Σάββατο, Ιανουαρίου 5

Μεγάλη νίκη για τα Διλινάτα 2-0 τους Πρόννους στα Τζαννάτα


Σε ένα αρκετά καλό στο πρώτο 45λεπτο και μέτριο στην επανάληψη σημερινό παιχνίδι, στο ντέρμπι των Τζαννάτων, τα Διλινάτα διατηρώντας το αήττητο και παράλληλα το απόλυτο 6Χ6 θα πάρουν μια πολύ μεγάλη, όσο και δίκαιη νίκη από τους Πρόννους με σκορ 2-0!
Ήταν μια άτυπη ρεβάνς του περυσινού "Χ' των Τζαννάτων, που τους είχε στερήσει το πρωτάθλημα στο παρά ένα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωτοπόροι της Α’ κατηγορίας ήταν σχετικά καλύτεροι, ψύχραιμοι στην διαχείριση του ματς και πολύ παραγωγικοί, πετυχαίνοντας δυο γκολ, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.
Στην επανάληψη το θέαμα έπεσε αρκετά, το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό με αποτέλεσμα οι πολλές διακοπές, λόγω τραυματισμών για τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα να είναι ότι χειρότερο για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.
Σε αυτό το διάστημα και στην αρχή οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, είχαν μια ελαφρά, όμως φλύαρη υπεροχή και δεν δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ντερβισάι που και σήμερα «καθάριζε» όταν και όπου χρειάστηκε.
Όσο περνούσε ο χρόνος, τα Διλινάτα έξυπνα στημένα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να διαφυλάξουν αυτό το 0-2, άρχισαν να ισορροπούν και τελικά να ολοκληρώνουν το παιχνίδι χωρίς να δεχθούν κάποιο γκολ, ενώ με τα δυο που ήδη είχαν πετύχει από το πρώτο μισό να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.
Να τονίσουμε εδώ, ότι ο νέος φυσικός χλοοτάπητας του γηπέδου των Τζαννάτων, πραγματικά είναι εντυπωσιακός και σίγουρα θα βοηθήσει τις ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Φυσικά σήμερα στα άτυπα εγκαίνια του, δεν ήταν καθόλου φιλικός με τους γηπεδούχους, που έκαναν αποτυχημένο διπλό ποδαρικό, τόσο σε αυτό όσο και στη νέα χρονιά το 2019!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 5’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ πετυχαίνοντας το 0-1 με τον Χαραλαμπόγλου εντελώς αμαρκάριστο στην περιοχή να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από την αλλαγή στο κόρνερ από δεξιά μεταξύ Κ. Τζωρτζάτου – Ε. Καλαφάτη και σέντρα του τελευταίου στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 11’ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με ένα δυνατό σουτ του Κόμητα από τα όρια της περιοχής, μετά από την ωραία προσωπική του ενέργεια.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πετύχουν τη ισοφάριση στο 13', όμως το σουτ του Ζαρνακούπη μέσα από την περιοχή κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά της μπάλας ο Κόμητας θα κάνει ένα κακό σουτ που θα την στείλει μακριά από την εστία άουτ.
Στο 28’ θα έρθει και το 0-2 με ένα καταπληκτικό τεχνικό, διαγώνιο σουτ του Αλεξάτου από αριστερά και περίπου 35 μ. να στέλνει την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας και στη συνέχεια στα δίχτυα του Παπαβασιλείου.
Στο 34’ ο Ε. Καλαφάτης θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά με τον Βουκελάτο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, πάνω από την εστία των Πρόννων.
Ο Χαραλαμπόγλου με μια μεγάλη πάσα θα βρει τον Βουκελάτο έξω από την περιοχή και αριστερά, αυτός θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, αφού θα σταματήσει στη ρίζα της αριστερής δοκού του Παπαβασιλείου.
Με αυτές τις φάσεις θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και την ομάδα του Γ. Τόγια μπροστά στο σκορ 0-2!
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 64’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Πολλάκη από τον Δημ. Τζωρτζάτο, όμως ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντά στη φάση έδειξε «παίζεται».
Ο Ζαρνακούπης στο 41’ δεν προλαβαίνει στην προβολή, μετά την συρτή σέντρα του Περαμαντζή στο πέναλτι, με αποτέλεσμα να πέσει και να μπλοκάρει ο Ντερβισάι.
Στο 66’ ο Παπαβασιλείου θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ στο φάουλ από αριστερά (κάτι σαν κόρνερ) του Διον. Τζωρτζάτου.
Ένα σουτ του Κόμητα στο 75’ μέσα από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σπαθή και προσωρινή απομάκρυνση των αμυντικών των Διλινάτων, θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Τελευταία φάση στο 90+6’, με τον Κόμητα να βγάζει την σέντρα από αριστερά για τον Πολλάκη ο οποίος θα κάνει το διαγώνιο σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης θα βρει την ομάδα του «μεγάλου χωριού» νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με το απόλυτο 6Χ6.
Μια νίκη που αναμένεται να δώσει καλή ψυχολογία στην ομάδα του Γ. Τόγια, ενόψει του άλλου μεγάλου ντέρμπι της ομάδας του με τον Παλληξουριακό, την επόμενη αγωνιστική, στις Κεραμειές.
Οι Πρόννοι από την άλλη, χάνουν σημαντικό έδαφος στην υπόθεση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Α. Βουτσινά.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Αλ., Σπαθής, Κουρκουμέλης Σπ., Αποστολάτος, Κουρκουμέλης Χρ., Πολλάκης, Ζαρνακούπης, Κόμητας, Στάβερης Κ. (76’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Στάβερης Ν. (60’ λ.τ. Περαματζής).
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Μούκα, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Δρόσος (86’ Αναλυτής Θ.), Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον. (90+5’ Τσουραμάνης), Αλεξάτος (90’ Τζωρτζάτος Γερ.), Βουκελάτος (79’ Κοσμάτος), Λουκάτος, Καλαφάτης Ε..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το ντέρμπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου