Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Με "Χρυσή" αλλαγή τον Γ. Αναλυτή 1-0 τα Διλινάτα την Εικοσιμία και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής

Φαίνονται τελευταία να έχουν πάρει το "αέρα" της Εικοσιμίας, τα Διλινάτα, αφού μετά τη νίκη τους 1-0, που σήμανε και τον αποκλεισμό της, από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, πήραν σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές μια ακόμη σπουδαία, αφού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, επικράτησαν των γηπεδούχων με σκορ 1-0.
Ήταν η 3η φετινή μεταξύ τους συνάντηση, με τους «κυανόλευκους» να μετράνε δυο ήττες και μια μια νίκη χωρίς αντίκρυσμα, μιας και δεν συνεχίζουν, όπως προαναφέραμε στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου. 
Τα Διλινάτα από την άλλη, μετά την πρόκριση τους στα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου,  έχουν και το απόλυτο στο πρωτάθλημα 2Χ2, με αποτέλεσμα από νωρίς να απολαμβάνουν την "μοναξιά" της κορυφής.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες, με πολλές «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο, μιας και κυριάρχησαν η δύναμη και το πάθος. Ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου. Με την εικόνα αυτή ήταν σίγουρο ότι όποια ομάδα θα κατάφερνε να πετύχει πρώτη  γκολ θα ήταν και η νικήτρια, όπως τελικά έγινε.
Το θέαμα ήταν μέτριο και τα λάθη στον αγωνιστικό χώρο, με κύριο αίτιο το άγχος πάρα πολλά.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν μια ανούσια υπεροχή, χωρίς όμως να μπορούν να αναπτυχθούν σωστά και να πετύχουν το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και θα τους έβαζε σε τροχιά νίκης. Σε αυτό το διάστημα τα Διλινάτα με σωστή αμυντική τακτική κρατούσαν μακριά τον αντίπαλο τους, από την εστία του Καλαφάτη και προσπαθούσαν να αιφνιδιάσουν την αντίπαλη εστία με αντεπιθέσεις και κύριο εκφραστή τους τον Εμιλιάνο.
Στο δεύτερο η ομάδα του "μεγάλου χωριού" ισορρόπησε και ήταν αρκετά επικίνδυνη απέναντι στους γηπεδούχους που πλέον, χωρίς καθαρό μυαλό έφταναν δύσκολα στην αντίπαλη εστία. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, δυο αλλαγές του Ρέντσι και ιδιαίτερα αυτή του Γ. Αναλυτή, έδωσαν ταχύτητα και δύναμη στην ομάδα του και δικαίωσαν τις επιλογές του, αφού ο επιθετικός των Διλινάτων μετά από 10' παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο θα πετύχει το "χρυσό" γκολ για την ομάδα του που θα έχει επίσης ένα δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1' τα Διλινάτα θα βρεθούν κοντά στο 0-1, όταν ο Δ. Τζωρτζάτος θα βρει τον Εμιλιάνο σε καλή θέση, αλλά το σουτ που πραγματοποιεί θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 8' με τον Δήμου να κερδίζει τις κόντρες στην περιοχή, η μπάλα τελικά θα φτάσει στον Γερασιμάτο που θα πιάσει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, αλλά θα φύγει λίγο άουτ.
Στο 15' ο Κουστουμπάρδης θα πέσει στην δεξιά γωνία του και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ του Βαγγελάτου.
Κόρνερ από αριστερά του Χασάι στο 19' θα φέρει σε θέση βολής τον Χαραλαμπόγλου με τον τελευταίο όμως, να αστοχεί στην κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 22'. Ο Χρηστάτος με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Αλ. Πολλάτο, ο τελευταίος απέναντι από τον Καλαφάτη, πλασάρει συρτά άουτ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου στο 31' με τον Κ. Τζωρτζάτο να διώχνει την μπάλα πάνω από την γραμμή του τέρματος της ομάδας του, στο πλασέ του Δήμου.
Στην τελευταία φάση του α' ημιχρόνου ο Μπούσι εκτελεί φάουλ από αριστερά στο β' δοκάρι, ο Βαλεντής θέλει να γυρίσει στον Δήμου, όμως τελευταία στιγμή προλαβαίνουν και διώχνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.
Έτσι ισόπαλες χωρίς σκορ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 54' ο Χασάη θα εκμεταλλευθεί το λάθος διώξιμο του Κουμαριώτη, θα μπει στην περιοχή, όμως εκεί, πιεζόμενος θα πλασάρει άστοχα και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 55' ο Μπούσι απειλεί με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Καλαφάτης διώχνει εντυπωσιακά.
Ένα σουτ του Διον. Τζωρτζάτου, μετά από κόντρα σε προηγούμενο σουτ του Βαγγελάτου στο 63', θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Στο 69' ο Καλαφάτης με διπλή προσπάθεια θα αποκρούσει την μπάλα στην κεφαλιά του Βαλεντή, μετά τη σέντρα από αριστερά του Μπούσι.
Στο 72' ο Χασάι θα νικηθεί στο τετατετ με τον Κουστουμπάρδη, αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 77' οι φιλοξενούμενοι που σε αυτό το διάστημα δημιουργούσαν ευκαιρίες θα σταθούν άτυχοι, αφού το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του Διον. Τζωρτζάτου θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Η παραπάνω φάση ήταν κάτι σαν προειδοποίηση προς τους γηπεδούχους, αφού οι φιλοξενούμενοι στο 85' θα πετύχουν το "χρυσό" γκολ που θα τους χαρίσει, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια το πολύτιμο τρίποντο της νίκης.
Ο Εμιλιάνο από αριστερά θα βγάλει μια ωραία σέντρα αλλάζοντας το παιχνίδι στα δεξιά για τον Γ. Αναλυτή, ο τελευταίος θα στοπάρει και με διαγώνιο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της ομάδας του.
Με μια ακόμη καλή ευκαιρία θα ολοκληρωθεί ο αγώνας και συγκεκριμένα στο 90+1', όταν ο Γ. Αναλυτής και πάλι μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα πιάσει περιοχή και θα σουτάρει προς την εστία, ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Εμιλιάνο που ήταν "φάτσα" με τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων άουτ.
Έτσι με αυτό το 0-1 οι Διλινάδες εκμεταλλευόμενοι το "Χ" του Ληξουριού φιγουράρουν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας, ενώ οι γηπεδούχοι πρέπει να προβληματιστούν, αφού αυτή ήταν η δεύτερη φετινή τους ήττα σε τέσσερις αγώνες!
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Γ. Γασπαράτο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Δήμου (63’ Κορσιάνος), Καππάτος, Βαλεντής, Πολλάτος Δημ. Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (74’ Αντωνάτος), Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος (46’ Αποστολάτος),
Διλινάτα:(---), Καλαφάτης, Χριστόπουλος (90+1’), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Χασάι, Χαραλαμπόγλου (83’ Δρόσος), Τζωρτζάτος Δημ., Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (75’ Γ. Αναλυτής), Τζωρτζάτος Γ. 
Ακολουθεί σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου