Σάββατο, Ιανουαρίου 12

"Χ" στο ντέρμπι των Κεραμειών..... Διλινάτα - Παλληξουριακός 0-0


Δεν ανέδειξε νικητή τελικά το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων της Α’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, αφού Διλινάτα – Παλληξουριακός έμειναν στο 0-0.
Ήταν η πρώτη φετινή απώλεια για τους γηπεδούχους, που όμως δεν άλλαξε τα δεδομένα στην κορυφή και την ομάδα του «μεγάλου χωριού» να συνεχίζει αήττητη, ύστερα από 8 αγωνιστικές και στους 7 αγώνες που έχει δώσει.
Σε γενικές γραμμές στο ντέρμπι είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι, με τις αντίπαλες ομάδες να ρίχνουν το βάρος στον αμυντικό τομέα, αφού κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει μια ήττα.
Οι γηπεδούχοι στην αρχή μπήκαν πιο ζωντανά και είχαν μια μικρή πρωτοβουλία, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και μετά το μισάωρο ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και το δοκάρι του Μπράτι.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλισε όπως τελείωσε το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους και πάλι να στέκονται καλύτερα και να έχουν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Ντερβισάι.
Προς το τέλος, οι γηπεδούχοι πίεσαν για κάτι καλό, όμως και πάλι η σωστή αμυντική τακτική των αντιπάλων δεν άφησε περιθώρια για κάτι καλό.
Έτσι, φυσιολογικά οι αντίπαλοι στο ντέρμπι, έμειναν μέχρι το τέλος με αυτό το άγονο 0-0. Ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό για καμία από τις δυο ομάδες.
Φάσεις και γκολ
Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα την έχουμε στο 14’ και από πλευράς γηπεδούχων, με τον Βουκελάτο να γυρίζει ωραία από δεξιά την μπάλα περίπου στο πέναλτι για τον Αλεξάτο και τον τελευταίο να μην κάνει το σουτ, όπως θα ήθελε, χάνοντας μια καλή ευκαιρία για το προβάδισμα.
Στο επόμενο λεπτό ο Λυκούδης θέλει να αιφνιδιάσει τον Ντερβισάι με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, όμως ο τερματοφύλακας των πρωτοπόρων θα διώξει την μπάλα με γροθιές.
Άτυχοι θα σταθούν οι «ερυθρόλευκοι» στο 30’, όταν στο διαγώνιο σουτ του Μπράτι, μέσα από την περιοχή, θα δουν την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι των αντιπάλων τους.
Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε χέρι του Νεστερένκο, μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής κ. Μενεγάτος θα το θεωρεί ακούσιο.
Νέες διαμαρτυρίες και πάλι από πλευράς Παλληξουριακού στο 42’ σε ένα μαρκάρισμα ξανά του Νεστερένκο πάνω στον Μπράτι, με τον διαιτητή πολύ κοντά στη φάση να δείχνει εκ νέου «παίζετε».
Τελευταία φάση στο πρώτο μισό του παιχνιδιού στο 45’ με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπράτι να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντερβισάι.
Χωρίς σκορ οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο, με αποτέλεσμα η πρώτη καλή στιγμή να έρθει στο 66’ με το σουτ του Λυκούδη, εκτός περιοχής στην πάσα του Μπράτι, να καταλήγει εκτός εστίας.
Στο 74’ ο Ηλ. Αντωνάτος, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Μουρελάτου Χρ., θα πιάσει μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα θα φύγει και πάλι άουτ.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 79’ θα χάσει νέα καλή ευκαιρία, όταν από καλή θέση και απέναντι από τον Ντερβισάι θα αστοχήσει πάλι.
Μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στο 83’ του Λούλουδα, μετά το κόρνερ από δεξιά του Σπ. Μαρκάτου, θα στείλει την μπάλα, λίγο άουτ.
Τέλος στο 86’ ένα μακρινό δυνατό, συρτό σουτ του Λυκούδη θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντερβισάι που και σήμερα ενέπνεε εμπιστοσύνη και ήταν μία ακόμη φορά πολύ καλός.
Έτσι, αυτό το 0-0 θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα και τους Διλινάδες να συνεχίζουν τη μοναξιά της κορυφής!
Όσο για τους ερυθρόλευκους είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν το κυνήγι των αντιπάλων τους ευρισκόμενοι 2 βαθμούς πιο κάτω.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Καλαφάτης Ε., Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Χαραλαμπόγλου (65’ Τζωρτζάτος Χρ.), Αλεξάτος (84’ Τζωρτζάτος Γερ.), Βουκελάτος (λ.τ. 54’ Χασάι), Μούκα, Λουκάτος.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Αρμάντο, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (81’ Llalaj), Μουρελάτος Χρ. (80’ Αντωνάτος Κων.), Μπαλάσκας Π. (67’ Μαρκάτος Σπ.), Μουρελάτος Χαρ. (80’ Σινάι).
Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το ντέρμπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου