Σάββατο, Ιανουαρίου 5

«Ποδαρικό» με το δεξί για τον Παλληξουριακό..... Άνετα 9-0 τον Οδυσσέα Ιθάκης


Με μια πανεύκολη νίκη, όπως άλλωστε αναμενόταν, συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας επί του Οδυσσέα, ο Παλληξουριακός.
Στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι το πρωί του Σαββάτου, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία να πάρει το πρώτο τρίποντο για το 2019 και 5ο συνεχόμενο φετινό της, απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα με σκορ 9-0 και να κάνει «ποδαρικό» στο 2019 με τον καλύτερο τρόπο.
Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, που ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πέτυχαν σε διάστημα 20’ 7 τέρματα!!!!
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, με αρκετές ελλείψεις, δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στον πολύ ποιοτικότερο αντίπαλο τους, με αποτέλεσμα η βαριά ήττα να έρθει φυσιολογικά.
Αυτή ήταν η 5η στα 6 μέχρι στιγμής παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.
Μια ήττα που τους κρατάει ουραγούς στον βαθμολογικό πίνακα, χωρίς νίκη και μόνο μια ισοπαλία στο ενεργητικό τους. Σίγουρα στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, αν θέλουν να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική και απλώς θα αναφέρουμε τα γκολ των γηπεδούχων.
Τα γκολ
Με πέναλτι του Αρμάντο στο 20’ θα προηγηθούν οι γηπεδούχοι 1-0. Ένα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μπράτι ύστερα από ατομική προσπάθεια.
Ο Μπερναλής στο 22' θα είναι ο σκόρερ του 2-0, μετά την αλλαγή του παιχνιδιού από τον Λυκούδη, ο σκόρερ θα κατεβάσει την μπάλα σε θέση δεξιά στην γωνία της μεγάλης περιοχής του Οδυσσέα και με δεξί βολέ θα την στείλει στο απέναντι "Γ" της εστίας του Ζ. Κουτσουβέλη.
Ο Μπράτι στο 25’ θα δεχθεί την κάθετη στον κενό χώρο, εκεί αποφεύγει έναν αντίπαλο και με πλασέ, από πλάγια θέση από τα αριστερά της μικρής περιοχής με τον Π. Μπαλάσκα, που ακολούθησε την φάση- θα στείλει την μπάλα στην κενή εστία και στα δίχτυα, ύστερα από την προσωρινή απόκρουση του Ζ. Κουτσουβέλη για το 3-0 των «ερυθρολεύκων».
Στο επόμενο λεπτό, ο Χαρ. Μουρελάτος, με ένα εντυπωσιακό πλασέ "λόμπα" θα πετύχει το 4-0. Ο "μικρός" που κοντρολάρει ψύχραιμα μέσα στην περιοχή, στην σέντρα του Μπερναλή, θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία "κρεμώντας" τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα.
Με την συμπλήρωση 30’ αγώνα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Μ. Μπράτι με ατομική ενέργεια, κάθετα στον άξονα και δυνατό αριστερό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής ψηλά στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ζ. Κουτσουβέλη, θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
Ο Π. Μπαλάσκας στο 32’ με όμορφο, τεχνικό, φαλτσαριστό αριστερό πλασέ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ενώ νωρίτερα είχε αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, συγκλίνοντας παράλληλα από τα δεξιά, θα στείλει την μπάλα να καταλήξει στο δεξί "παραθυράκι" της εστίας των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας το 6-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.
Ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ (το δεύτερο του στον αγώνα) για το 7-0 της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου, θα πετύχει ο Μπερναλής στο 40’ (ήταν παρόμοιο με το πρώτο, με διαγώνιο δεξί βολέ στην κίνηση στην απέναντι γωνία.
Με αυτό το 7-0 οι ομάδες θα ολοκληρώσουν το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός μιας και οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές και τον Σπ. Παπαδάτο να δίνει ευκαιρίες σε παιδιά των ακαδημιών να πάρουν παιχνίδια.
Μάλιστα ντεμπούτο στα ανδρικά πρωταθλήματα έκαναν οι Χατζιάι Έντισον και Μπαλάσκας Βασίλης. Ντεμπούτο στην φετινή σεζόν είχαμε όμως και για τον τερματοφύλακα Παντ. Λουκέρη, ο οποίος αντικατέστησε τον Σκαμαντζούρα.
Και φτάσαμε στο 65’ με τον Αλ. Λυκούδη να πιάνει ένα μακρινό σουτ, στην δεξιά γωνία του Ζ. Κουτσουβέλη και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 8-0.
Το τελικό 9-0 για τον Παλληξουριακό θα γράψει ο Χρ. Μουρελάτος στο 76’, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, από θέση πλάγια δεξιά, έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα θα καταλήξει ψηλά στην δεξιά γωνία του Ζ. Κουτσουβέλη που εδώ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης.
Εκτός από τα εννιά γκολ, είχαμε και 2 δοκάρια στο παιχνίδι, ένα για κάθε ομάδα.
Για τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Ηλ. Αντωνάτου, ύστερα από σέντρα του Μπερναλή και για τους φιλοξενούμενους από τον Dylja προς το τέλος του αγώνα.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ. Β. Θωμά και κ. Α. Sinaj (φίλαθλο).
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ. (80’ Λουκέρης), Μπερναλής, Αρμάντο, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σ., Αντωνάτος Η. (55’ Hahiaj), Μπράτι (55’ Μπαλάσκας Β), Μουρελάτος Χρ. (55’ Συριάτος), Μουρελάτος Χαρ., Μπαλάσκας Π.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Προσαλέντης Γ., Προσαλέντης Ν., Φατούρος, Κουτσουβέλης Π. (12’ Περίχαρος), Κώτσης, Σέλα, Μήτσουρας, Μετσάνι Α., Dylja, Λιβάνης (70’ Καραντζής Ν.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου