Παρασκευή, Ιανουαρίου 11

Η pregame της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο 12-13/1/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν και τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Τέσσερα παιχνίδια που εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ντέρμπι, ενώ ξεχωρίζουν αυτά των πρωτοπόρων Διλινάτων – Παλληξουριακού στις Κεραμειές, αλλά και το τοπικό της Ιθάκης, χωρίς να υπολείπονται τα υπόλοιπα δύο.
Δύο θα διεξαχθούν το Σάββατο 12/1, πρωί - απόγευμα σε Σταυρό και Κεραμειές, ενώ τα υπόλοιπα δύο του προγράμματος θα διεξαχθούν το απόγευμα της Κυριακής 13/1 σε Καραβόμυλο και Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο το πρωί, στις 12:00 στην Ιθάκη και συγκεκριμένα στον Σταυρό με το μεγάλο τοπικό, ανάμεσα στον Οδυσσέα και την συντοπίτισσα του Πρόοδο.
Ένα παιχνίδι, που εκτός της καλής παρουσίας των δυο ομάδων, θα παίξει σημαντικό ρόλο η φανέλα και το γόητρο.
Η συνέχεια της αγωνιστικής το απόγευμα, όπου στις 3 στις Κεραμειές, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά και του πρωταθλήματος, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, τα αήττητα και με το απόλυτο 6Χ6 Διλινάτα, φιλοξενούν τον επίσης αήττητο 2ο του βαθμολογικού πίνακα Παλληξουριακό, σε ένα μεγάλο παιχνίδι βαθμών και θεάματος.
Ένα παιχνίδι που κλέβει την παράσταση και αναμένεται να παρακολουθήσει πολύς κόσμος.
Συνέχεια πλέον την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13/12 στις 3 το απόγευμα στον Καραβόμυλο, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα, η Σάμη που τον τελευταίο καιρό έχει πατήσει «γκάζι», φιλοξενεί την δυνατή και ενισχυμένη Εύγερο.
Τέλος, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός Κεφαλονιάς που θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, σε ένα σπουδαίο ντέρμπι φιλοξενεί τους Πρόννους και τις δύο ομάδες να επιδιώκουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν σε τροχιά 4αδας.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Φωκάτων.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  12-1-2019   ώρα:12:00
Δημοτικό Σταυρού Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας – Α.Ο. Πρόοδος
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Κομητόπουλος Π
Ρηγοπούλου Δ.
2.
Σάββατο  12-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα – Παλληξουριακός
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Αντωνιάδης Ν.
Μπακάκη Ε.
3.
Κυριακή  13-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης – Π.Α.Ο. Εύγερος
Καραΐσκος
Απόστολος
Ρηγοπούλου Δ.
Μπακάκη Ε.
4.
Κυριακή 13-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός – Α.Ο. Πρόννοι
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Αντωνιάδης Ν.
Παναγιωτόπουλος Β.
Σάββατο 12/1/2019
            
Το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, θα διεξαχθεί το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Ιθάκης, ανάμεσα στον Οδυσσέα και την Πρόοδο.
Ένα παιχνίδι που παραδοσιακά παραμένει ενδιαφέρον και τις δυο ομάδες εκτός από το πάθος να προσφέρουν αρκετό θέαμα και γκολ.
Οι γηπεδούχοι, μετά το βαρύ 0-9 από τον Παλληξουριακό στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι την περασμένη αγωνιστική, χωρίς νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, θέλουν να αποδείξουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που εκτός από το γόητρο «καίγονται» και για βαθμούς, ότι μπορούν να σώσουν την κατάσταση και να αποφύγουν τα δυσάρεστα.
Για να συμβεί αυτό απαραίτητο είναι το τρίποντο που θα δώσει βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ανάσα στους «κιτρινόμαυρους» της Βόρειας Ιθάκης για τη συνέχεια.
Μετά από 6 αγώνες βρίσκονται ουραγοί στην κατηγορία, έχοντας μόνο μία ισοπαλία και 5 ήττες!
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με μια από τις καλύτερες μέχρι τώρα παρουσίες τους τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα, εκτός από την άμεση εξασφάλιση της παραμονής τους, ρίχνουν πλέον και κρυφές ματιές στην τελική 4αδα. Θέση την οποία αυτή την στιγμή κατέχουν, ισόβαθμοι με ακόμη τρεις ομάδες!
Η ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου προέρχεται από μια σημαντική εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 επί της Ευγέρου και όπως προαναφέραμε βρίσκεται στην 4η θέση ισόβαθμη με ακόμη τρεις ομάδες. Έχει σαν απολογισμό σε πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει, δύο νίκες, μία ισοπαλία, 2 ήττες και 7 βαθμούς.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι στον Σταυρό και οπωσδήποτε ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 3 στις Κεραμειές, θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά και του πρωταθλήματος, ανάμεσα στα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα και τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Παλληξουριακό.
Ένα παιχνίδι που κλέβει την παράσταση και τον νικητή να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρωτιά της κατηγορίας, έστω και αν βρισκόμαστε μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του Α’ γύρου.
Οι γηπεδούχοι, αήττητοι και με το απόλυτο 6Χ6 θέλουν να διευρύνουν το σερί τους με μια ακόμη νίκη. Μια νίκη που θα τους χρίζει φαβορί για την πρωτιά της τελικής 4αδας και τα πλεονεκτήματα που δίνει αυτή στα playoffs.
Προέρχονται από μια σπουδαία νίκη στα Τζαννάτα, στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής επί των Πρόννων και εύκολα καταλαβαίνει κανείς την άριστη ψυχολογία της ομάδας του Γ. Τόγια.
Ο απολογισμός της είναι στο απόλυτο με έξι νίκες, σε έξι παιχνίδια και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς.
Όσον αφορά την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, και αυτή μέχρι στιγμής αήττητη, πηγαίνει στο ντέρμπι με στόχο να μην χάσει και φυσικά ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα την φέρει μια ανάσα από την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Από την 1η αγωνιστική και εκείνη την ισοπαλία στο τοπικό με τον Εθνικό, τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί πέντε νικών και βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από τον αντίπαλο της.
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική θα είναι η νίκη για την μία ή την άλλη ομάδα.
Σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι δύσκολα μπορείς να χρήσεις φαβορί.
Θεωρούμε ότι οι δυο καλύτερες και ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος, εκτός από το πάθος και τη δύναμη που θα αγωνιστούν, θα μας προσφέρουν και πολλές συγκινήσεις.
            
Κυριακή 6/1/2019
Η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή όπου στις 3 το απόγευμα στον Καραβόμυλο, η Σάμη μετά τις δύο τελευταίες συνεχόμενες νίκες της και το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, φιλοξενεί την Εύγερο με στόχο να μεγαλώσει το σερί της στο 3Χ3!
Οι γηπεδούχοι, μετά το αρχικό τους μουδιασμένο ξεκίνημα, έχουν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματα τους πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και παράλληλα παίρνουν αποτελέσματα. Βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν, ενώ με κάποιες προϋποθέσεις μπορούν να ανέβουν ακόμη περισσότερο.
Μέχρι τώρα και στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν δύο νίκες, μία ισοπαλία, 3 ήττες και 7 βαθμούς στο ενεργητικό τους.
Οι φιλοξενούμενοι, αλλιώς περίμεναν την επάνοδο τους στην κατηγορία, μετά από αρκετά χρόνια, όμως τα αποτελέσματα δεν τους πήγαν. Έτσι βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και μια νίκη στον Καραβόμυλο είναι σημαντική για τη συνέχεια και τον στόχο της 4αδας. Αλλιώς το όνειρο θα γίνει πολύ δύσκολο.
Μέχρι τώρα όπως αναφέραμε παραπάνω, μετά από 6 παιχνίδια βρίσκονται στην 8η θέση της κατάταξης χωρίς νίκη, μένοντας στις 3 ισοπαλίες και τις τρεις ήττες.
Προέρχονται από μια εκτός έδρας ήττα, που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει, στην Ιθάκη από την τοπική Πρόοδο με σκορ 1-2.
Και εδώ, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολύ αγωνία και τις δυο ομάδες ικανές να φύγουν από τον Καραβόμυλο με το καλύτερο.
        
Τέλος, η αυλαία της προτελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου θα πέσει στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με μια σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ Εθνικού Κεφαλονιάς – Πρόννων, στις 3 το απόγευμα.
Οι γηπεδούχοι, που αγνοούν τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές τη νίκη σε ένα κρίσιμο για την πορεία τους παιχνίδι θα παλέψουν με μοναδικό στόχο το τρίποντο της νίκης, που εκτός από την καλή ψυχολογία, στη χειρότερη περίπτωση, θα τους διατηρήσει σε τροχιά 4αδας.
Μέχρι τώρα και σε εφτά αγώνες που έχουν δώσει βρίσκονται στην 4αδα με εφτά βαθμούς, αφού έχουν μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες σαν απολογισμό.
Προέρχονται από τη «λευκή» ισοπαλία στις Κεραμειές με τα Φωκάτα.
Οι φιλοξενούμενοι των Πρόννων από την άλλη, με μια προβληματική παρουσία μέχρι τώρα, δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν κάτι από την περυσινή τους παρουσία και την παρά ένα απώλεια του τίτλου.
Την προηγούμενη αγωνιστική, ηττήθηκαν στα Τζαννάτα από τα Διλινάτα 0-2 και φυσικά στο Ληξούρι θα παίξουν μόνο για τη νίκη, αφού με διαφορετικό αποτέλεσμα, εκτός της απώλειας της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από τη διαχωριστική γραμμή της 4αδας.
Οριακό λοιπόν το συγκεκριμένο παιχνίδι για την ομάδα του Δη. Κουρκουμέλη, μιας και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο μιας νέας βαθμολογικής απώλειας.
Οι Πρόννοι, στα έξι μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν από δυο νίκες, δυο ισοπαλίες, δύο ήττες και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς.
Τελικά πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκληρώνουν τα παιχνίδια τους για τον πρώτο γύρο, μιας και έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική.
Και εδώ θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και αναμένουμε «μάχη» για τους τρεις βαθμούς.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
6
6
0
0
14 - 1
18
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
6
5
1
0
24 - 2
16
3.
Α.Ο. Πρόννοι
6
2
2
2
10 - 9
8
4.
Α.Ο. Σάμης
6
2
1
3
9 - 13
7
5.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
5
2
1
2
8 - 13
7
6.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
7
1
4
2
9 - 9
7
7.
Α.Ο. Φωκάτα
6
2
1
3
7 - 10
7
8.
Π.Α.Ο. Εύγερος
6
0
3
3
5 - 10
3
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
6
0
1
5
2 - 21
1
            
Η επόμενη (9η) Αγωνιστική
(19-20/1/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
2.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτα
3.
Π.Α.Ο. Εύγερος – Α.Ο. Φωκάτα
4.
Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Παλληξουριακός
Ρεπό:Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου