Σάββατο, Μαΐου 14

Με επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα τα Βεργώτεια 2016 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Διεξήχθησαν σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», οι αγώνες στίβου «Βεργώτεια 2016».
Ήταν μια συνδιοργάνωση της Γ.Ε. Κεφαλληνίας με την ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς που ήταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου.
Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δήμαρχοι Κεφαλονιάς κ.κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο ομόλογος του, συμπατριώτης μας Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Τζελάτης.
Τιμητική πλακέτα εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, μέσω του προέδρου του κ. Βαγγέλη Τζελάτη, απενεμήθη στον αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Δρακουλόγκωνα, ο οποίος απουσίαζε και για αυτό την παρέλαβε η κα Αλ. Λάντου που παρευρίσκετο στο στάδιο, ως εκπρόσωπος του καθώς, στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση και στον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγ. Κωνσταντάκη. Οι δυο τελευταίοι ανταπέδωσαν.
Πριν την έναρξη των αγώνων υπήρχε ένα πρόγραμμα για μικρά παιδιά το “Kinds Athletics”, που είχε μάλιστα μεγάλη συμμετοχή. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και χειροκροτήθηκαν οι προσπάθειες τους.
Ο κόσμος δυστυχώς, δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε και άξιζαν οι αγώνες, στο κάλεσμα των διοργανωτών και ήταν μάλλον το μόνο αρνητικό σε όλη την διαδικασία.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολούθησε είχε αγώνες 100, 200, 400, 1500 μ., σφαιροβολία, ακοντισμό, μήκος, τριπλούν και ύψος.  Στο τελευταίο μάλιστα υπήρχε το μεγάλο όνομα, ο Αντώνης Μέρλος που ήταν και ο νικητής με άλμα 2,05 αλλά και ο Γ. Μουίκης που πήδηξε 1,75 μ.
Στο ίδιο αγώνισμα, στην κατηγορία των γυναικών, ξεχώρισε η αθλήτρια της Φιλοθέης Ιωάννα Ζάκκα που πέρασε τον πήχη στα 1,75 μ..
Σαφώς εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Κεφαλονιτών αθλητών και αθλητριών που πέτυχαν κάποια ρεκόρ αλλά και νίκες.
Από την οικογένεια Βεργωτή παραβρέθηκε ο κ. Παν. Βεργωτής και ως εκπρόσωπος της οικογένειας ο κ. Θαν. Μουίκης.

Τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγώνες ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτ. Κουρής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλ. Κουρκουμέλης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σπ. Σαμούρης κ.α..
Να αναφέρουμε ότι και φέτος το κρατικό κανάλι, η ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο κάλυψε τους αγώνες του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου