Σάββατο, Ιανουαρίου 5

Σε θέση 4αδας η Πρόοδος Ιθάκης 2-1 την Εύγερο


Τη δεύτερη νίκη της, κάνοντας παράλληλα καλό ποδαρικό το νέο χρόνο, πήρε σήμερα το μεσημέρι στο Βαθύ η τοπική Πρόοδος, επικρατώντας της δυνατής Ευγέρου με ανατροπή σκορ 2-1.
Μια νίκη που την φέρνει σε τροχιά 4αδας αφού ισοβαθμεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Σάμη στους 7 βαθμούς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, ο Δημ. Αρταβάνης που πέτυχε δυο γκολ με το δεύτερο να είναι μάλιστα εντυπωσιακό!
Αντίθετα η ήττα αυτή για τους «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, ήταν η 3η φετινή και την αφήνει πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Συγκεκριμένα παραμένουν στην προτελευταία θέση με 3 βαθμούς, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν πανηγυρίσει μια νίκη στην επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία.
Σε γενικές γραμμές στο Βαθύ, είχαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, κυρίως κέντρου, με αγωνία, δύναμη και πάθος από τις δυο ομάδες για τη νίκη, ενώ το κρύο στο νησί ήταν τσουχτερό.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ ένα δυνατό ευθύβολο σουτ του Βασιλόπουλου έξω από την περιοχή θα μπλοκάρει δύσκολα ο Πετεινάτος που δεν είχε καλή ορατότητα.
Στο 29’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, αφού ο Μοντεσάντος, μετά από ένα γέμισμα από δεξιά και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Λαγκαδά, με δυνατό σουτ και παρά την προσπάθεια του Γ. Τσιντήλα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 36’ παραλίγο να έχουμε την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του Παπαδόπουλου, μετά το κόρνερ από δεξιά του Γρίβα θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Πετεινάτου.
Τελευταία φάση των 45 πρώτων λεπτών στο 40’, όταν ο Μοντεσάντος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Ν. Παπαναστασάτος θα εκμεταλλευθεί τη σύγχυση των αμυντικών των γηπεδούχων, αλλά το σουτ που επιχειρεί μπλοκάρει με αρκετή τύχη ο Γ. Τσιντήλας.
Αυτό το 0-1 υπέρ της ομάδας της Κεφαλονιάς θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 59’, ο Τσάμης εκτελεί από δεξιά εκτός περιοχής το φάουλ στην περιοχή. Εκεί ο Δ. Αρταβάνης ανενόχλητος θα σηκωθεί και θα πιάσει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πετεινάτου για την ισοφάριση και το 1-1.
Στο 65’ ο Καρανίκας, που είχε περάσει αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο και έδωσε δύναμη επιθετικά στην ομάδα του, μετά από μια κούρσα από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα για τον Αρταβάνη και τον τελευταίο με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα με την μεσολάβηση του Πετεινάτου στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον α’ βοηθό, η μπάλα θα περάσει τη γραμμή του τέρματος, πριν απομακρύνουν οι αμυντικοί και θα δείξει σέντρα για να έχουμε το 1-2. Ομολογουμένως μια δύσκολη φάση για την οποία πήρε πάνω του την ευθύνη ο βοηθός.
Μια φάση που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για την κατακύρωση του τέρματος και την ορθότητα της απόφασης.
Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι, που ωστόσο ανέβασαν στροφές προκειμένου να ισοφαρίσουν θα σταθούν άτυχοι, αφού στο γυριστό σουτ του Πολλάκη, η μπάλα θα σταματήσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Γ. Τσιντήλα.
Τέλος στο 81’ σε ένα ευθύβολο σουτ του Πάπα, έξω από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του Βασιλόπουλου, αλλάζει πορεία για τα δίχτυα, όμως ο Γ. Τσιντήλας θα πεταχτεί στη δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα, σώζοντας την ομάδα του, από την ισοφάριση.
Μέχρι τη λήξη δεν θα καταγραφεί κάποια άλλη καλή στιγμή στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι θα πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που θα περιμένουν κι άλλο την πρώτη τους νίκη, η οποία και σήμερα δεν ήρθε.
Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Γ. Αμάραντο (φίλαθλο).
Πρόοδος:(Χ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ., Πάτερης (60’ Κασσιανός Ν.), Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Ηλιόπουλος (46’ Καρανίκας), Tσάμης, Αρταβάνης, Γρίβας (89’ Σύτι), Bασιλόπουλος.
Εύγερος:(Παπαναστασάτος Χρ.), Πετεινάτος, Ποιμενίδης, Παπαναστασάτος Χρ., Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Καραντινός (75’ Κρούσσος), Παπάς, Πολλάκης, Πάπα, Βαγγελάτος, Μοντεσάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου