσιμία τα Μπαράζ ανόδου
Δεν κατάφερε, όσο και αν το πάλεψε και στάθηκε μάλιστα αρκετά καλά, να ξεκινήσει με το «δεξί» της υποχρεώσεις της στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική η Εικοσιμία, αφού το απόγευμα στις Κεραμειές γνώρισε, εντός έδρας ήττα από την πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα της Αχαϊκής.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε με στόχο να αιφνιδιάσει τα «καναρίνια» της Κάτω Αχαγιάς. Είχε μια ελαφρά υπεροχή και ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στα πρώτα δέκα λεπτά, παρά την σπουδαία ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο 4'.
Στο σημείο αυτό οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ και παράλληλα θα ισορροπήσουν το ματς. Η Εικοσιμία συνέχιζε να παλεύει αλλά λίγο το άγχος, λίγο το σοκ του 0-1, δεν την άφηναν να κάνει το παιχνίδι της, αφού υπέπεσαν σε πολλά λάθη, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη.
Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Λειβαθούς, ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, σε μια καλή χρονικά στιγμή, αλλά δεν κατάφερε να πάει με αυτό το 1-1 στα αποδυτήρια αφού δέχθηκε το 1-2 σε μια πολύ κακή αγωνιστικά στιγμή για αυτή. Συγκεκριμένα στο 45+1!
Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η Αχαϊκή, αρκετά έμπειρη να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να δείχνει πιο ομάδα και πλέον να είναι αυτή που θα έχει την κατοχή.
Έτσι στο 72’ και ενώ είχαν χαθεί κάποιες καλές ευκαιρίες από τις δυο ομάδες θα πετύχει το 3-1, δίνοντας της πλέον «αέρα» δυο τερμάτων.
Στη συνέχεια υπήρξε μια 7’ περίπου διακοπή, αφού είχαμε μια ένταση στην κερκίδα, πράγμα που έβγαλε τις δυο ομάδες από το ρυθμό τους. Οι γηπεδούχοι, σε μια τελευταία προσπάθεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα πετύχουν το 2-3, αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί μέχρι το τέλος. Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που στάθηκαν άτυχοι στο 90+9’ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κουστουμπάρδη, μετά την κεφαλιά του Καρρά.
Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» θα φύγουν από το νησί του Ιονίου με ένα πολύ σημαντικό, τόσο βαθμολογικά, όσο και από πλευράς ψυχολογίας τρίποντο, πιστοποιώντας με την γενικότερη παρουσία τους, ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του ομίλου για την επάνοδο τους στην Γ’ Εθνική!
Για τους «κυανόλευκους» της Λειβαθούς δεν αλλάζουν και πολύ τα πράγματα, μιας και ποτέ δεν ήταν φαβορί. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το πάλεψαν αρκετά απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα με σπουδαία ονόματα και αυτό δίνει μια χαρά στην στεναχώρια της ήττας. Θα συνεχίσουν λοιπόν στα υπόλοιπα παιχνίδια για το καλύτερο και προπάντων, να χαρούν το όμορφο «ταξίδι» που πριν από λίγο ξεκίνησε!
Να αναφέρουμε ότι υπήρχε αρκετός κόσμος στο Δημοτικό των Κεραμειών,  ο οποίος παρακολούθησε όρθιος τον αγώνα, μιας και η κερκίδα εκεί παραμένει κλειστή!!... Μεταξύ αυτών υπήρχαν και αρκετοί από τους οργανωμένους της Αχαϊκής τους επωνομαζόμενους «Ισοβίτες».
Επίσης να πούμε ότι ο προπονητής της Αχαϊκής Μ. Γκόφας απομακρύνθηκε στο ημίχρονο από τον πάγκο της ομάδας του, από τον διαιτητή Γ. Μπλάνα, λόγω διαμαρτυρίας για το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.
Φάσεις και γκολ
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τα «καναρίνια» μόλις στο 4’ όταν ο Στεφανάτος θα χάσει την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Καρράς με τον Αγγελόπουλο, μόνοι απέναντι από τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας, περισσότερο μπερδεύονται και έτσι το χλιαρό σουτ του τελευταίου καταλήγει στην αγκαλιά του Κουστουμπάρδη.
Με την συμπλήρωση 10’ αγώνα οι πρωταθλητές Αχαΐας θα πάρουν «κεφάλι» στο σκορ και θα προηγηθούν 0-1 με ωραίο συρτό πλασέ στην κίνηση του Καρρά, ύστερα από εξαιρετικό γύρισμα του Μαντά από δεξιά.
Απάντηση των γηπεδούχων στο 15’ με ένα σουτ του Γερασιμάτου από τα όρια της περιοχής και την μπάλα, αφού κοντράρει στα σώματα των αμυντικών να καταλήγει στην  αγκαλιά του Δρακόπουλου.
Στο 17’ ο Κουστουμπάρδης με εντυπωσιακή επέμβαση, θα πεταχτεί στην δεξιά του γωνία, στο σουτ του Βαβάτσικου και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, σώζοντας από το 0-2.
Σειρά του Δρακόπουλου να σώσει την εστία του στο 24΄στο δυνατό σουτ του Ντουκάι, μετά το γύρισμα του Αλ. Πολλάτου. Στην αντεπίθεση ο Μαντάς θα βρει έξυπνα τον Αγγελόπουλο, με τον τελευταίο να πιάνει ένα τεχνικό φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Μέχρι το 42’ δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση, ώσπου στο σημείο αυτό οι «κυανόλευκοι» θα κερδίσουν πέναλτι σε ένα σπρώξιμο στην περιοχή του Ντάζου στον Στεφανάτο και τον Μπλάνα να το υποδεικνύει αμέσως. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αλ. Πολλάτος που θα ευστοχήσει και θα φέρει το ματς στα ίσια και στο 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε στο ημίχρονο με ισόπαλες στο σκορ τις δυο ομάδες, ο Μαντάς με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, μετά την σέντρα από αριστερά του Βαβάτσικου, θα διαψεύσει τους πάντες, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις (45+1) το 1-2 για την ομάδα του.
Ένα γκολ πραγματικά «ξυραφιά» για την Εικοσιμία.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49’ ο Αγγελόπουλος, με κάτι σαν σέντρα σουτ, θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Βαβάτσικο και τον τελευταίο να μην βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα, που καταλήγει μετά το σουτ που πραγματοποιεί άουτ.
Ο Αγγελόπουλος στο 56’ θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως ο Κουστουμπάρδης σε ετοιμότητα θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει αρκετά δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση θα χάσει ο Αντ. Κορσιάνος στο 60’, ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν πιάνει καλά το σουτ, μετά το γύρισμα από αριστερά του Αλ. Πολλάτου και η μπάλα καταλήγει τελικά άουτ.
Ο Μαντάς στο 68’, μετά την σέντρα του Αγγελόπουλου από δεξιά θα πιάσει μια επικίνδυνη κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Κουστουμπάρδη.
Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν προβάδισμα νίκης αφού θα προηγηθούν 1-3, μετά το διαγώνιο σουτ του Μαντά από κοντά.
Μετά το γκολ αυτό υπήρξε μια ένταση στη θέση που βρίσκονταν οι θεατές με αποτέλεσμα ο κ. Μπλούνας να διακόψει το παιχνίδι για 7’ περίπου λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Στις «μάχες» είχαμε και θύμα, αφού άτυχος στάθηκε ο προπονητής της Εικοσιμίας Δ. Ζησιμάτος που τραυματίστηκε στο χέρι από πέτρα. Μια άλλη παραλίγο να έχει και άλλα θύματα, τους φωτογράφους που έκαναν τη δουλειά τους, στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 81’ ο Ντουκάι όμως, θα ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι με ένα καταπληκτικό γκολ. Συγκεκριμένα θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και δεξιά, εκεί θα πιάσει ένα εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ και θα στείλει την μπάλα στο απέναντι "Γ" και στη συνέχεια στα δίχτυα του Δρακόπουλου που δεν μπορούσε  να κάνει τίποτε για να αποσοβήσει τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους σε 2-3
Οι ομάδες στη συνέχεια έδειχναν κουρασμένες. Οι φιλοξενούμενοι περισσότερο κοίταγαν να κρατήσουν το σπουδαίο αυτό 2-3 παρά να πετύχουν κάποιο άλλο, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν φάση στην εστία του Δρακόπουλου, για την ισοφάριση. Στο 90+9’ παραλίγο να έχουμε το 2-4. Όμως ο Καρράς θα φανεί άτυχος αφού η κεφαλιά του, μετά από το φάουλ του Βαβάτσικου από αριστερά, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Το παιχνίδι στη συνέχεια ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο.
Διαιτητής ο κ. Γ. Μπλάνας με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Λαμία και Π. Σερεμέτη από την Μεσσηνία.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Αποστολάτος (83′ Τανουσάι), Ντουκάι, Κορσιάνος (71′ Αντωνάτος), Μπούσι, Πολλάτος, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος.
Αχαϊκή:(Μ. Γκόφας), Δρακόπουλος, Ντάζος, Κωστής, Τσολόπουλος, Τσιμπίσης (71′ Στεφανόπουλος), Δενδρινός, Βαβάτσικος, Γεωργόπουλος, Καρράς, Μαντάς (83′ Πετρόπουλος), Αγγελόπουλος (80’ Αποσκίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου