Κυριακή, Ιανουαρίου 13

1η και καλή νίκη για την Εύγερο στον Καραβόμυλο 3-0 την Σάμη


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με πολλές φάσεις και τρία γκολ, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Εύγερος πήρε πολύ σημαντική νίκη από την Σάμη με σκορ 0-3.
Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου, που εκτός των τριών «χρυσών» βαθμών, δίνει και την ανάλογη ψυχολογία για τη συνέχεια.
Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι, θα λέγαμε ότι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερη ώρα κατοχή, όμως ήταν φλύαροι και δεν μπόρεσαν να φανούν σοβαρά απειλητικοί. Δέχθηκαν και το 0-1 στο 2’ και εκεί στράβωσαν πολλά από αυτά που θα έπρεπε να βγάλουν στο χορτάρι στη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι, σαφώς ενισχυμένοι και με την παρουσία Μοντεσάντου – Κλειτογιάννη να ξεχωρίζει.
Ήταν σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν έξυπνα γήπεδο στον αντίπαλο, ιδιαίτερα στο β’ μέρος και χτύπαγαν στις αντεπιθέσεις για να φτάσουν τελικά δίκαια σε αυτό το σημαντικό για την πορεία τους 0-3, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ και η Σάμη είχε σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα της Παντελή Φλαμιάτο!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα ευτυχήσουν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1 με ψύχραιμο πλασέ του Μοντεσάντου, μέσα από την περιοχή, στην πανέξυπνη, παράλληλη πάσα του Κλειτογιάννη από αριστερά.
Στο 8’ θα χαθεί σημαντική ευκαιρία για το 1-1 από τους γηπεδούχους, όταν ο Μετάι από αριστερά, θα γυρίσει την μπάλα στον Περιβολάρη στην μικρή περιοχή, που θα νικηθεί από τον Πετεινάτο με διπλή εντυπωσιακή επέμβαση.
Στο 9’ ένα δυνατό σουτ του Ε. Παπαναστασάτου αναγκάζει τον Φλαμιάτο σε εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
Στο 12’ ο Κλειτογιάννης εκτελεί το πλάγιο από αριστερά στην περιοχή, ο Μοντεσάντος θα γυρίσει με το κεφάλι για τον Βαγγελάτο, το σουτ όμως που επιχειρεί ο τελευταίος, από τα όρια της περιοχής, διώχνει δύσκολα και πάλι ο Φλαμιάτος.
Ο Κορσιάνος στο 21’ θα βρει τον Διον. Βιτωράτο στην περιοχή, όμως το δυνατό σουτ στην κίνηση που πραγματοποιεί ο τελευταίος, διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Πετεινάτος.
Στη συνέχεια ένα δυνατό σουτ του Μετάι στο 23’, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενουμένων.
Ένα σουτ του Δρακονταειδή στο 38’, μετά τη σέντρα του Βαγγελάτου, θα διώξει σωτήρια ο καταπληκτικός σήμερα Φλαμιάτος.
Αυτό το 0-1 θα είναι και το αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο παρέμενε η ίδια και στο 61’ ο Παπαδημάτος θα ανατρέψει στην περιοχή τον Ε. Παπαναστασάτο για να έχουμε την υπόδειξη πέναλτι από τον κ. Καραΐσκο.
Εκτελεί δυο φορές ο Κλειτογιάννης και τελικά πετυχαίνει το 0-2 της ομάδας του και παρθενικό του με τη φανέλα της Ευγέρου.
Στο 65’ και πάλι ο Φλαμιάτος θα σώσει πετώντας δύσκολα την μπάλα, πάνω από την εστία κόρνερ στο μακρινό φάουλ του Κλειτογιάννη.
Ο Ι. Αμούργης στο 73’ θα βγει στην κόντρα και θα πλασάρει τον Πετεινάτο στην έξοδο, περνώντας την μπάλα από πάνω του, όμως είναι αδύναμο το πλασέ του και έτσι προλαβαίνει ο Κλειτογιάννης να διώξει την μπάλα.
Ωραία ενέργεια από αριστερά του Κοκκόση στο 82', θα πασάρει στον Παππά, αυτός θα περάσει παράλληλα στη μικρή περιοχή, ο Φλαμιάτος διώχνει πολύ δύσκολα και στην επαναφορά της μπάλας, εύκολα ο Βαγγελάτος θα την στείλει στην κενή εστία για το 0-3.
Ο Φλαμιάτος στο 84’ θα πραγματοποιήσει νέα σπουδαία επέμβαση στο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοκκόση, μετά την πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, από τον Ν. Παπαναστασάτο.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι, ένα σουτ στο 89’ του Ι. Αμούργη από τα όρια της περιοχής και τον Πετεινάτο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Το σφύριγμα της λήξης θα βρει την ομάδα από τα Φαρακλάτα να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη για φέτος και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη συνέχεια και σε ότι έχει να κάνει με την τελική 4αδα.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι θα δεχθούν μια ήττα που κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια τους στη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Δ. Ρηγοπούλου και Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Φλαμιάτος, Παπαδημάτος, Βιτωράτος Κ. (64’ Νικολοβιένης Κ.), Κορσιάνος Π. (74’ Πολυχρονάτος), Καραγιαννάκης, Καππάτος, Νικολοβιένης Θ. (87’ Μάστορας), Μετάι, Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης, Αμούργης Ι..
Εύγερος:(Χρ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Καππάτος, Κλειτογιάννης, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν. (87’ Πολλάκης), Παπαναστασάτος Χρ. (62’ Παππάς), Βαγγελάτος, Κοσμάς, Δρακονταειδής, Παπαναστασάτος Ε. (74’ Κοκκόσης), Μοντεσάντος (34’ λ.τ. Ποιμενίδης).
Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου